onsdag, december 16, 2015

BENEN VEK SIG


Jag kom allt iväg idag till affären.  Eftersom det verkar vara klister på datorstolen så intog jag frukosten i soffan idag, för att inte bli sittandes framför skärmen. I sällskap med Malou fäste jag alla trådar på det andra trollet. Nu är det bara att sy ihop och fylla och fixa hår. Jag skulle vilja få det klart i morgon.
Det är mycket jag vill, men som jag sedan inte har ork eller lust till. Men blir de klara och jag kan lägga dem åt sidan är tanken att printa ut motiven till träskorna på fredag. Och kalkylera över dem på lördag. Sedan förhoppningsvis påbörja målningen på söndag. Själva målningen tror jag går rätt fort.

Jag ska googla lite på om man ska lacka dem efteråt. Det borde ju vara så för hållbarhetens skull. I så fall hoppas jag att jag på tisdag efter giftet har ork och råd att ta bussen till stan och gå in på Panduro och köpa det. Jag vet inte än om de kommer på fredagen eller lördagen, stockholmsfamiljen. Men då ska de vara klara, torra och inslagna. Så är min tanke i alla fall.

Eftersom det ska ställas till med stort barnkalas i slutet av januari så tänker tydligen inte det jämna födelsedagsbarnet ha något släktkalas. All hennes släkt finns ju här och att åka upp en vecka efter att de varit här är enligt henne onödigt. Med tanke på mitt hälsoläge och på att vi sedan kommer upp två veckor senare. Så då får vi fira henne här lite före den stora dagen. Hade jag varit frisk och haft bättre ekonomi hade jag nog sjutton åkt upp och överraskat henne.... kanske.

Idag blev jag snudd på rädd för mig själv, eller vad man ska säga. Rädd för kroppen kanske. När jag skulle gå på bussen med ryggsäck och kasse med matvaror så vek sig benen så jag stod på knä framför chauffören *ler*. Jag skulle tro att det berodde på att jag inte ställde kassen på golvet utan höll den i samma hand vars arm jag hade ryggsäcken hängandes på och den andra handen hade jag om stången för att häva mig in och uppför det ganska höga steget.

Det funkade tydligen inte utan kraft i benen, vilket jag ju inte har alls. Lite pinsamt tyckte jag och chauffören sträckte ut sin hand för att dra upp mig. Snällt, men jag vägrade och sa att jag SKA ta mig upp själv. Till slut gjorde jag det också men då var jag så flåsig att jag knappt kunde tala om vart jag skulle. Alltså det är inget kul när musklerna försvagas och kraften rinner ur mig. Snart vill jag bli någorlunda okej i alla fall i lungorna, så jag kan röra mig mer och få tillbaka lite muskelkraft.

Jag har ätit upp gårdagens mat utan större problem. Tror till och med jag ska göra äggröra till kvällen, nu när jag köpt ägg. Plus en näringsdryck. De mer blaskiga är inte så goda. Igår tog jag päron och körsbär, det gick ju ner men mer var det inte. Ska testa tropisk frukt i kväll. De andra som mer är som milkshake är godare. Men tror inte de finns i så många smaker. Den här månaden testar jag mig fram så jag vet, ifall jag ska fortsätta, vilka smaker som är bäst.

Har kört en maskin tvätt som jag nu ska gå och hänga över badkaret. Den tvätt som inte blev tvättad sist jag hade tvättstugan. Har en maskin till, men kan bara ta en i taget så tvätten hinner torka emellan. Måste gå ut och ändra tvättlåset någon dag. En anledning att gå ut. 

Inga kommentarer: