söndag, februari 14, 2016

POSITIV LÖRDAG

Jag är en enkel människa, som ni säkert förstått. Men personer med en annan tankekarta än mig kan nog se mig som lite knepig i mitt sätt att tänka.
I alla fall kan två simpla saker som dessa ge lite uppåtkänsla, eller gav uppåtkänsla. Igår och att sedan solen gjorde avtryck på tapeten när jag vaknade vid nio gjorde inte saken sämre.

Det är många år sedan jag köpte franska eftersom jag föredrar mörkt bröd. Men några dagar nu har jag tänkt på en mjuk franskskiva med ost. Lite mer lättätet också.
Garnet då? Jag hittade ett mönster på stickad mössa och i fredags hade de 200gr nystan i affären för 40 kr. Så jag blev lite taggad att sticka mössa. Jättepositivt att plötsligt få lust till något. Jag har ingen svart mössa. Jag hade när skallen var kal, men den kliade så kastade den.
Tröjprojektet däremot syns fortfarande jobbigt. Har inte rört det sedan bakstycket blev klart.

Det var detta om detta. Idag är jag väl inte riktigt lika taggad haha. Just nu sitter jag med den där obehagliga klumpen i bröstet/halsen efter att jag dum som jag är tog en tjockare näringsdryck. Men det är mer än halva kvar för kände direkt att det tjoffade till sig. Har klökts upp slem en gång, men klumpen är kvar. Tur att jag åt tidigare ( kokta makaroner, variation till spagettin ) annars hade jag inte fått i mig mat idag.
Käken är så gott som helt okej nu, men har fått något i höger gom. Störande som attan, men gör inte ont. Jag har inte kollat med spegel, men ska göra det.

Jag kan stå ut med biverkningar bara jag vet att giftet är effektivt och gör nytta. Jag vet ju inte alls hur länge till exempel man bör hålla på med Avastin innan det ger effekt. Sist märktes skillnad efter bara några gånger. På magen, men sedan tog effekten slut.  Jag börjar tycka att slemmet minskat lite, men är så svårt att veta. Hade folk här i går som tyckte att jag inte hostade lika ofta som förut. Fast jag hostar ju mycket och ibland länge. Men det är möjligt det var oftare förut. Det som däremot inte ändrat sig är andfåddheten när jag rör mig. Så jag tvivlar fortfarande.

Nåja, röntgen i morgon och resultatet visar förhoppningsvis om det minskat i lungorna. Jag tvivlar där också.

Återgår till gårdagen. Mössan ska stickas med dubbelt garn så satt och nystade upp garnet så det blev två nystan.

Sedan kom min unge, en annans unge och dennes mor. Fick orange rosor, jättefina. På min önskan hade de även köpt blomjord. Det är för tungt för mig att dra hem.
De fixade fika ( jag drack vatten ) och de visade kort på det nyköpta huset och plockade bort och ställde i diskmaskin. När de åkt kunde man inte tro att det varit några här.

Var inte ett dugg hungrig, men gjorde en färdig gratäng och petade i mig lite på kvällen.  Jag gjorde till och med lite sallad, vilket var länge sedan.
I brist på annat glor jag nu på musikspektaklet på lördagarna. Det är ju lite underhållning i alla fall. Började sticka på mössan samtidigt. Den är så lättstickad så skulle få den klar på en helg om jag vill.

Inga kommentarer: