fredag, mars 20, 2015

FRISK FÖR STUNDEN

En gammal bild från -08 får bli dagens prydnad till inlägget. Jag måste ju säga att det är förunderligt. Idag mår jag hur bra som helst. Kan röra huvud och nacke utan minsta besvär. Kan dra djupa andetag utan minsta besvär. Känner inte alls av skuldran. Hostan lugnat sig och attackerar kanske varannan timma mot varje kvart tidigare. Magen är totalt lugn. Skulle till och med kunna tänka mig att testa ett glas vin i kväll. Även om det bara är lugnet före stormen så gläds jag och njuter av varje sekund. Helt otroligt. Undrar vad som hände natten till igår? Var det en slags utrensning? Fick jag osynlig hjälp på något vis? Med tanke på drömmen.

Det blev inga ostbågar till teet igår kväll. Det blev tunnbrödsknäcke med gurka och en skorpa med smör. Det blev inte heller någon natt i gamla svettiga sängkläder. Jag somnade i soffan och sov till halv sex idag. Vaknade en gång som jag minns och hostade. Och idag mår jag som sagt förträffligt.
Men jag har inte riktigt kommit igång med mina göromål ännu, fast jag hinner nog. Det lär inte komma några ungar före halv sex i alla fall och det jag ska göra tar ju inga tider.

Onkologen har ringt några gånger. Jag ska dit på tisdag för operation igen. De hade pratat med läkare på operation som granskat bilden och trodde att slangen ändrat läge när jag reste mig och inte når ner som den ska. Det är väldigt, väldigt ovanligt fick jag veta. Inget kul att upprepa proceduren med tanke på nacken, men troligtvis byter de bara katetern så den kommer rätt, så bör inte ta lika lång tid.
Kan ju hoppas de inte punkterar halspulsådern.

Blodprover etc. får jag då ta på måndag istället och desinficeringssvampar får jag köpa på apoteket själv för hinns inte att skicka. Det blir ju samma procedur som sist med tvagning och fasta. 

Förr fick man alltid giftet, så som jag fick i går, via nål i armen. Men att utsätta en åder regelbundet för så starka gifter gör att den går sönder. Därför har man nu venkateter. Det kallas utveckling *ler*.

Gårdagens ena rumskompis var en trevlig tjej och hennes man var också en kul typ. Jag kände igen utseendet, hållningen, pratet, humorn. Men jag påstår inte att det var en av mina kunder. Men jag kan lugnt påstå att det var hans dubbelgångare eller tvillingbror *ler*. Hur det än förhåller sig så hade vi i alla fall trevliga samtal alla tre, men i fel miljö. 

Nu ska jag sätta i kontakten till uppblåsbara madrassen och när den fylls bäddar jag rent i min säng. Därefter dusch och rena myskläder. Sedan kan jag gå och småpula med spegeltvätt och annat. Hinner nog med en kort avslappning i fåtöljen också.
Jag tror min helg blir en toppenhelg och jag hoppas ni får en lika bra helg.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Bra att du kände bra idag. Du har rätt att må bra. Klart att du skall ta ett glas vin.
Spännande möte på sjukhussalen!
Fin bild. Synd att du hade beskurit den. Men Bloggerteamet tål väl inte se ett naket venusberg.

Gretas Svammel sa...

Vinet ville sig inte riktigt...Hans-E...