måndag, februari 23, 2015

MAGE, DRÖMMAR, LOTSAR

Bild från exakt ett år sedan. Så såg jag ut då och så ser jag nästan ut nu. Skillnaden är att det inte är lika jämt fördelat som det till slut blev sist. Nu håller sig den växande magen fortfarande från byst till navel och trycker ihop magsäck och lungor. Läser jag mina inlägg från då så verkade jag inte må lika dåligt som nu. Fast det gjorde jag ju efter hand. Värre än nu. Sista veckorna innan operationen var inte roliga.

Jag mätte diafragman idag. 100 cm. En cm mer än för en vecka sedan, fast en cm säger ingenting. Jag kan ha hållit måttbandet annorlunda, kanske inte mätt exakt på samma punkt osv. I morgon hoppas jag det blir någon form av planering för vad som ska ske närmaste framtiden. Jag ska vara ute i god tid, men risken för buss strul som det blev sist är nog minimal. Tycker fortfarande att det är pinsamt att jag kom försent.

Att sova en natt i soffan som jag gjorde i helgen, fick kanhända fördämningen att lossna vad gäller drömmar. Jag drömde ju då, men minns inte vad. Slumrade till en stund i går kväll i soffan och drömde igen. Jag har alltså inte drömt på rätt länge. Den drömmen var ju bara så bra *ler*. Jag var och handlade mat och lade upp varorna på bandet. När jag skulle betala letade jag efter ICA kortet i plånboken, men hittade det inte. Jag visste ju att det skulle finnas där och rotade runt. Plånboken växte och blev till en väska nästan och jag började hitta kuvert med pengar i. Nu ville jag inte betala med kontanter eller visa att jag hittade en massa pengar, så jag fortsatte leta efter kortet och ju mer jag letade ju fler kuvert med sedlar i hittade jag.

I natt sov jag som vanligt i sängen och drömde som aldrig förr. Massor med olika drömmar, så var jätteglad när jag vaknade. Jag mindes ganska mycket men skrev inte ner dem för känslan var inte att det var något betydelsefullt. Några har jag nu glömt, men jag minns en om Anastasia. Det var ju en fråga på "På spåret" om henne, om det kan ha något med det att göra. Jag vet inte. I drömmen hade det gjorts en film där budskap om nazism framgick ifall man var uppmärksam. I drömmen räknades dessa budskap upp men det är inget jag minns nu. Anastasia var med i den här filmen och hade fått permis från fängelset hon satt på, för att kunna medverka i filmen. Det verkade bli stor debatt om den här filmen och hennes permis.

För att återgå till "På spåret" så visste jag ju att Greta Garbo spelat Anastasia, men inte att hon även spelat Matahari. Eller så har jag bara förträngt det.  När jag skulle välja mitt hobbynamn, så valde jag mellan Greta Garbo och Matahari. Nu kände jag mig mycket mer nära Greta G än Matahari, på flera olika sätt så valde alltså det. Jag har även på väldigt långt håll ett visst biologiskt släktskap med henne .
Onödigt vetande *ler*.

Över till annat. Ni har förmodligen läst eller hört att AF nu avskaffat de så kallade etableringslotsarna, vars syfte var att hjälpa nyanlända. Precis som med Fas 3 så ploppade det upp en massa oseriösa "företag" som mot ersättning från AF åtog sig att vara lotsar. Trots larm om att många inte fick den hjälp de blivit lovade så gjordes inget. "Företagen" kunde fortsätta håva in sin ersättning. Naturligtvis fanns det väl även seriösa aktörer, men det hjälper ju inte om det samtidigt florerar en massa mygel och människor som blir lidande.
Tack och lov har de styrande nu förstått att det här inte gick längre. Om det var ryktet att rekryteringar förekom till IS, som blev sista spiken i kistan vet jag inte.

Nu hoppas jag ju att de fortsätter avskaffa system där oseriösa "företag"  håvar in pengar från AF. Alltså Fas 3 anordnarna och Fas 3 systemet. Läste för ett tag sedan om ett kritiserat Fas 3 företag Öresunds bemanning, som ansökt om miljoner från EU för ett projekt. Jag hoppas verkligen inte att de får det, för det här är inte seriöst för fem öre. Att sedan AF:s gamla,sparkade generaldirektör Angeles Bermudez gått in som delägare säger en hel del.
Nä, det här skitsystemet bör också avskaffas. Helst idag.
Vill ni läsa om etableringslotsarnas agerande klicka här.

Vad dagens aktivitet ska bestå av för mig, vet jag inte riktigt. Jag mår rätt skapligt idag så det kan bli att jag ägnar hemsidan lite intresse. Åtminstone fixa länkarna och försöka hitta ett sätt att ändra färg på sidan. I går gjorde jag blogghuvuden både till mars och april.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Synd om dig att magen fortfarande växer. Bra med läksrbesök som reder ut orsaken.

Greta Garbo passar bra på dig. Vacker intelligent kvinna.

Blir spännande att se nya hemsidan

Gretas Svammel sa...

Jadu... Hans-E... denna hemsida. Men en vacker dag så