torsdag, december 03, 2015

FÅTT LITE SOL PÅ MIG

Med risk att skrämma bort er redan från start haha. Mätte diafragman i morse när jag gått upp, första gången sedan tömningen för tio dagar sedan. Då var jag 86.5. Idag 84cm. Minsta jag varit på över ett år. Man får glädjas så länge det varar och passa på att använda kläderna i min normala storlek. Fast hemma går jag ju mest i mysbyxor, t-shirt och tröja.

Ingen frukostsurf vid datorn idag. Satte mig i soffan och såg slutet på Nyhetsmorgon och sedan Malou. Ett försök att få till det sista på första trollet. Och det fick jag, få se ikväll om jag tar tag i alla trådar som ska fästas. Sedan blir det roligare, att sy ihop och fylla och sy på hår med mera. Det fixar sig nog det här till jul.... hoppas jag. Ska ju tillverka ännu ett troll och sedan måla träskor. Men målandet tycker jag ska bli lite kul och en utmaning att få till det så snyggt som möjligt. Lite pill och lite otäckt också, som det kan vara när man gör något för första gången.

Tog mig ut från husarresten en sväng också och spankulerade med sakta steg i solen. I morgon varnar de för storm, så bäst att passa på. Jag vet inte om jag klarar mig utan att handla, till tisdag nästa vecka. Men är ju faktiskt en pärs att få hem varorna, trots att jag åker buss. Att ha dem på ryggen kanske inte är det mest ultimata för tillfälligt. Funderingar jag har bara.

Allt är ju relativt, men det gick rätt bra att ta mig framåt idag. Andfådd förstås och tungandad, men tyckte inte att jag flämtade så mycket. Kan ju vara önsketänkande.

Tog mig upp till vattnet och pratade med två andpar. Den ena honan verkade nyfiken på mig, eller så trodde hon att jag hade mat. Men så långt har jag inte kommit än så jag sitter på en bänk och matar änder *ler*.

Men jag satte mig på en skraltig bänk och hämtade andan innan jag gick hem igen och den här andhonan trippade ganska nära tills hon upptäckte att kompisarna var på väg tillbaka ut i vattnet. Då flaxade hon iväg.

Jag var väl ute sådär en halvtimma, kanske mer och det var riktigt skönt. Jag längtar efter att kunna gå och röra mig som vanligt. Att gå upp till skogen en solig dag till exempel. Jag hoppas innerligt att den dagen kommer inom en ganska snar framtid.

Måendet är som i går. Inga större krämpor i rygg eller mage. Kände av tröttheten vid ryggslutet efter att jag varit ute, men det gav sig ganska snart.
Nu ska jag se Dokument inifrån om Snowden.

5 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Grattis till att du slipper smärta och att diafragmamåttet gott ner. Skönt att kunna använda vanliga kläder.
Fint kort! Du har snygga bröst!

Gretas Svammel sa...

Ja tack...Hans-E... man får glädjas av de bättre dagarna.

Anonym sa...

Skrämmer bort!?! Absolut inte. 👍❤️ Roger S

Gretas Svammel sa...

Men det är väl nästan snudd på... Roger... haha

Anonym sa...

Nej inte ens det. En kvinnas kropp är alltid vacker såvida den inte har manipulerats med silikon och/eller butox eller vad nu heter. Usch å fy. Naturligt är bäst 😘 Kram på dig.