torsdag, augusti 21, 2014

TRÖTT och BLODVITE

På väg till det vanliga besöket på vårdcentralen veckorna efter behandling, för omläggning av venkatetern och nästa vecka blir det för blodprovstagning. Det ska bli så skönt när det här är över, så jag slipper det här rantandet. 
Jag frös faktiskt lite idag när jag gick. Jag vill inte att sommaren ska vara slut än, men september kan ju bli fin. Jag hoppas på det. Jag småfryser fortfarande lite. Snorandet är bättre idag, men hostan sitter i.

Sköterskan tyckte jag skulle ta febern för säkerhets skull. Jag gjorde aldrig det när jag skrev här att jag skulle. Så jag tog ner lådan förut, lådan där jag har termometer, plåster och lite jox. Det är nog andra eller tredje gången sedan jag flyttade hit -011 som jag har den nere. Cancermedikamenterna har jag på ett annat ställe liksom en ask Panodil och en ask plåster. Hade Panodil här också fick jag se, som gick ut -013 och Clarityn ( reserv till ungarna ) som gick ut -012. Febertermometern funkade inte, batteriet som är slut tror jag. Men jag är nästan säker på att jag inte har feber. Antar att Claes Ohlsson har batteri. Måste ju ha en funkande febertermometer. Det är väl standard i varje hem?

Rörde ihop min limpsmet när jag sedan var hemma igen. Linfrö, sesamfrö, morötter, aprikoser och lite äpplemos slängde jag i idag. Plus lite olika mjöl förstås.

När limpan var förpassad in i ugnen började jag styra med diverse. Jag har bl.a. en påse med fiberdukar som jag fick för mig att den lika gärna kunde hänga på en krok i städskåpet, istället för att alltid vara i vägen när jag ska ha något därifrån. Jag försökte göra hål i påsen direkt med själva kroken, men påsen var attan så seg.
Då tar jag väl kniven, tänkte jag och började karva med knivspetsen för att få till ett litet hål. Något hål i påsen blev det inte, men väl ett stort jack i mitt pekfinger. Som ni vet är fingertopparna fyllda av blod. Jag ska väl inte överdriva och säga att det forsade, men inte långt ifrån. Det hjälpte inte att hålla det under vatten för att se hur djupt det blev. Så fort jag tog bort det var hela fingret rött igen.  Jag lade ett eget tryckförband *ler* med hushållspapper och maskeringstejp hårt omlindat. Det går nog snart igenom, tänkte jag, men det gjorde det inte.

Efter cirkus 30-40 minuter tog jag bort det. Bilden blev lite suddig, men det verkar som jag har bra läkkött. Det hänger någon liten flärp där i mitten, men den vågade jag inte dra bort för då hade det säkert satt igång att blöda igen. Ett plåster på det och sedan hoppas jag det dröjer tills jag är lika klumpig igen.

Limpan blev perfekt och ovanligt god, jag var ju tvungen att smaka en skiva. Längtar nästan lite till morgondagens frukost. Kniven är den jag var på väg att skära av fingertoppen med.

Jag har varit och är ovanligt trött idag, vilket stör mig. Jag vill ju vara pigg och full av energi. Inte är jag hungrig heller, så har inte ätit någon mat än. Men i morgon ska jag äta. Köpte en sötpotatis, champinjoner och squash idag, som jag ska rosta i ugn ihop med massor av röd och gul lök. Vitlökscremefresh till det och ett eller två glas vin.

Men idag blir det bara ett par rutknäcke med ost och en blandning av turkisk yoghurt och blåbärsfil till tv-n senare. Nu ska jag gå och ta min hutt med blutsaft och min cocktail på gurkmeja och ingefära. Och sedan tvätta bort den lilla mascaran jag har på. Tänk att ögonfransarna sitter än. Måtte de göra det hela vägen. För att inte somna så fort jag sätter mig i soffan i kväll, så ska jag sedan sätta på lite avslappningsmusik och placera mig i min specialfåtölj. Jag lär ju slumra till, men det gör inget.        

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Du är riktig bagare. Din limpa ser läcker ut.

Fin hösttjej på bilden!

Gretas Svammel sa...

God och nyttig...Hans-E..