tisdag, juli 28, 2015

TREVLIG KVÄLL

Jag sitter här och äter rest från igår. Jättegoda enchiladas gjorde de ( ungarna ). Åt mig med svamp och åt sig själva med kött. Solen tittade nyss fram en liten stund, annars har det mest varit grått och regn idag. Men till helgen kan det kanske bli väder igen. Fast jag vågar inte tro något förrän jag sett det. Men det vore ju kul om man kunde ta en tur till badet igen.

Igår struntade jag i datorn till frukosten eftersom jag brukar bli sittandes så länge. Jag gick iväg till Ica vid halv tio-tio för att köpa jäst och mjöl och margarin. Ungarna hade hört av sig igen och skulle dyka upp framåt dagen och då tyckte ju jag att det skulle vara skoj att ha nybakade bullar klara till kaffet.

Och det hade jag också. Gräddade sista plåten när de var här. Kände för att göra två varianter, en utan papper med kanel och en med papper och kardemumma. Ungarna tyckte också det var roligt att få mammas nybakade bullar. Det var ju liksom inte i går det hände. Nu önskar jag bara att ekonomin ska förstärkas på något sätt, så jag kan stå för maten också som förr i tiden. Men det är väl bara en önskedröm.

Betalade räkningarna förut och det är snudd på deprimerande. Men det gick ihop sig, trots avgiften till hemsidan och klänning och böcker som extrautgifter denna månad. Fast de två sistnämnda delbetalar jag. Kom på att jag ju även måste ha till buss fram och tillbaka till Stockholm i slutet av månaden... augusti, då jag ska till rehabiliteringen. Det har jag inte just nu, men jag hoppas det löser sig. Det brukar lustigt nog alltid ordna sig på något sätt. 

 God mat som sagt på kvällen och gott vin hade de med sig också. Men det räckte med 1 och ½ glas för mig. Det är fortfarande inte riktigt som förr, men jag är glad att jag ändå kan njuta av lite.

Avslutade kvällen med att spela spel. Riktigt kul faktiskt. Var ganska länge sedan vi gjorde det. Spelet var mitt som jag haft i flera år, men som vi bara spelat en gång tidigare. Strax före midnatt påbörjade vi nattproceduren. Jag sov gott i soffan och ungarna sov tydligen också rätt bra för de kom inte upp förrän vid halv tio idag. Själv vaknade jag vid åtta, tog en knäcke för att ha något i magen när jag tog rosa pillret. Sedan åt vi frukost ihop när alla vaknat till. Jag gillar starkt dessa frukoststunder.

Vid halv ett for de vidare för egna äventyr. Jag hade tänkt att fortsätta bakandet och baka filmjölsbrödet jag brukar göra ni vet. Det är också länge sedan jag gjorde. Men jag känner mig lite trött idag så har bara tagit det lugnt. Få se om det blir av i morgon.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och vattna mina små plantor innan jag tar plats i soffan för lite nyheter, allsång och till sist "Tredje ögat". Allsången kan jag vara utan som den är nu, men det är något att vila ögonen på i alla fall.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Vilka fina bullar du har bakat!!

Gretas Svammel sa...

Inte bara fina... Hans-E... de var goda också