fredag, april 25, 2014

I SOMMARENS SOLIGA DAGAR

Attans så sent det alltid blir innan jag kommer till skott att blogga. Om en halvtimma vill jag ha satt/lagt mig bekvämt i soffan framför tv-n och Lets dance. Så kör på lite snabbt. Bild från kvällen igår. Det var rätt gott med Frosties faktiskt. Blir samma i kväll men med en rutknäcke med makrillfilé också, för åt bara en sallad när jag kom hem i eftermiddags.

På väg till bussen med makliga steg. Känner av såret en aning idag och "trött" i högra skuldran. Skriver trött för det är ingen smärta direkt. Molande ömhet. Fick för mig när jag kommit hem att det kan bero på att jag belastade andra sidan med väskan, för kände inget precis när jag klivit av bussen. Bara när jag gått en stund. Såret har säkert med att göra att stygnen togs i går. Klarat mig utan Alvedon idag, men tar nog nu i kväll. De sista. Kanske? 

Efter lite social samvaro och försäkran att det inte är något större fel på mig, så klev jag då in i min kära oas. En vitaminkick bara det faktiskt. Trots att det luktade unket från avloppet i badrummet. Men det rådde jag bot på med lite vattenspolning.
Jag har lite teorier om min mage. Det har ni väl aldrig hört förut? Ska inte dra det nu för det hinner jag inte, men den här klänningen är rymligare nu än den var förra året. Reflekterade över samma sak när jag här om dagen drog på ett gammalt prickigt linne.

Så här vissen var min krukväxt. Men det finns hopp att den tar sig. Massor av vatten fick den och peppande små ord.

Nästan sommar har det varit idag. Så himla underbart. Jag tror vädret har stor inverkan på mitt tillfrisknande. Inte bara för solen, utan för att det inbjudit till små kvällspromenader, så jag kunnat aktiverat muskler och cirkulation. I kväll blev det ingen promenad. Tycker jag gått tillräckligt.
Det här är efterrätten *ler*, en liten kaka. Världen blev lite upp och ner efter operationen, men lyssnar på kroppen och tror att den helt enkelt vill ha och behöver kolhydrater och lite sött. Något den annars sällan fått, eftersom jag normalt är väldigt känslig för sött. Nu är som sagt inget normalt.

Innan jag satte mig här förberedde jag inför morgondagen. Vad ska hon hitta på då, tänker ni kanske? Jag var ute och bokade tvättstugan och då jag inte vill gå ifrån solandet för ofta och dessutom har ganska mycket tvätt så satte jag en lapp för tiden före den jag bokade eftersom jag bara har ett tvättlås. Nu är det ju nästan alltid lediga tvättstugor på helgerna så det är nog lugnt. Sedan har jag sorterat upp i högar. Jag kan ju inte bära ut allt på en gång utan får gå i omgångar. Det lär bli en hel del staplande turer fram och tillbaka, men jag kan inte samla på mig mer tvätt nu. Två omgångar sängbyten är det bl.a. En omgång kör jag här inne som vanligt och tumlar samtidigt när jag kör två maskiner i tvättstugan. Intressant värre *ler*.

Hos mig fortsätter sommarvärmen över helgen och några dagar till, om man kan tro på prognosen. Sedan blir det skitväder igen. Men variation förnöjer och jag är så jätteglad för vädret som är och varit. Helt fantastiskt.
Sjukskrivningen ja, kom jag på precis nu när jag tänkte avsluta. Var inne på försäkringskassans hemsida och tydligen är jag inte sjukskriven längre. Men det kommer jag antagligen att bli vad det lider. Frågan är om jag nu blir utan pengar de dagar som fattas? Ja, det märks. Nu säger jag bara

TREVLIG SOLIG HELG

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Visst är det skönt med vår. Det är trevligt att se vacker vårkvinna!

Gretas Svammel sa...

Håller med dig...Hans-E..