torsdag, februari 26, 2015

KRISIG EKONOMI och BLOGGÄNDRING

Det här var kul tyckte jag. Fick se igår att paprikafröna kommit upp. Men inte olivfröna. Fast hoppas förstås att även de kommer.

Vädret såg inte så jättefint ut under förmiddagen när jag satt här. Men så plötsligt skingrades molnen och solen bröt igenom. Nu kom jag inte iväg ut förrän strax efter två ändå, men solen sken så fint även då. Det var en fröjd att gå där i solen utan att behöva lunka fram och stöna och stånka *ler*.

Det kunde ha blivit att jag inte haft råd att handla mat denna vecka. Kollade ICA krediten innan jag gick och disponibla beloppet var bara 200. Men när jag kollade mitt vanliga konto så hade sjukpengarna kommit in, så fick ta av dem. Jag hoppas soc. pengarna kommer in i morgon så jag kan betala de viktigaste räkningarna. Det kommer att bli en sådan där krisig månad igen nu.
__________________________________________________________________________________

Ni som känner för att göra en god gärning och inte satt in något tidigare får väldigt gärna ge en allmosa till kontonumret som finns här i högerspalten. Det är inget kul att behöva tigga som de flesta nog vet. Men varje liten hundring är guld värt när man inga pengar kommer att ha kvar när räkningarna och hyran är betalda.
___________________________________________________________________________________

Nu har jag ett nytt datum att förhålla mig till. Nyss var det hemsidan som efter 28/2 inte skulle gå att redigera och uppdatera ifall jag inte ändrade till andra verktyg. Jag fixade att byta men den är inte klar än. Mycket nytt att klura ut. Jag lyckades i alla fall sist att hitta hur man ändrar färg på sidan och även att länka. På söndag hoppas jag att jag fått till den något så när.

Nu är det 23/3. Efter det datumet får man inte ha bilder eller videor med sexuell anknytning på bloggen här. Bloggen raderas inte, men tar jag inte bort anstötliga ( för vem ?) bilder så kan ingen komma in och läsa bloggen. Och vad är det då för vits att blogga ha ha.?

Nu har jag ju tack och lov min reservblogg. Visst är jag väl förutseende *ler*? Men det är ju ett pill att ta bort bilder och bildspel. Hur långt bak jag ska gå vet jag inte. Vad gäller bilder alltså. Det kommer ju att ta flera dagar om jag ska gå igenom och ta bort bilder i inlägg från 2007 fram tills idag.
Bildspelen ska jag försöka ladda upp till reservbloggen, men jag tror tyvärr inte att jag sparat alla. Jag ska leta på den externa och hålla tummarna.

Jag kommer att lägga in länken här till höger under bloggar till den andra bloggen. Men sedan har jag inte bestämt hur jag ska göra. Om jag ska fortsätta med mina dagliga inlägg här och varva med den andra när jag kryddar inläggen med en mer avklädd bild. Det ska jag fundera på. Är ju lite bök att registrera den andra på pingplatser  och bloggportaler så den blir sökbar. Ska i alla fall försöka börja ändra om nästa vecka. Man vet ju aldrig hur måendet och orken och lusten blir framöver.

Idag har jag mått bra. Det är fantastiskt att kunna äta och dricka vatten utan att det rinner över och vill komma upp igen. Det här magsuget och stundtals illamåendet som jag dragits med känner jag inte av alls. Men det kanske bara är tillfälligt. Jag vågar inte tro att det är helt borta. Skuldrorna känns lite bättre i dag också när jag hostar, fast hostar inte mycket längre. Lungorna har väl börjat återfå sin normala form kanhända.

Den 6 mars går högkostnadsskyddet ut för vården. Då är det ett år sedan jag var hos hottentotten på vårdcentralen och som hela den här resan startade. Så då får jag börja betala ett tag igen, vilket gör ekonomin än mer sårbar. Visserligen får jag hjälp av soc. till det, men jag måste ju ligga ute med pengarna en månad. Är det inte det ena så är det det andra. Men det måste ju bara lösa sig på något sätt. Att tro på en storvinst på triss nästa vecka är väl att vara allt för optimistiskt *ler*.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Blir trevligt att läsa din nya blogg. Synd att det operatörs skall jaga oss.

Gretas Svammel sa...

Det blir samma svammel där som här...Hans-E..