torsdag, februari 11, 2016

RINGDE ONKOLOGEN

Värmde en bit av min hemgjorda pizza nyss och tog med till datorn. Har en mindre bit kvar som jag kanske får i mig senare idag. Upplever att den här återkommande klumpen i bröstet/halsen blivit värre de sista veckorna. Men svårt att veta då det ständigt är något.

Käken är bättre idag, men känner av den hanterbart. En snäll läsare har gett mig en del tips ibland. Hon är mer insatt än mig i vissa saker så jag uppskattar det väldigt. Idag fick jag en seriös sida med Avastins biverkningar. Och ta mig tusan, en mer sällsynt biverkan är: Smärta i munnen, tänderna och/eller käken, svullnad eller ömhet inne i munnen, domning eller en tyngdkänsla i käken, eller om en tand blir lös. Detta kan vara tecken och symtom på skada på käkbenet (osteonekros). Tala omedelbart om för din läkare och tandläkare om du upplever något av dem.

Även ledvärk, andnöd och aptitlöshet står som vanlig biverkan. Jag tänkte ju ha tålamod till röntgensvaret, men beslutade i dag att det inte finns någon anledning att fortsätta ge kroppen av det här giftet eftersom det på sex gånger inte gett någon förbättring.

Så jag ringde onkologen, men det var efter telefontiden så pratade in ett meddelande. Få se om de hör av sig i eftermiddag, annars ringer jag i morgon igen innan jag åker till vårdcentralen.
Skulle egentligen vilja sluta med de rosa pillren också, men vet inte om jag vågar för magens skull. Mätte mig idag och är fortfarande 83 cm.  

Inga kommentarer: