fredag, oktober 24, 2014

FREDAGMORGON

Idag var jag minsann uppe i arla morgonstund. Kommer att vara helt slut framåt dagen. Somnade i soffan i går kväll och tänkte när jag vaknade till.... att vad sjutton jag sover i soffan hela natten. Stängde av tv-n men lät lamporna vara tända för orkade inte gå upp. Jag brukar sova rätt gott i soffan och nu var det jättelänge sedan jag sov en hel natt där.

Jag sov gott och drömde till och med, vilket jag längtat efter att göra. Vaknade som vanligt numera till några gånger men somnade snabbt om. Tills halv fyra då jag vaknade och kände av magen och även en lätt huvudvärk. Försökte somna om men det gick inte, så kvart över fyra steg jag upp och satte på kaffet. Tände ett ljus och bänkade mig vid datorn. När frukosten var uppäten hade magen lugnat sig, så kan ha varit hungerkänslor jag kände.

Nu är jag förstås skittrött, men eftersom det är promenad till vårdcentralen som står på agendan är det ingen mening att ta ett vil nu. Jag ska istället ställa mig i duschen och försöka få fart på kroppen. Något så när i alla fall och så gott det går. Nästa fredag... då är det nog en piggare Greta som bloggar.

Regeringen fick ju en hel del kritik av både högersidan och av SD vad gäller budgeten. Läste nu i morse Karin Petterssons krönika i Aftonblaskan och håller med. Det kan ju inte ha kommit som någon överraskning direkt, innehållet i budgeten. "Den politik som i går presenterades i riksdagen kommer faktiskt att kunna göra skillnad i människors liv."

Jag letade en stund bland mina gamla inlägg efter ett där jag skrev om hur jag tycker skattefördelningen skulle vara. Hittade det inte och orkade inte fortsätta leta. Jag tycker som säkert de flesta att alla ska bidra till samhället, men efter var och ens förmåga. Därför tyckte jag ju att Alliansens tänk att de som tjänade mycket fick sänkt skatt, var helt uppåt väggarna. Det är det motsatta som är mest logiskt, enligt mig och det var nog det mitt inlägg gick ut på.
Sedan har jag funderat på om majoriteten av Sveriges arbetare tjänar 50 000/mån. Jag trodde en vanlig månadslön låg på 20-25 000.

Strunt samma. Nu ska jag kolla vad jag ska ha på mig och så stappla ut till badrummet. Det har ljusnat ute, men vädret inbjuder inte till att gå ut precis. Sista blodprovstagningen så får se det positivt.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Synd om dig att det är svårt att sova. Hoppas att normal sömn återkommer då behandlingen är över

Gretas Svammel sa...

Det är inte synd om mig...Hans-E.. det är en del av allt annat som följer med i den här resans spår. När den är över blir sömnen som vanligt hoppas jag.