måndag, oktober 14, 2013

PÅ SIN PLATS IGEN

Då är man på plats i källaren igen. Men går härifrån vid tre idag. De ska ju kolla vitvarorna i lägenheten idag. Tog med lappen hit för att bevisa att så också är fallet. Att jag sedan hade sådan hiskelig tur i morse är en annan sak. Tio minuter innan bussen skulle gå steg två män in i lägenheten och gjorde vad de skulle. Hade jag hunnit gått så hade de alltså kommit tillbaka i eftermiddag/kväll. Jag ser det inte som någon lögn för det är ju sant att de ska kolla vitvaror i dag. Resten är bara undanhållande av sanning. Allt behövde bytas ut. Lustigt hade det varit annars, ni har ju bl. a sett min gamla spis på vissa bilder.  Tänkte gå av i samhället, handla lite och få en promenad hem och ändå vara hemma skapligt. Vädret verkar ha bytt skepnad idag, grått och småfuktigt.

Man ska ju inte skriva allt i en blogg så här och det gör jag inte heller. Fast ni kanske tror så. Men det här är inget som kan styra till min situation. I morgon tar jag en friskvårdstimma och åker till oasen och idkar friskvård *ler*. Det är också helt legitimt. Men sedan blir det två dagar där jag förmodligen får stå ut hela dagarna. Om jag inte kommer på något bra vill säga. Gå på stan ett par timmar på lunchen kan jag ju göra. Behöver investera i ett par nya vinterboots, fast ska nog hålla i pengarna ifall vi hittar en billig resa.

Idag har jag mest suttit och lekt vid Photoshop. Det är ett nyare Photoshop här, visserligen på engelska men jag vet ju på ett ungefär vad som är vad. Jag ska nog fråga om jag får låna med skivan hem och installera det på min egen dator, eller ta med min bärbara hit. Det finns mycket roligare saker på det här Photoshop och smidigare funktioner än på min gamla version. Dagens bild är tagen för några veckor sedan.

Med bara ett knapptryck kan man få den att se ut så här. Kul va? Jag tycker det i alla fall. Idag har en ny äldre herre sällat sig till oss här i vår sal. Om han är ny vet jag ju inte, han kan ju ha varit sjuk eller ledig. Jag har i alla fall aldrig sett honom förut.
Jag tänker varje dag att idag ska jag skriva. Men när jag väl sitter här så finns inte minsta lust. Jag vill bara härifrån. Jag dricker vatten, går på toaletten, tuggar tuggummi, knaprar på mandlar, hämtar nytt vatten, står och pratar skit, sätter mig och pratar skit, sitter och glor på skärmen, går på toaletten igen, dricker mer vatten, surfar runt, tar några fler mandlar, går ut och pratar skit, gör något nonsens på Photoshop, kollar mail, dricker vatten, kollar jobb, tuggar tuggummi igen. Väntar, väntar, väntar på att ha anledning att gå härifrån. Och för varje dag ökar möjligheterna till ett arbete, precis som syftet är ( ironi förstås ).

Nu ska jag nog göra en surfraid igen, innan jag går ut och fyller på vattenflaskan och besöker toaletten. 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Grattis till att du får nya vitvaror i köket. Alltid trevligt med funktionella och bra grejer.

Du är duktig photoshoppare. Sista bilden är mycket bra! Läcker klyfta!

Gretas Svammel sa...

Ja det är kul...Hans-E...både med nytt i köket och med nyare Photoshop.

Svenne sa...

Jag gillar också klyftor, både på kvinnor och mandariner;-)

Gretas Svammel sa...

Det är det nog många som gör...Svenne...