söndag, november 15, 2015

TVÄTTSTUGAN VÄNTAR

Gårdagens stund med frukost och nyhetsmorgon blev ju inte så rolig. Hela programmet ägnades åt terrorattacken i Paris. Med viss rätt kanske. Det är skrämmande och otäckt med denna ondska. Det här att pryda offentliga byggnader med franska flaggans färger tycker jag är ett fint sätt att visa vårt beklagande. Bilden är från Tekniska verken i min stad.

Man kan ju fundera på hur smart det är med öppna gränser i Europa. Någon koll bör man nog ha på vilka som kommer och går i landet. GW:s bok är mer än aktuell *ler*. Men den är seg. Jag har kommit halvvägs och det spanas fortfarande och läggs upp strategier Det som ska hända i boken är ett terrorattentat nationaldagen på Skansen. Som världen är nu så är det inte omöjligt att sådant kan ske här även i verkligheten.

En bild från idag. Gjorde den svartvit för jag tycker jag ser mer och mer anskrämlig ut för var dag. Men det är bara att gilla läget, jag kan inte göra något åt det för tillfället. Jag sitter och väntar på att maskinen med sängkläder som jag laddade förut ska bli klar. Ska ut till tvättstugan om en stund och tumla sängkläderna och ladda ett par nya maskiner där.
Bävar lite för om jag ska klara att ta med båda kassarna för idag har jag även två mattor i den ena. Men får väl ta ett steg, vila, ta nytt steg, vila. Tänkte även mangla dukarna från städningen. Men då står jag ju still, så är inte så ansträngande för andningen.

Den här sista gången med giftet har jag klarat mig rätt bra... peppar, peppar... vad gäller illamående. Kände av det i torsdagskväll så tog tablett då och sedan på fredagen lite grann. Men däremot har jag korta stunder med någon lustig magvärk.  Påminner om värken man kan ha när man är riktigt, riktigt hungrig, men i det här fallet hjälper det inte att stoppa något i magen. Och den kan komma efter att jag nyligen ätit, så borde vara biverkan av giftet.

Mätte diafragman idag. Den har ännu inte ökat utan låg fortfarande på 93 cm som sist. Det måste väl betyda, antar jag, att processen inte är så snabb som den brukar vara. Det tog femton dagar innan det ökade från 90 till 93 och nu har den legat på 93 i fem dagar. Ju längre tid det tar innan jag måste tömmas desto bättre.
Ser det som en liten seger att tiden mellan förra och den kommande tömningen blir längre än den var från första till andra tömningen. Då var den typ fyra månader och nu lär det bli minst fem.

Det fylls ju på snabbare och snabbare vartefter, har jag ju läst och fått bekräftat av läkare. Så min tid med täta tömningar lär nog komma. Fast det hoppas jag förstås inte, tvärtom. Bloggen jag hittade här om dagen var jag inne på nyss och hon har ännu en gång nu tappats på åtta liter. Jag lider med alla som har det jobbigt, men hon är positiv och ser glädjen i det lilla.

Nu har maskinen tystnat så är hög tid att pallra mig ut i grådasket.

Inga kommentarer: