onsdag, maj 13, 2015

GIFTOMGÅNG 10..... HALVTIDMen visst, då är man över på andra sidan *ler*. Bara sista halvan kvar och när den är slut är nästan sommaren slut också. Men det kan hända en hel del de sista tio veckorna. Tur man inte vet vad. Jag hoppas det bara är bra saker.
Jag höll mitt löfte och åkte in utan peruk, men nästa vecka följer nog hårmössan med. Jag får se.

Även idag kom dosan igång direkt. Fantastiskt. Men enligt sköterskan hade de nu skickat remiss till röntgen att de kollar upp med kontrast och röntgen nästa vecka när jag ska dit för buk och lungröntgen. Det är ju inget som säger att dosan kommer att fortsätta fungera nu utan problem, bara för att den gjort det två gånger på raken.

Just nu mår jag riktigt bra, men i morse vaknade jag med illamående. Samma illamående som i måndags som kom utan det sedvanliga magsuget först. Det plus att jag blev andfådd av att gå två korta trappor upp till onkologen gör att jag blir mer och mer säker på att förintandet av cancerceller kommit av sig. Lägger man därtill till prickarna som kommit tillbaka och att diafragman stundtals är hård och spänd, så vet jag inte vad det annars ska kunna vara. Symptomen är ju desamma som innan behandlingen.

Men blodstatusen var helt okej, alltså bra utan avvikelser. HB-värdet sjunkit ett snäpp till 119 mot förra veckans 121. Men det åker nog upp igen nästa vecka. Lite positiv måste jag ju vara *ler*.
Jag fick läkartiden idag. Den 4 juni får jag domen. Nej vars, men det är med skräckblandad nyfikenhet som jag då får veta röntgensvaret. Den veckan tar jag även cancermarkörprov, vilket ju passar bra. Då har man både röntgen och det provet att göra utvärdering efter. Det är den bra läkaren jag ska träffa igen och det är jag så glad för.

Ett gift var det bara idag och eftersom dosan inte krånglade så var jag klar redan vid elva. Promenerade ner till stan. Jag har bytt ut ullkavajen till min tunnare slappkavaj och var glad att jag tog tröja under. Blåsten som ibland tog i så alldeles var inte direkt varm, men när blåsten tog paus och solen kikade fram var det riktigt, riktigt skönt. Det var bara det att de stunderna var alldeles för få.

Innan jag mötte upp bekantingen för en fika ( lunch för henne ) så hann jag gå in på Din sko och köpa ett sexpack sulor att ha i sneakers och ballerinaskor, för att hålla dem fräscha.
Efter en stunds prat och samvaro så gick hon tillbaka till jobbet och jag gick in på Hennes. Eftersom diafragman inte ger med sig så är nästan alla mina linnen för tighta och det är inte så kul att gå omkring som en uppstoppad korv. Tre linnen inköptes, vitt, svart och ett klargrönt för kände för lite färg. Har ju ett knallrosa, men det smiter åt för mycket just nu. 49.90/st. som betalades med Henneskontot.

Ett besök på banken efter det. Min dosa har krånglat ett tag och när jag ringde så trodde de att dosan var för gammal. Så nu har jag en ny. Jag har inte testat om den fungerar, men det tar jag för givet.
Sedan gick jag i sakta mak ner till resecentrum. Ibland funkar inte kortläsaren på bussen och så var det idag. Gör inte mig något att resan hem blev gratis *ler*.
Egna potatisplättar från frysen med riven morot och lingon och grädde blev dagens mat. Jag blev trött av att riva två medelstora morötter och då ljuger jag inte.