onsdag, februari 10, 2016

KÄKEN VÄRKER


Jag ser inte mycket ut för världen tycker jag och känner mig inte så mycket ut för världen heller.  Så jag fortsätter väl gnälla lite. Spydde inte på hela dagen igår. Men idag kom både slem och lite soppa upp efter att jag ätit i eftermiddags. Har inte tagit någon näringsdryck än idag, men ska ta en blaskig senare. Har bara fyra sådana kvar och de lite tjockare tror jag inte att jag vill äta längre.
 
Fick besök av en bekant i går kväll. Ett kort besök men ändå trevligt. Idag tänkte jag göra något vettigt i ett försök att glömma värken i käken. Det vettiga skulle vara att rengöra fläkthyllorna, vilket verkligen behövs och är inte heller så ansträngande. Men jag gjorde inte det, jag tog en Panodil istället och satte mig i fåtöljen och såg repriser på tv för att försöka att inte tänka på värken.
 
Jag har så jäkla ont i höger käke och jag hoppas verkligen ( och tror ) att det är biverkningar av mina gifter. Det kan också vara en tand som spökar men jag tror inte det.
Förrförra gången jag fick Avastin kände jag av höger underkäke i några dagar. Helt hanterbart, men obehagligt.

Efter förra gången nu, då jag fick Avastin har jag i ca fyra dagar känt av den igen och idag även överkäken. Ja, började väl i går för tänkte i natt gå upp och ta något smärtstillande, fast gjorde det inte.
Panodilen idag gjorde ingen verkan. Jag tog bara en för tänkte att för sådan här värk hjälper det nog med en. Tog efter ett tag en Alvedon också och då lättade det lite, men känns fortfarande i överkäken.
 
Jag blir så trött på det ena efter det andra som dyker upp. Kollade biverkningar nu nyss, men för Avastin står inget om det. Där är det högt blodtryck, äggvita i urin och trötthet som är mycket vanligt. Men när jag kollade de rosa pillrens biverkningar så är mycket vanliga biverkningar buksmärta, trötthet och aptitlöshet. Vanliga är värk i leder bl.a. och hosta, andnöd, rinnande näsa, inflammationer i lungorna plus annat.
 
Jag gillar ju pillren eftersom de håller magen i schack. Men funderar jag, kanske är de lite kontraproduktiva. Jag vet ju inte alls, men klart jag började fundera om hostan och andnöden enbart beror på lungmetastaserna och slemmet. Att aptitlösheten till viss del har med pillren att göra visste jag. Men jag åt dem ju i somras och då var det ju inte alls lika illa som nu. Skönt att röntgen närmar sig och att det sedan inte är långt till läkarbesöket. Det är mycket frågor och funderingar jag har nu.
 
Jag ska skriva ut biverkningarna nu innan jag stänger av, så jag har dem på pränt.
Förutom det här kan man ju fundera även på patientens roll i sin behandling. Jag önskar att jag hade en läkare som var "min "läkare och som engagerade sig och intresserade sig för min behandling, effekt och mående. En önskedröm såsom läkarvården ser ut idag. Men varför fortsätta med carboplatinet jag fick trots att jag blev värre och cancermarkören gick upp? Och varför inte fundera som jag nu gjort om hostan etc. KAN bero på mer än metastaserna? Det borde inte vara patientens roll att söka alternativa orsaker, eller hitta fakta som läkarna inte informerat om... typ cancermarkörens opålitlighet. Okej, att de inte kan informera om allt, men ibland känns det som om allt hänger på mig fast det är de som har kunskapen. 
 
Överkäken fortsätter värka. men tänkte stå ut till tio ungefär och då ta två Panodil så jag kan sova i natt. Sedan hoppas jag att allt är som vanligt i morgon... optimist som jag är.    
 

Inga kommentarer: