tisdag, november 17, 2015

IDAG FÖR 20 ÅR SEDAN och INGET GIFT IMORGON

Ett jäkla liv utanför mitt fönster. En kille som går runt med en sådan där lövblås. Fast det är ju bra att de håller snyggt och att någon vill göra det här jobbet. Nu är det snart mörkt, men när jag inmundigade min frukost så sken solen. Man blir lite glad då faktiskt.

Alldeles nyss ringde de från onkologen. Jag ska inte dit i morgon för att få gift. Läkaren jag träffade förra veckan hade idag tagit upp det på läkarkonferens och ska nu prata med lungmedicin.... igen. Det gjorde de ju också innan de bestämde sig för det här giftet jag får nu. Men kanske blir det andra bud i Mellerud nu. Eller inte. Jag ska i alla fall pallra mig dit på måndag, tidigt, för ett nytt snack med läkaren. Lite oroväckande ( eller så är det bara mina hjärnspöken ) att jag ska dit personligen. Sist ringde de ju och meddelade vad de kommit fram till. Men alla jobbar kanske olika. Håll tummarna att de hittar något skitbra, helst utan biverkningar *ler*. Fast blir det lunggift så hjälper det väl inte för buken?

Inget att fundera på nu. På måndag vet jag. Gick ifrån en stund för att mosa några kokta potatis med grädde och salt och persilja. Tänker ofta att jag inte ska äta så sent som jag gör. Men det blir ändå så, antagligen för att jag inte är speciellt hungrig. Veg. köttbullar och tunt skivad gurka äter jag till moset.

Jag hade idag tänkt att printa ut de gifter jag hittat som skulle kunna vara tänkbara för mig. Det är gifter för gyncancer, men om de passar just min typ vet jag ju inte. Å andra sidan är ju de gifter jag hittills fått förutom de rosa pillren sådana som de ger till olika former av gyncancer tex. bröstcancer och livmoderhalscancer. Nu har jag inte kommit så långt ( fattar inte vad jag gör om dagarna ) och nu har jag ju gott om tid att göra det. Tänker ha det i väskan ifall, så jag vet vad jag kan argumentera med. Fast man får väl ändå hoppas att läkarna vet bättre än mig.
Pratade med en av mina ystra systrar idag som funderade på om det var av kostnadsskäl som de eventuellt inte ger mig annat gift. Men det tror jag faktiskt inte. De kan väl helt enkelt inte bara ge gift till patienterna liksom på måfå. Jag tycker det är bra att det diskuteras mellan olika läkare, även om dessa läkare verkar inom samma landsting.

Gud så mycket fel jag skriver idag. Får ändra flera gånger, då jag missat ett ord eller vänt på en formulering. Inte bra, men så kan det vara ibland.

Idag för tjugo år sedan minns nog flera stycken. Såg att min lokalblaska skrev om det. Själv kommer jag aldrig att glömma fredagen 17 nov 1995. Jag tror inte att jag har skrivit om det förut eftersom det är rätt privat, men nu är jag ju ingen skygg glädjeflicka längre, utan en skraltig sjukling. Hela min familj var lediga då från både jobb och skola, då min mor skulle begravas. När vi vaknat och tittade ut fick vi nästan en chock och vi kunde inte öppna dörren för all snö. Tog oss ut altanvägen för att skotta. Nu fick begravningen ställas in. Den hölls på lördagen istället och då sken solen.

Gick faktiskt ut i förrådet för att kolla i albumen om jag hade en bild. Och det hade jag, men där ser man vårt dåvarande hus med snö upp till taknocken nästan och exet med snöskyffeln i högsta hugg. Inget att lägga in här alltså. Fick istället bli en bild från Corren.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Du är under god vård från bra läkare!

Gretas Svammel sa...

Visst...Hans-E.. man får hoppas det i alla fall.