fredag, januari 30, 2015

FOTAT och GOOGLAT

Tro't eller ej men idag knäppte jag några bilder. Det var ett helt företag och tog hela eftermiddagen... nästan. Var ju inte så kul att sedan kolla på dem på datorn. Hade ju bilder i huvudet hur jag tänkt mig, men jag tror att man gärna förskönar sig själv i fantasin *ler*. De bilder jag tänkt mig där jag sitter naken på golvet, utan peruk men med höga stövlar och taget uppifrån, blev en koloss på golvet och jag raderade alla av dem. Men tog ju flera olika posevarianter och bytte kläder och hade peruk och det ena med det andra.
Träning blev det samtidigt *ler* och ett stånkande och pustande när jag flera gånger fick resa mig från golvet, ladda om kameran och sedan snabbt hinna få till en ny pose. Att byta kläder, dra på stay ups och stövlar blev jag också andfådd av.

De flesta raderade jag faktiskt, men några få går att använda. Några kommer på bloggen och några på hemsidan. Men inte vid uppdateringen nu. Sparar dem till mars uppdatering... ifall jag får till hemsidan som bara gäller till 28 februari som den är nu. Sedan går det inte att ändra på den om jag alltså inte gör en ny på samma webhotell. Och det vet jag inte om jag kan.

Kanske är det sista gången på länge jag fotar sådana här bilder, för magen verkar inte minska i omkrets. Jätte, jätte tråkigt, tycker jag förstås.

Det här är jag om ni inte ser det. Ville bara visa var jag känner av magen nu och gjort sista dagarna, ja hela veckan.

På förmiddagen satt jag och försökte förstå min kropp. Gick så där *ler*. Jag vet inte så mycket som jag skulle vilja veta. Inte om just min cancer, utan om cancer överlag. Så det satt jag och googlade på utan att bli speciellt klokare. Fick bara fler frågor i skallen, så nu har jag en lapp med frågor igen till nästa läkarbesök.

Försökte hålla mig till seriösa sidor och någonstans läste jag att cellgifter kan ge en förhöjd risk för nya tumörer. En annan gång läste jag också på en seriös sida att celler kan muteras av cellgifter. Om det betyder att vanliga celler skadas och blir till cancerceller är jag osäker på.
cancerfondens hemsida läste jag en artikel från nov-014 att en ny generation cancerbehandlingar är på gång.
 "Det som är generellt för alla cancerceller är att de har förlorat sin förmåga att ta hand om så kallade fria radikaler, som kan skada byggstenarna till cancercellernas DNA. Som skydd mot de fria radikalerna har cancercellerna ett enzym, MTH1, som enkelt uttryckt är cancercellernas ”livvakter”. Det är dessa livvakter Thomas och hans forskarteam nu riktat in sig på."

Någon annanstans idag stod det att cancer är en inflammationssjukdom. En av frågorna som nu står på min lapp. Sedan är jag lite fundersam över om min vätska i buken skvalpar omkring eftersom allt är bortopererat, eller om den kapslas in i en ny cysta. Och om det i såfall är den som trycker och tynger nedre delen av magen. Det är precis samma ställe där förra cystan började... i höger äggstock, men äggstockar har jag ju inga längre.  Det här sista har jag inte googlat på, för är rädd att få veta saker jag inte vill veta. Förutom av läkaren. Men jag tror det är urinblåsan som spökar, fast jag tror ju så mycket.

Ja, det är många funderingar man går och bär på. Vore ju inte dumt om jag själv kom på ett enkelt sätt att hålla de där livvakterna MTH1 i schack *ler*.

Jag har börjat titta på "På spåret", vilket jag aldrig gjorde förr. Men nu ser man det mesta *ler*. Läste hos Lundell igår att han kan tänka sig vara med. Trodde jag inte om honom. Men han och frun sitter tydligen hemma och tävlar på fredagar.
Skavlan efter det och avslutar med Varg Veum på sjuan. I morgon däremot fanns det inget på tv som roar mig. Om jag inte mot all förmodan har fått ett flow och sitter med skrivdatorn, så kanske jag sätter på filmen om Monika Z.

Nu önskar jag alla en TREVLIG HELG

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Du går ju på frekventa observationer och uppföljningar hos sjukvården. Men det är kanske inte så konstigt att det finns återstående smärtor ibland efter din tuffa behandling

Du verkar pigg nu. Träning med fotande och poserande.

Bilden blev mycket bra. Mjuk och fin framtoning. Blir kul att se fler.

Gretas Svammel sa...

Jag är nog inte så pigg som det kan verka...Hans-E... men jag vill vara det och intalar mig själv att jag är det.

Nu blev det rätt med länkningen till din nya blogg.