torsdag, september 25, 2014

MEST TRAMS

Idag blev det te till frukost istället för kaffe. Tänkte ta det säkra före det osäkra, fast det är ju ändå inte speciellt säkert ha ha. Det var förra torsdagsnatten som jag var illamående och det är torsdag idag. Betingat illamående kallas det för ifall det nu skulle bli samma visa idag. Fast det blir det inte. Men det brukar vara två dagar efter giftinsprutet som den andra magvärken börjar spöka, den som jag lugnar med att småäta. Och den känner jag av, trots teet. I och för sig försvinner den aldrig helt nu när jag får varje vecka, men den är värst dagarna efter jag fått båda sorterna. 

Jag är kanske är lite löjlig, men tog med ett lackmuspapper i morse till toa för att kolla PH värdet i urinen. Ju mer basisk man är, desto bättre och ju ogynnsammare miljö är det för cancerceller och andra sjukdomsframkallande celler. Mitt värde har varit ganska surt sedan magen började växa i jan. Nu blir värdet säkert missvisande kan jag tänka eftersom jag fortfarande har gifter kvar i kroppen, jag har fått för mig att man har det i cirkus tre dagar efter att kroppen fått sin dos. Jag låg mellan 6.5-6.8 och det är vad man bör ha.

Jag är sugen på grönsakssoppa och det är basisk mat. Jag brukar göra grönsaksoppa eller gryta varje höst. Under familjetiden var det köttsoppa... med klimp... och det ska jag nog fixa till lite även nu. Det är gammaldags men gott i varm soppa och det är inte basiskt tyvärr. Förr lagade jag även de klassiska hösträtterna varje höst typ rotmos och kåldolmar. Jag älskar kåldolmar och har i en svunnen tid ätit mig sjuk på det. Sedan jag blev vegetarian för 20-21 år sedan har jag en gång testat med qournfärs. Var inte alls detsamma. Försökte med kålpudding en annan gång, men det blev inte så gott det heller. Det enda quarnfärs funkar till är sås till pasta, så funderar lite på om jag ska bryna vitkål och äta med quarnfärssås, med lingon till. Det kan vara värt ett test i alla fall.

För nästan exakt ett år sedan, 23 september började jag min förvaring på min förhoppningsvis sista Fas3 plats. Jag minns känslan än när jag satt på bänken och tänkte skita i allt. Det kändes så himla tröstlöst just då. Alltså skita i Fas 3. Men jag reste mig och gick vidare med tunga steg och jag fixade hela halvåret som märkliga kvinnan tvingade på mig. Gjorde sista dagen på fredagen 21 mars och på måndagen 24 mars började sjukresan med röntgen först. Sedan gick det ju snabbt med operation redan 7 april och nu är det "bara" 5 veckors behandling kvar om planeringen håller och resultatet är bra.

Innan orken försvinner helt ska jag nu byta ut mysbyxorna till jeans, dra på en jacka och gå ut och posta ett par födelsedagskort. Jag tror de tömmer lådan 15.00. Sedan äta ( något från frysen ) och vila med en bok en stund. Jag hoppas jag efter det kan tvinga mig till att gå ett varv med dammsugaren och även tvätta av golven. Det behövs och jag mår bättre när det är skapligt runt mig. Men jag kanske däckar helt i soffan.

Inga kommentarer: