söndag, oktober 13, 2013

DAGEN

En lika fantastisk dag idag, igen. Lika mycket som jag hatar Fas 3, lika mycket älskar jag varje sådana här varma och soliga höstdagar. Men förstår ju att det snart nalkas annan väderlek. Det stod lite om bokmässan i dagens lokalblaska, men kommer visst mer i morgon. Om det bara blir i pappersupplagan vet jag inte. För rättvisans skull måste jag nämna ytterligare en lokal författare som var där och som de skrev om i blaskan idag. Så lite jag vet egentligen *ler*. Ingemar E L Göransson heter han och har gett ut en roman, spänningsroman, där han tydligen vävt in vårt sjuka samhälle. " I skuggan vilar mörkret heter den". Låter som något för mig att läsa. Min boklista här fylls på hela tiden, fast jag har flera olästa böcker kvar fortfarande. Håller ju på med Tage Åströms deckare nu och det går inte fort vill jag påstå. Den är väl kanske inte direkt dålig, men inte heller jättebra. 

Innan jag drar lite om min dag och några bilder till det, så vill jag tycka lite om debatten som varit och kanske är.... om RFSU:s sexualundervisningsmaterial. Jag har inte tagit del av själva materialet, så vet bara det som framkommit i media. Av vad jag då förstått så involverar det här materialet flera ämnen. Några minns kanske min egen önskan för något/några år sedan att just informera om sex, porr, jämlikhet, gränsdragning, empati, hänsyn, olika sexuella preferenser, internet, kulturskillnader osv. Att det skulle vara ett eget ämne och kunna involveras i andra ämnen typ samhällskunskap, historia, svenska ,musik. Jag tror, utan att veta, att just det här materialet inte är utformat just precis så. Men jag kan tänka mig att en av tankarna är att avdramatisera och se på det sexuella som det är idag i vårt samhälle. Inte som det var för femtio år sedan. Det tycker jag är bra. Prata med ungar på ungars språk typ. 

Att säga att det är typiskt att kristna förespråkare fick spader, känns inte helt rätt. Man kan väl vara kristen men öppen? I alla fall så har ni säkert inte kunnat undgå protesterna från kristet håll. Jag har ingen länk tillgänglig just nu och orkar inte ta mig tid att leta efter det. Även Debatt tog ju upp det. Naturligtvis har de rätt till sin tro och sin åsikt, men man kan inte (enligt mig ) anamma den kristna synen på sexualitet i undervisningen i skolan. Det är bara ett fåtal som lever efter den idag. Idag skriver RFSU på SvD om det hela. " Det går inte att föra en seriös debatt om sexualundervisningens innehåll med människor som förvränger verkligheten". skriver de bl.a.  Nä, jag förstår dem precis. Det är samma i prostitutionsdebatten.

Över till dagen. Frukost till nyhetsmorgon, som också tog upp ett viktigt ämne som borde vara obligatoriskt i skolan nämligen datorkunskap, kodning och programmering. För mig är det värdelöst vetande, men har man hela livet framför sig så är det nog en väldigt viktig kunskap. Funderade och planerade lite under tiden som tv-n gick. Planerade bl.a. in höststädningen här och i ettan och funderade hur jag ska klara förvaringen året ut. Nu fortsätter det ju ytterligare några månader, fram till mars. Men jag får ta en bit i taget. Det blir nog, om jag inte får jobb eller kommer på något bättre, att jag tar den fjärde och sista veckan man har rätt till och delar upp den så jag får en dag ledigt i veckan.
Sedan tog jag stavarna och gav mig ut på en långpromenad i solen. Gick rundan runt vattnet idag.

Dusch, peeling och allt jag oftast gör på söndagarna, när jag sedan kom hem. Trixade lite med bilden för att dölja de värsta skavankerna *ler*.

En bild bara för att. Ren och fin är jag här i alla fall.
 
Min simpla och skitenkla ostsås där jag även lyckas klämma in lite naturligt fett i min kost. Grädde och riven ost, salt och peppar. God blir den också.

Broccoli, ostsås och grönsaksbiff blev dagens mat, som jag tog med in till datorn och här sitter jag som synes ännu. För det blev strul med allt jag skulle göra. När jag skulle lämna in aktivitetsrapport till FK ( inte jobbredovisning ) funkade inte min e-leg. In på banken, jodå jag hade en e-leg. Läste frågor och svar och insåg att det troligtvis blev knas då när jag sabbade datorn. Spärrade den jag hade och tog bort från datorn vilket man måste för att kunna skaffa en ny. När jag sedan skulle skaffa ny så kom aldrig sidan upp där man ska uppge lösen. Försökte två gånger sedan struntade jag i det.

Man kan skriva i på nätet och printa ut och skicka in rapporten i kuvert, så in till FK igen för att klicka upp blanketten. Då funkade inte det för jag hade inte Adobe reader fick jag info om. Det trodde jag alltid fanns. Installerade och fick slutligen till det, men det tog alltså lite längre tid än jag räknat med.

Det kanske heter närvarorapport det jag menade, som måste lämnas för att man ska få aktivitetsstödet. Aktivitetsrapport kallar de just jobbsökanderedovisningen som började nu i oktober. Det som blev kaos av. Enligt Sveriges radio så har fortfarande inte typ 90 000 lämnat sin rapport och det är sista dagen i morgon. Den ska lämnas mellan den 1:a och 14:e var månad. Men de kan förstås inte låta alla dessa få en varning för att de råkat ut för trubbel som inte beror på dem själva. Själv ska jag börja med den här skiten i januari tror jag, eller om det var februari. Till dess bör väl barnsjukdomarna vara botade.

Nu ska jag bara kolla in på mina mail också innan jag släcker ner computern för idag. För tillfället är det väldigt lugnt på hobbymailen. Man får väl hoppas att det bara är tillfälligt. Det är sällan det är sådär lagom, antingen är efterfrågan på tid större än min lust och möjlighet att boka in, eller så är den så liten så man nästan undrar vad det är som händer. Det är som livet, det går upp och ner.
    

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Bra att RFSU talar klarspråk. Genom prata och framför allt betona att mänsklig samvaro höjer livskvalitet och glädje. Sex är en naturlig och viktig del i mänskliga samvaron. Det är inte bara till för fortplantning! Sex är njutning!

Du ser fin ut på bilderna. Rygg och rumpa! Mums!

Du du får två nya exhibitionistbilder.

Gretas Svammel sa...

Så är det....Hans-E...sex är naturligt, kul, skönt och nyttigt.

Då får jag ta och kolla då *ler*

Svenne sa...

Bilden när du torkar dig gjorde faktiskt mig lite kåt, bara så du vet!

Gretas Svammel sa...

Ja det är bra att veta...Svenne...ha ha