torsdag, oktober 10, 2013

NYKLIPPT, DISPYT, MISSLYCKAD JOBBPOLITIK, TV-LICENS

Man kan ju inte påstå annat än att det blev skillnad. Men frisyrmässigt ingen större förändring.

Kör några bilder till ha ha, när de ändå finns. På sista ser man att det är lite kortare framtill, inte jämnlångt som jag haft tidigare. Jag är nöjd och jag var på betydligt bättre humör när jag gick därifrån än när jag kom dit. Råkade i en liten dispyt eller vad man ska kalla det en stund innan jag gick från lustiga huset. Utav i stort sett ingenting blev det en del argumenteringar där bara en ( kvinna som inte är i fas 3 utan arbetstränar. På en fas3 verksamhet???) förstod vad jag pratade om. Folk är så himla godtrogna och ifrågasätter ingenting, vilket jag har väldigt svårt att förstå. Ena handledaren kom samtidigt för att äta sin mat och hon var glad och positiv som de alltid är i överkant, tills jag öppnade munnen. Jag borde vara tyst, men jag kan inte när folk bara gapar och sväljer allt som sägs.

Vi lever faktiskt i ett samhälle där man inte kan lita på någon och där man måste skaffa egen kunskap och egen info och ifrågasätta.  Annars blir man bara en trasdocka som det slängs med hit och dit. Jag antar ibland saker och jag kan ha fel. Jag antar tex att de här handledarna är fas3:are som fått bidragsjobb, för jag vet att det är så på många fas3 verksamheter. Den här tjejen verkade lite oförstående, men svarade inte på min fråga om hon gick på bidragsjobb. Att det överhuvudtaget kom på tal berodde på att en runt bordet kallade bygget för företag. Han var skyldig företaget en sockerkaka!!! När jag bara lite i luften sa...jaha du kallar det här för företag du, så kontrade en annan att....ja de har ju personal, då är det ett företag. Här skulle jag ha lämnat bordet, fast varför egentligen.

Det var här jag frågade handledaren om hon hade bidragsjobb, utan att få ordentligt svar. Sedan eskalerade det när hon kläcker att alla ska lära sig att skaffa e-legitimation till webrapporteringen av sökta jobb. Det var ett krav från AF. En hel del började då fråga om man var tvungen att ha det för att kunna rapportera, en äldre man vägrade och tänkte gå ner med handskrivet papper i så fall. Ja, det var ett krav säger handledaren. Nu hade jag på fötter eftersom jag nyss läst reglerna på AF:s hemsida och säger att man kan inte tvinga någon att skaffa e-leg och att man kan rapportera via det lösen man har till hemsidan. Då börjar en tjattra om att det är ett krav för att de här ska få fortsätta vara anordnare. Hur dum får man vara? Det sa jag inte, men vänd till handledaren sa jag att.... de kan aldrig tvinga er att ni ska tvinga personerna här som ett ultimatum för att få fortsätta vara anordnare, speciellt som det inte är något krav för att kunna rapportera. Har ni ingen råg i ryggen alls, sa jag och reste mig och gick. Sedan faller det på sin egen dumhet att de här med 70-80 fas 3:are skulle få korgen av AF. Förstå vilket jobb de skulle få med att placera ut dem på andra ställen. Vissa av de här personerna på lustiga huset tycker jag synd om, för de tror att om en "auktoritet" säger en sak då är det så.  

Nog om det. Men det här med rapporteringen, här kan ni läsa om en kille som är tvungen att söka allt, även om han inte är kvalificerad och rapportera för att inte bli av med aktivitetsstödet. Jag var inne på Mobergs blogg en sväng via Poliotometern och det inlägget var fullt av länkar, där ibland ovanstående. 

När jag ändå håller på med länkar, så läste jag också artikeln på SvD Brännpunkt av Magdalena Andersson och Per Bolund (mp)  om regeringens misslyckade jobbpolitik. Jag vågar faktiskt inte lita på Löfven och hans gäng heller. Men i nuläget är deras koncept mer tilltalande än moderaternas som bara upprepar sina misslyckanden. Jag kan tänka mig att folk var inne på den linjen även 2006, att nu vill vi se något annat och av den anledningen förlorade sossarna valet. Att folk sedan fortsatte även 2010 att rösta på psykopaten, det har jag svårare att förstå. Men som sagt, det är inte alls säkert att det blir så mycket bättre om sossarna övertar rodret. Säkert är det däremot att det kan inte bli sämre, vilket det kan bli om det fotsätter som nu.
Reinfeldt diskuteras väl också nu i media för att han inte betalar TV-licens.  Här har jag ännu ingen åsikt. Är det en arbetsförmån som det sägs, så fine. Men kan tycka att det är lite taskigt ( empatilöst ) att då ha sparkat några av sina egna ministrar just för att de inte betalat TV-licens.

Gick av i samhället på hemvägen för att lösa ut kappan jag skickat efter. Hittade ju ingen i stan så skickade efter den här från Zalando, till ett pris i min smak. Dun verkar poppis nu och den här verkar varm. Nu är den inhängd i garderoben och där får den hänga tills temperaturen stiger till över tio minus. Jag har inte börjat använda mina vanliga vinterjackor ännu. Kör med ullkavajen och idag hade jag jeansjackan över en tjockare tröja. Trenchcoaten åkte på då när det var sol och kallare än vad det är nu, men den är nästan kallare än ullkavajen. 

Fredag i morgon och då har jag klarat ytterligare en vecka. Tre veckor totalt. Man klarar mer än man tror *ler*. En vecka till ska jag väl fixa utan att gå under helt. Sedan blir det tack och lov time out några veckor. Nästa vecka har jag två dagar då jag med giltigt skäl kan lämna skutan tidigare, dels friskvårdstimmen och dels ska de komma hit och kolla vitvaror en eftermiddag. Då måste jag ju åka hem, men jag har nu ett par nya tider på hemsidan. Att jag nämner det så här i bloggen är för att jag tror och vet att en del läser bloggen, om inte dagligen kanske så oftare än vad de klickar in sig på hemsidan. Så det är liksom bara en liten puff.

Nu ska jag puffa vidare med den här kvällen. Ser väl Debatt om jag orkar. Arga doktorn pallar jag inte med att se för blir bara så jäkla arg.         

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta, Beundrar att du står ut med AF och deras påhit. Du är en skärpt kvinna som förtjänar bättre.

Reinfeldt skall väl betala TV avgift som alla andra eller ingår det i arbetet att tiita på TV? Blir lite orolig över att han tid över för att bråka om sånt

Frisyren blev lyckad. Du är en vacker kvinna!

Gretas Svammel sa...

Det är inte mycket att beundra...Hans-E...jag önskar att AF gjorde det de skulle så man slapp hålla på.

Reinfeldt står väl över alla *ler*

Svenne sa...

Måste du alltid vara så påkläddd;-) /Kraaam

Gretas Svammel sa...

Ja det måste jag...Svenne... *ler*