torsdag, februari 06, 2014

DET ONDA och DET GODA



Råkade hitta den här videon idag vid mitt meningslösa surfande. En video som LO gjort om hur dagens samhälle är. På sätt och vis en känga till Reinfeldt med kompisar, men som sägs i artikeln, en 20 minuter film som visar verkligheten i Sverige idag och ytterst ansvarig för den verkligheten är ju regeringen med Reinfeldt i spetsen. Jag har inte själv sett den här trailern, jo sett men inte hört eftersom jag inte vill ha ljud på datorn här i salen bland de övriga. Hela filmen släpps 24 februari.

När jag ändå är inne på film så fortsätter jag med ännu en. För nästan exakt ett år sedan, 15 februari hade "Godheten" premiär. En dokumentär av Stefan Jarl med bl.a. Thommy Berggren. En parentes bara....  Thommy B var gäst i "Min sanning" för ett par veckor sedan och det var ta mig sjutton det roligaste avsnittet i det programmet. Hur som helst så fick den här dokumentären som handlar om klyftorna i samhället jättebra kritik och stående ovationer där den visades. Enligt överenskommelse med SVT skulle den visas i tv nu i vår. Men icke förvånande så drar sig nu SVT för att visa den innan valet eftersom den ses som kontroversiell.

Det här med yttrandefrihet kan man ju fundera på om man vill. Den funkar så länge det inte är avvikande, obekväma åsikter som går emot etablissemanget. Visst SVT bestämmer vad de vill visa och inte, men då överenskommelsen redan var gjord tycker jag de agerar ännu mer som statens marionetter än vanligt. Löjligt kan jag tycka.

Hade inte som avsikt att fylla inlägget med länkar idag också, men några blir det likväl. Till exempel till DN där alliansledarna skrivit en debattartikel att nu minsann ska de se över Arbetsförmedlingen. Hur matchningen fungerar, att stödet ska bli bättre och förmedlingen effektivare. Jojo, det är dags att vakna nu. Troligtvis är det resultatet efter den undersökning som gjordes för inte länge sedan på uppmaning av regeringen och som det inte skrivits ett knyst om i media. Har inte den länken här, men vet att jag länkat tidigare till den. Två gånger i den här artikeln så drar de fram samma gamla påstående som alltid, att 200 000 fler har jobb och lämnat utanförskapet sedan 2006. Kan tänka mig att det även är lika många som just hamnat i utanförskap på grund av deras politik. Och som även ingår i den här siffran.... fas3, praktikanter, anställda med lönebidrag, timvikarier som inte kan leva på sin lön, sjuka som tvingas ut i arbetslivet.

Med tanke då på ovanstående snor jag en bild från Alliansfritt om utförsäkringen, enligt regeringen arbetslinjen. De har även ett inlägg om det här med anonyma partibidrag. Enligt dem själva har de inte tagit emot bidrag från företag sedan 1976. Men 2007 sa Schlingman att de tagit emot bidrag från Fria Media. 2011 sa Ask samma och fick då göra en pudel i tv. Man kan inte tro ett ord av vad politiker i allmänhet och moderaterna i synnerhet säger. 

Jag lämnar politiken, men måste bara länka till dagens lokalblaska och en artikel om tiggarna i min stad. Läs den. Även jag stör mig naturligtvis på alla tiggare som numera finns utanför varenda affär. Jag ger aldrig något och det beror inte på att jag är snål eller dum eller oempatisk. Jag lider faktiskt med dem, men jag skulle få så enormt dåligt samvete om jag bara gav till en eller två. Då skulle jag i så fall växla in säg 500 i 50-lappar och ta en dag och gå runt och ge alla en femtilapp. I min värld ska ingen behöva utsätta sig för något så förnedrande som att sitta i minusgrader och tigga. I artikeln besöker de härbärget som upprättats för dem och pratar med dem. Kan lägga till att på någon nyhetssändning igår kväll så tog de upp att tiggare inte har rätt till akut vård här i landet. Var någon kvinna som fick missfall och krävdes på en räkning på 11 000.  Inte lätt att hosta upp ens för mig.

Få inte spader, men det blir en länk till. En trevlig och glad länk. Ni minns kanhända att jag skrivit om tjejen Emilie Schepp som jag träffade på bokmässan i höstas. Hon gav ut sin första bok själv  eftersom inget förlag ville ge ut den. Boken sålde väldigt bra. Nyss när jag satt här och väntade på att tiden skulle gå så fick jag iden att gå in på hennes hemsida. Nu har hon fått kontrakt med Wahlström & Widstrand. De ska även ge ut den här första boken "Märkta för livet" och den ska säljas i flera länder och det stod även något om filmrättigheter. Skitkul, tycker jag. Det gäller att inte ge sig och att tro på sig själv.

Jaha, nu ska jag packa ihop. Har med en omelett idag som jag ska äta innan jag går. Tänkte lämna bygget vid tolv, det blir fem timmar jobbsök istället för fyra. Men jag anser att det bör ingå en timmes lunch *ler*.  Tråkigt nog fick jag återbud till dagens besök på grund av sjukdom, men måste ändå upp till oasen för att hämta handdukar som ska tvättas i helgen. Ska även handla lite, fisk bl.a. Ska jag inte äta Keso så måste jag få i mig protein på annat sätt. Har ju ingen lust att laga mat varje dag, så tänkte steka ett gäng flundror och ugnsbaka torsk och ha i frysen. En fisk om dagen så blir jag bra i magen ha ha. Nej vars, jag skojar. Tänker inte äta fisk varje dag.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Jag gillar fiskrätter, särskilt när dom är ångkokade.

Gretas Svammel sa...

I måttliga mängder...Svenne... och fiskade på "rätt" ställe och på "rätt" sätt så gillar jag också fisk.

Men ibland tänker jag för mycket och då går det inte.