måndag, juni 09, 2014

FIKA MED MERA

Här är jag i fikatagen på Lindhs tillsammans med tre personer som jag delade mor och far med. Fast inte samtidigt eftersom två av dem i stort sett var utflugna när jag kom till världen. Broder och jag är närmast i ålder så vi slogs väl om uppmärksamheten kanske tills även han lämnade boet och jag blev ensam på täppan.  

Kaffe och någon lustig stor bulle valde jag. En valde mat och prisskillnaden på mitt kaffe och hennes mat var inte stort. Men visst var det väl trevligt att ses. Även om det pratades om tre olika saker samtidigt *ler*. Det jag inte förstår är varför äldre människor krymper. Jag lär väl också göra det vad det lider. Men jag ska banne mig träna på att hålla mig rak i ryggen.

Jag hann innan jag behövde traska iväg till vårdcentralen att bli uppringd av onkologen. Enligt den personen kunde hon inte tro annat än att det handlade om information och förberedelse inför behandlingen. Okej. Hon trodde att det var så. På vägen fick jag sms att jag hade svar på Mina vårdkontakter, vilket jag kollade när jag kom hem i eftermiddags. Men vadå svar. Vi vidarebefordrar din fråga till aktuell sköterska. Okej. När jag kom hem hade jag missat samtal och intalat meddelande från sköterska på onkologen som fått veta att jag hade frågor om onsdagsbesöket. Jag kunde ringa upp henne vilket jag gjorde men då var klockan över fyra och hon var inte tillgänglig förrän i morgon sade en inspelad röst i telefonen. Undrar om hon då har annat besked än den jag pratade med i morse?

Jag blir så trött på sådant här onödigt styrande. Varför kunde de inte skriva på kallelsen vad besöket går ut på? Det är inte heller bra om jag ska få dålig känsla innan jag ens varit där.  Jag kan nästan jämföra det här med AF. Vi bestämmer och du gör bara så som vi bestämt. Det funkar inte på mig. Jag kräver att vara delaktig i beslut som rör mig. Nu kan jag inte tänka mig att de kör igång något redan på onsdag och om de tänker.... då säger jag ifrån. Det bestämde jag förut. Någon jäkla måtta får det va *ler*.

 Jag har en preliminärbokad på torsdag, som jag förut skulle maila att det var okej. Men mailet var borta. Antingen var jag så trött i morse så jag inte visste vad jag gjorde. Jag sparar alltid både preliminärbokade och bokade i varsina mappar på mailen tills tiden är bokad och tills mötet är klart. Sedan raderar jag. Eller så kan någon ta sig in på min mail och styra runt. Hur stor den sannolikheten är vet jag inte, det troliga är väl att jag själv raderade utan att tänka. Han brukar läsa här så tänkte efterlysa ha ha, i ett eget inlägg sedan.

Efter fikat så utförde jag mina planerade inköp.... mascara, bläckpatron ( inte råd med både bläck och färg ) tar en i taget för det är inte slut på dem jag har ännu, mjukost, grädde och slutligen ett par petflaskor vin till datorn ibland. Nu blev det en bit vattenmelon också och så fanns ju svenska gubbar som jag hoppades. Melon och jordgubbar blir dagens mat.

På bolaget träffade jag på en studiekompis, sedan vuxenstudierna. Samma tjej som jag träffade på vid mitt andra fas3 ställe, där hon då jobbade. Vi umgicks en hel del då när vi pluggade för 12-13 år sedan. Hon hade slutat på förra stället och återgått till det hon alltid jobbat med. Tillfälligheter som gjorde att hon fick jobb inom det igen. Vi är både lika och inte lika, men kommer himla bra överens, så kul att stöta på henne.

Det här blev tilltugget när jag satte mig vid datorn. Vinskvätten var det som fanns kvar i flaskan som var öppnad. Nu är både vin och gubbar slut och vattnet påfyllt. 

Morgonens och förmiddagens grå himmel löstes så småningom upp och solen kom fram. Jag vet inte vad jag ska göra nu förutom att efterlysa den preliminärbokade. Ingen lust att gå ut och gå, fast det vore nog rätt skönt och inget att se på tv mer än möjligen Aktuellt och det är inte förrän nio. Då blir det väl melon och nyheter. Jag har en ny påbörjad tavla men har ingen inspiration och ingen lust att dra fram och fortsätta med den. Jag plockade ju bort staffli och färger när 08-folket skulle komma. Skrivprojekt finns ju uppslag till men inte lusten. Debattartikeln jag funderade på i morse struntar jag i. Orkar inte engagera mig för tillfället. Bokläsningen vill jag vänta med tills jag lagt mig i sängen. Den är inte så jättebra den här boken jag läser nu, men duger.

Inser när jag läste nu vad jag skrivit att det låter ungefär  som när ungar gnäller att de inte har något att göra *ler*. De här två flyttkartongerna jag drog med till oasen kommer inte att räcka, så jag kan... kanske.... gå ut och riva fram ytterligare två och dra med i morgon. Men de står så otympligt till så jag måste plocka bort massor för att kunna dra ut dem och det vet jag egentligen inte om jag har lust med. Nää, så enkelt är det tydligen, jag har inte lust med någonting. Och det är ju tråkigt. Det blir nog att jag sätter på avslappnande musik och tar en meditation ( eller somnar ). Det blir bra sedan när jag får hit min sköna fåtölj från ettan . Leta flyttstäd kom jag på precis nu. Det kan jag göra när jag ändå sitter här. Så blir det.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Sommar! Jordgubbar och ett glas vin! Mums!

Gretas Svammel sa...

Ja det är inte dumt...Hans-E..