måndag, februari 15, 2016

RÖNTGEN

Det här var nog min hittills jobbigaste röntgen. Fast den gick jättebra. Jag visste inte riktigt hur det skulle gå att dricka en liter kontrast, så jag stoppade ner en spypåse i väskan. Nu hade de ändrat så man dricker inte kontrast, bara vanligt vatten och en liter på en halvtimma. Inget är omöjligt brukar jag säga, men det här var omöjligt det förstod jag. 6 dl fick jag i mig. Jag förklarade dilemmat med slem, stopp i halsen och spyattacker så tjejen var ute några gånger och kollade hur jag hade det. Jättegullig tjej.

Jag ville förstås veta varför man plötsligt kommit på att man inte behöver dricka kontrast. Med kontrast ser man det som vita partier på röntgen och med vatten som svarta, så spela roll om det är vitt eller svart. Men sprutar in kontrast gör man fortfarande.

Tar med den här bilden också. Jag hade pallat upp kameran på en stol i gången och då kommer de med en patient i en säng. Jag kunde ju inte sitta kvar och vänta på självutlösaren *ler* så for förstås upp för att ta bort stolen så de kunde passera och då togs kortet.

Jag kände av klumpen i halsen/bröstet en gång under tiden jag drack, men det lugnade sig så jag kunde fortsätta med små klunkar. Men så blev det min tur och jag tog av mig som vanligt och tog på rock och av den ansträngningen var jag säker på att det skulle komma upp. Tjejen tog det lugnt medan jag satte mig och försökte få lugn på kropp och andning. Hade jag spytt upp vatten då, så hade jag fått börja om eller fått ny tid.

Efter en stund tog jag mig in i röntgenrummet och sköterskan där tog hand om mig. Gav mig en spypåse för då åkte det hiss. Men det lugnade sig igen. Fick kudde under huvudet, vilket kändes bra. Nu skulle jag bara fixa det här med att ett antal gånger andas in och hålla andan utan att få en hostattack. Jag klarade det, men hostade desto mer emellan. Hoppas bilderna blir bra i alla fall och tydliga. Jag räknar med att få läkartiden i morgon.

Höll på att glömma ta efterbilden, så hann få på behån. Men den får duga ändå. Armarna kunde gärna få vara lite mer muskulösa haha.
Jag hade med mobilen idag för ena ungen håller till på sjukan nu i nya jobbet efter återvändandet till hemstaden. Vi hade inte sagt något om idag, men pratat lite löst om morgondagen då jag är där på förmiddagen. Hur som helst hör jag inte när det ringer, så när jag kom till röntgen kollade jag och hade då två missade samtal. Inte från ungen utan ett 010 nummer.

Även på hemtelefon hade samma nummer ringt såg jag sedan. Kan vara onkologen, eller dietisten. Hade det gällt morgondagen så skulle de nog ringt senare på eftermiddagen igen. Inget meddelande var lämnat, men jag är inte säker på att de gör det om det är från sjukan. Ja,ja, jag lär väl få veta så småningom.

Åt potatisgratäng när jag kom hem vid halv fem med rödbetor till. Inte dumt alls. Jag är trött och ska slänga mig i soffan nu.

Inga kommentarer: