måndag, januari 26, 2015

ONYTTIG, PENGADRÖM, GÅRDAGEN, TRISSVINSTER

Minut efter minut går och timme läggs till timme. Nu har i stort sett hela denna måndag gått och jag har bara suttit här vid datorn till ingen större nytta. Att det ska vara så jäkla svårt att komma till skott med något. Vad sjutton som helst. Jag kan inte skylla på trötthet nu, för känner mig piggare och piggare för varje dag... mentalt sett. Men ska jag också träna upp ork och kondition kan jag inte bara sitta still som idag, en hel dag. Jag måste skärpa mig helt enkelt och slita mig från datorn efter frukosten.

Jag drömde om pengar i natt. Ska inte dra hela, men det gick ut på att jag handlade saker som jag sedan tjänade pengar på. Men när jag i en sekvens handlat kläder för 11 000 fattade jag inte hur dum jag kunde vara. Jag satt med klädpåsen och precis som i verkligheten önskade jag att jag skulle få så mycket pengar att jag kunde nollställa mina krediter. Men kände att det skulle lösa sig.

När jag sedan satt med frukosten fick jag sms från 08-ungen.... " titta i din väska". Där låg ett kuvert med trisslotter som hon i smyg lagt dit i går. När jag sedan pratade med henne sa hon att hon drömt om mig och pengar. Har jag med, sa jag *ler*. Jag vann 2x60 och en på 30. Så miljonär blev jag inte.

Någon timma senare kom posten med ett kort från ena systeryster med en hundring i. Snällt men väldigt oväntat. Hon hade läst min arbetslöshetsbok och fått en inblick i något hon inte hade en aning om. Så det var nog därför hon tyckte att lillsyrran skulle få ett litet tillskott.

 
Bild från gårdagens intensiva söndag. Upp tidigt och blev hämtad klockan åtta. Var ett storslaget barnkalas, där inte bara släkten var bjuden utan även kompisar med barn. Vi höll till i en lokal precis i närheten av där de bor. Jättetrevligt och inte alls trött. Ungarna upptäckte att mina ögonfransar var på gång. Tjosaan. Det gladde mig. Och ansiktet börjar återgå till normal storlek också, vilket jag själv märkt.
 
Men bukfettet är ju kvar tyvärr och jag hoppas verkligen det är kortisonfett och inget annat. Och att det också snart börjar ge sig.  Jag har varken råd eller lust att köpa nya större jeans. Fick med mig hem en kasse med bl.a. ett par svarta jeans, en fin tunika och några halvt urtvättade tröjor som avkomman hade i början av sin graviditet. Har inte provat jeansen ännu, men kan säkert ha dem, fast de lär ju vara en halv meter för långa ha,ha. Alla mina barn är långa. Att jag drömde om kläder kan ju ha med det här att göra.
 
Efter kalaset stannade vi kvar och hjälpte till lite och hängde sedan på hem till 08-familjen. Efter att vi sedan inmundigat en god måltid styrde vi hemåt vid halv sju. Kom på i bilen på vägen hem att jag inte hade känt av ryggen på hela eftermiddagen. Den känns fortfarande helt okej.
 
 

 Tittade på klockan när jag steg in i hallen... tio över nio. Så knäppte på tv-n och slängde mig i soffan och tittade på Blå ögon. Innan jag sedan förflyttade mig till sängen låg jag och bläddrade igenom dagens bilder i kameran. Kunde inte låta bli att knäppa en bild på mig själv, ego som jag är *ler*.

Mina samlade trissvinster som jag bär omkring på som en reserv ifall pengarna inte räcker när jag handlar mat. Totalsumman är 570 kronor. Den längst upp till höger är dagens 30 vinst och är det inte mer än 30 kr så kör jag ny lott. Jag väntar ju på den där lotten med tre treklöver *ler*. Det finns ju folk som får det, så helt omöjligt är det väl inte. Bara nästan.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Grattis! En lyckosam kvinna på spel,

Ännu mer grattis till att ögonfransar börjar återvända.

Gretas Svammel sa...

Jag vet inte... Hans-E... hur lyckosamt det är *ler*. Jag hade gärna lagt till ett antal nollor bakom. Men något är bättre än inget.
Och ögonfransarna gläder mig väldigt.