tisdag, februari 10, 2015

GÅRDAGEN VAR SKUM, MEN DAGEN IDAG VAR INTE SÅ DUM

Det blev inget inlägg igår. Det var en skum start på den dagen och jag gick i morgonrock till framåt eftermiddagen. Då tog jag kortet ovan innan jag tog på myskläderna och uppbådade sedan all kraft jag hade och stekte potatisplättar av lördagens potatisrester.
Jag sov dåligt natten till igår. Vaknar titt som tätt av att det rosslar och piper i luftrören och jag måste hosta och harkla upp slem. När jag sedan vaknade vid niotiden och låg och mornade mig för att stiga upp, så fick jag världens knip i magen. Hasade mig till slut ut till toa och jag har ju koll på allt avvikande, så även avföringen och den såg inte ut riktigt som den brukar. Klart man tänker både det ena och det andra och speciellt när det dyker upp nya problem med kroppen. Men jag blir inte förvånad om även tarmarna nu är påverkade.

Det lättade i alla fall efter hand och jag fick i mig frukost och läste nyheter med mera vid datorn. Solen sken och det var 7 plusgrader ute och jag hade funderingar på att ta bussen in till stan. Men jag var trött och småfrös och satte mig i fåtöljen med en pläd runt mig för att ta ett vil först. Vaknade halv tre och hade då sovit över två timmar. Man blir lite less att det ska vara så här. Inte mådde jag speciellt bra heller och gör fortfarande inte. Det är någonting som spökar på vänstra sidan, fast det är hanterbart än så länge, plus att det vanliga magsuget ger sig till känna då och då, samt att det är så otymplig med den ökade diafragman som stundtals gör det jobbigt att andas. Det trycker väl antagligen mot lungorna.

Jag fixade i alla fall som sagt till lite ätbart och tog med till fåtöljen. Försökte läsa lite men ögonen åkte igen hela tiden så jag sov igen. Till halv åtta på kvällen. Då diskade jag upp tallriken och lite annat och bytte fåtöljen mot soffan och såg tv till midnatt. Då ville ögonen åka igen, igen, så det blev sängen. Men när jag väl låg i sängen så hade jag jättesvårt att somna. Alla negativa bilder man kan tänka sig fladdrade förbi i mitt inre. Det är inte lätt då att ändra fokus och tvinga fram andra mer positiva bilder, men jag somnade till slut i alla fall. Vaknade sedan någon gång på efternatten och var genomsvettig, samtidigt som jag frös, men lyckades somna om.

Låg nästan och väntade på knipet när jag vaknade idag, men det uteblev och avföringen såg rätt okej ut. Så bortsett från den hanterbara småvärken på vänstra sidan och otympligheten och rosslandet från lungorna, kände jag mig förhållandevis pigg. Fast jag vet inte längre hur det är att vara pigg på riktigt.
Enligt vädret i går kväll skulle det vara sol och plusgrader även idag, så jag bestämde att idag skulle jag bara in till stan.

Och så blev det. Visst kändes det lite som vår? Solen sken, man kunde gå med uppknäppt jacka och man hörde gruset knastra under skorna. Två kamerastativ köpte jag. Det stora för 149 och det lilla för 49. Gud så skönt att ha ett vettigt stativ som inte riskerar att plötsligt ramla i golvet. Det stora kan man även vinkla, vilket i och för sig gått också på mitt gamla, tills det blev slitet. Det är mitt gamla som ligger bredvid. Lite bökigt kanske att dra med det stora i väskan, därför blev det ett mindre och litet mer behändigt också.


Pärm till nytt hemarkiv, eller vad man ska kalla det, blev det också och ny pärm till min sjukdokumentation. Den jag har nu är samma som jag hade till arbetslösheten och den blev ju överfull så jag sabbade stängningsmekanismen. Blev glad att jag hittade likadan med plastficka på framsidan.

Gick runt och kollade om jag kunde hitta någon billig pocket, men de flesta kostade runt 85. Men fick sedan se vid kassan att de hade månadens pocket för 49, så köpte den. "Jakthundarna" heter den och jag känner inte till författaren som jag tror är norsk... Jörn Lier Horst. Fast boken är på svenska *ler*. Den får väl bli nya "onkologboken" som jag kallar böckerna jag läser när jag får cellgifter. Om några veckor är det dags för bokrean så ska kolla in Ad Libris då. Fast nästa månad blir en sådan där krismånad igen eftersom jag har tvlicens och telefon och el att betala vid månadsskiftet. Nästa månad är det även jämn födelsedag i familjen. Men jag har en ide.

Idag handlade jag bara kontant. Fick för rätt länge sedan en femhundring av ena avkomman som jag sparat på. Men jag kan ju inte spara hur länge som helst, någon gång måste jag unna mig lite också. Nu blev det ju pengar över som jag kan fortsätta spara på.

Linssoppan på burk fick bli dagens mat och den var faktiskt riktigt god. Nu när jag suttit vid skärmen ett tag och försökt koncentrera mig på det jag skriver, känner jag att ögonen blir mer och mer trötta. Det här med koncentration är det si och så med, men det hör tydligen till säger de som vet. Jag ska gå och hälla upp lite jordgubbar nu i en skål att ha till "Min sanning" kl.20.00.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Det nya kamerastativet ser stabilt ut. Blir trevligt med nya bilder på dig.

Bra att ha ordning på alla papper med en ny pärm. Behöver rensas ibland. Annars sprängs låset.

Svart-vita bilden i morgonrock är bra. Jag har också jobbat mycket med svart-vitt sista tiden. Går att göra effekter med grå skala. Finns några på bloggen

Gretas Svammel sa...

Ja svartvitt kan bli riktigt fint... Hans-E..