tisdag, december 08, 2015

SITTER OCH HALVSOVER

Jag sitter här och nästan halvsover mellan varven. Men nu har jag kommit hit till bloggen i alla fall för att ruttla ner några rader. Att jag är trött beror nog på att jag fastnade vid en film på tv 12 i går. I tror tredje pausen gick jag och borstade tänderna och tände i sovrummet med tanken att bara se till nästa paus. Men det går ju inte att bara stänga av när man är nyfiken på fortsättningen, så jag såg klart hela. Och halv åtta i morse larmade klockan. Inte så tidigt egentligen fast jag kunde lätt ha sovit några timmar till. Men jag tog mig ur sängvärmen för att kunna duscha, äta frukost och kolla nyhetssidorna i lugn och ro innan jag tog bussen till vårdcentralen.

Var inga blodprover idag, är tydligen bara varannan gång. Skulle tro att det är för att jag får det här Avastinet ensamt nu utan Paklitaxelet som jag kombinerade med sist. Så jag lämnade bara urinprovet och gick vidare till sköterskan som tog blodtrycket. Det var väl okej 103/76 och pulsen 86 efter tio minuters vila. Fixade nya tider till de två nästkommande gångerna. Bara hoppas att inte onkologen ändrar sina tider. In på apoteket och hämtade ut en ny omgång sprutor. Tar bara ett paket i taget nu eftersom jag sedan även har matvaror att bära på. Det räcker ungefär en månad.

Fick iväg julkorten och handlade utan stress. Blev rätt mycket och rätt tungt men nu klarar jag mig nog ett tag, typ 14 dar kanske. Det låter länge, så vi får se. Klarade inte att ta allt uppför trappan så gick två gånger med paus för att hämta andan emellan. Grannarna undrar väl vad det är med mig. Hoppas att de inte var hemma. Trodde ryggen skulle börja spöka som sist jag burit lite tyngre, men den höll sig på sin kant tack och lov. Alltid något positivt man kan fokusera på. 

Förutom hostan är det inga större krämpor idag ( så länge jag är still ). Tycker rosslandet och slemmet minskat, men det tyckte jag en annan gång också minns jag och sedan kom det tillbaka två dagar senare. Vill ju gärna tro att det är på riktigt nu, att det är gifterna som börjat göra verkan. Men det är nog för tidigt att ta ut något. Blir ju bara andra gift omgången nu på torsdag, men sedan kanske. Ska komma ihåg att fråga när det är planerat ny röntgen och läkarbesök. Tror det var efter femte gången sist, men vill veta säkert.

Idag har jag ätit två gånger. Inget som jag kommer fortsätta med fast jag skulle behöva. Men hade sparat ett potatis och lite sås från igår som jag värmde och åt när jag kom hem. Lite senare åt jag en ostpaj som jag köpte idag. Ingen höjdare, men fick duga och i kväll blir det en mugg nyponsoppa, kanske en knäcke och så en klementin så giftpillret har något att landa i.

Köpte ett litet blomkålshuvud idag som jag ska koka nån dag och blanda med vispgrädde, antingen till mos eller mixa till en soppa. Jag vet inte vad jag ska hitta på som innehåller fett, utan att jag får kväljningar. Jag har svårt med fett i normala fall också, men något måste jag göra innan jag rasar alldeles för mycket i vikt. Ska väga mig på torsdag och tror jag minskat. Sköterskan som tog trycket i dag hade svårt att få till manschetten för jag hade så magra armar sa hon.

Mätte magen i morse igen och var fortfarande 84 cm. Det är bra.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Grattis för att behandlingen verkar ta skruv nu!

Gretas Svammel sa...

Jag fast det vet vi ju inte än... Hans-E.. andfåddhet och tungandning är ju oförändrat.