tisdag, juli 29, 2014

MORGONPROMENAD och PLANERING

En morgonpromenad startade jag dagen med idag. Klockan sju var jag ute och stövlade runt i buskar och snår *ler*. Visst var det skönt, men inte uppfriskande och friskt som man annars kan tänka sig att det skulle vara klockan sju på morgon. Å andra sidan jämfört med nu mitt på dagen så var det behagligt varmt. Det enda rätta med det väder vi har nu är att vara stationerad vid ett bad. Helst då ett kallare havsbad. Är det samma väder på torsdag, eller några grader kallare så måste det bli en tur till badet då.
Tog med kameran, för hade det knakat till bland träden och jag fått en skymt av ett rådjur så hade jag ångrat mig resten av livet. Nää, det hade jag väl inte, men eftersom det finns rådjur där jag gick idag och de är aktiva på morgon så fick kameran hänga med. Nu blev det något annat som fastnade på bilden än rådjur och det får väl gå det med.

Kvart i åtta var jag hemma igen och satte på kaffet. Jag undrar om jag någonsin får ordning på kroppen? Magen är fortfarande bullig och knölig efter operationen och frågan är om inte kortison svullet börjat komma så smått. Det sätter sig ju främst på bålen. Benmusklerna är väl någorlunda okej ännu, annars är de flesta muskler försvagade. När den här behandlingen är avslutad är det över ett år sedan jag överhuvudtaget jobbade med och använde alla kroppens muskler. Nu är det ju meningslöst, men i vår måste jag bli disciplinerad och jobba för att åtminstone få tillbaka en del av vad det här året tagit av kraft och kondition. 

Förutom risk att svulla upp runt bålen så är det Kortisonet som gör att jag vaknar varje timme de första dagarna. Det har jag läst mig till i dagarna, när jag letade info om hostan som jag inte hittade något om. Inte cellgifterna som jag först trodde. Så jag ska se om jag inte kan få slopa det åtminstone andra och tredje dagen. Det ges dels för att undvika allergisk chock och sedan för att motverka illamående. Men jag är beredd att testa eftersom jag inte haft några tendenser till att må illa. Den här mastodontdosen på 40 tabletter samma dag som cellgifterna vågar jag inte förhandla bort och inte dosen dagen efter. Men de andra två dagarna. 

Tog en bild på gårdagens mat. Den där ölen jag hittade och lade på kylning var visserligen god, men när jag tog på glasögonen för att leta efter datummärkning ( vilket jag inte hittade någon ) såg jag att det var alkoholfri öl. Så den måste vara rätt gammal, köpte den till 08-ungen när hon hade minsta minimänniskan i magen.
Den lite större minimänniskan pratade jag alldeles nyss med i telefon. Jag förstår ju inte allt men utvecklingen går ju så fort. Nu går det att ha en någorlunda form av konversation. Jag frågar och får tydliga svar med ja, nej, haha, och så kommer en harang av något upplevt som jag fattar kanske en tredjedel av. Men det räcker.

Senare i går kväll skrev jag en lista och strukturerade upp resten av veckan. Även om jag frångår den i vissa punkter så finns i alla fall en planering. Jag är ju mycket för planering *ler*. Det jag ska göra mer i dag är att skriva ett nytt brev till FK. Ett sista försök att förklara varför jag fick aktivitetsstöd i maj och skicka med beslutet från AF där det tydligt står att jag är i program till 31 maj. Sedan ska jag fixa köket. Jag hoppade ju över det när jag körde min vårstädning light innan behandlingen körde igång. Tvätta fönstret, byta gardin, sofföverdrag och matta. Tar väl en timma kanske.

I morgon är det vårdcentralen igen och byte av förbandet. Efter det tar jag direkt bussen till hyresvärden och lämnar nycklarna till ettan och sedan ner till stan. Behöver pärmregister till pärmen jag ska göra om min sjukresa från januari till  - ??  Jag måste även till banken där jag har extrakontot. Det är med det, som det var med ICA kontot. Inget fungerar när man inte håller det igång, så det lösen jag har nu för att kolla saldot funkar inte längre. Det här tar nog hela dagen så något annat har jag inte planerat in. 

Torsdag om det är väder blir det bad. Annars påbörjar jag sjukresepärmen, kanske målar så tavlan någon gång blir klar, fotbad och nagelvård.
Fredag har jag reserverat ifall det blir att träffa ungdomskompisen då. Ska göra ett nytt försök i eftermiddag och ringa. 

Nästa vecka är också så gott som planerad med utflykt med systrar till broders nya boende en dag, provtagning och handling och tvättstuga en dag, ta det lugnt dagen innan tredje cellgifterna, torsdag onkologen. Sedan är det ingen mening att planera mer utan då får det bli ännu en vecka som blir vad den blir beroende på måendet. 

Känns som det blev ett tråkigt blogginlägg i dag. Men så kan det va. Nu ska jag leta fram en grönaktig garden, grönrandigt sofföverdrag och en grönmönstrad matta. Grön disktrasa har jag också *ler*. I alla fall just nu. Mat vet jag inte vad det blir idag. Kanske äggröra med bönsallad. Sedan kör jag brevet till FK innan jag stänger av datorn framåt kvällen.   

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Klart att du skall få rätt mot FK. Det är inte rätt att behandla en människa på detta sätt!

Gretas Svammel sa...

Ja, jag tycker ju att jag har rätt...Hans-E...