fredag, oktober 11, 2013

ANORDNARTIDEN I FAS 3

Vi tar väl den här bilden idag, fotad i september. En annan variant från samma tillfälle såg ni i ett tidigare inlägg. Jag sitter här och tuggar desperat på ett tuggummi. Får hejda mig ibland så inte syndrommannen blir störd. De andra har varit ute och ätit tårta som en av handledarna var inne och informerade om att det fanns. Inte jag. Jag avstår. Tysta damen avstår visst också. Kanske lite orättvist att kalla henne tysta damen, för hon säger hej när jag kommer på morgon och hon pratade här om dagen med en av de andra här inne i salen, på sitt språk. Syndrommannen däremot är ovanligt pratsam idag, kanske för att det är fredag. Visar mig Lutherska citat som han får översätta eftersom jag har svårt med engelskan. Tårtan trodde jag först var anordnarens ide, men tydligen är det killen som fick jobb som bjuder. Det hör visst till, säger de.

Jaha, nu vet ni hur jag har det. Just nu. Senare blir det promenad i grupp. Sedan kan jag andas i ett par futtiga dagar. Innan promenaden ska jag försöka få till slutet på boken om min arbetslösperiod. Det nya slutet. Egentligen tar ju en sådan här bok aldrig slut förrän jag får ett stadigvarande jobb eller vinner pengar. Jag försöker frammana ibland hur det skulle kännas att slippa lägga en massa tid på AF, på infosökande, på att söka svar och fakta från chefer, politiker och sociala medier och på att slippa sitta förvarad här från morgon till kväll. Slippa den här ständigt gnagande oron. På hur det skulle kännas att kasta min arbetslöshetspärm och radera allt jag har på datorn om det här idiotiska, kränkande och nedvärderande systemet. Vilken befrielse det skulle vara. Herre gud.

Så där skulle jag kanske kunna avsluta boken, slår det mig. Men jag ska först lägga till jobbet i somras, fortsättningen på den märkliga kvinnans agerande, styret med ny fas3plats följt av attityden... du har ingenting att säga till om ...angående längden på platsen och mina försök att ändå påverka mitt liv och situation.

Jag har fått ett svar på mina mail till högdjuren. Från Clas Olsson, men inte från honom personligen utan någon som svarar i hans ställe. Positivt ändå. När jag en gång skrev till Angela Bermudez, kom aldrig något svar. Chefen för  min arbetsförmedling skickade automatsvar att han var borta denna vecka och återkom på måndag. Svantesson har ännu inte svarat. Jag hoppas hon gör, för ska bli lite intressant att se om de här tre har samma syn på min fråga om anordnartiden.
Svaret jag fick säger ju samma som jag säger och som står på hemsidan. Jag har fetmarkerat en del.

 "Det finns inga generella regler avseende längden för en anvisning till en anordnare i sysselsättningsfasen. Längden på anvisningen baseras på den bedömning som arbetsförmedlaren har gjort i just ditt fall.
Varje sysselsättningsperiod får pågå i högst två år men det finns inget som hindrar arbetsförmedlaren att ta kortare beslut.  Man kan byta anordnare under anvisningstiden, byte av anordnare görs i samråd med arbetsförmedlaren."

Nu har jag ju skrivit på beslutet, men det hindrar inte att jag vill ha fakta vad som verkligen gäller. Det står ingenting att en chef kan hitta på egna regler för sin egen arbetsförmedling, som märkliga kvinnan påstod och som även slutligen sektionschefen påstod efter en hel del slingranden. Om min handläggare nu bedömt att jag ska ha sex månader då vill jag förstås veta på vilka grunder hon gjort den bedömningen. Det borde jag ha rätt till. Att avlasta hennes arbetsuppgifter kan onekligen inte vara en okej bedömning.

Det här att man alltid har rätt att byta anordnare är bara bullskit. Bara snack utan substans. Det ska göras i samråd med sin handläggare och jag svär på att det ska till en riktigt ordentlig anledning för att få till stånd ett byte. Arbetsskada, mobbning typ. För min del spelar det ingen roll om jag sitter här eller någon annanstans och rullar tummarna.
Jag ska enligt överenskommelse maila märkliga kvinnan senast ett visst datum, som är i slutet på nästa vecka. Maila hur beslutet blev efter min kontakt med hennes chef. Varför hon vill det kan man ju undra, för hon fick ju beslutet så fort jag hade skrivit på. Men jag hoppas jag hinner få svar från de andra två, så jag kan ställa några frågor till henne. Frågor som jag troligtvis inte får svar på, eftersom jag aldrig fått det från henne. Kanske önskar hon att jag hade valt att byta handläggare ha ha.

Tycker ni att jag är tråkig som bara svamlar om AF och Fas 3 så får ni väl tycka det då *ler*. Jag lever ju med det nu igen, dag ut och dag in och jag vet att det inte bara är befintliga och presumtiva kunder och ett fåtal sexsäljare som läser här, utan även andra. Men om jag ska hinna skriva lite annat så bör jag sluta svamla överhuvudtaget nu. Jag önskar alla som läser en trevlig helg.
  
 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Fattar att du blir trött på alla AF påhitt.

Trevlig bild du la ut! Sexig FiB/Playboy posering. Du fär en av mig på soffa!

Svenne sa...

Jag gillar inte tårta men en budapestbakelse kan jag bara inte motstå, bara så himla gott! När får jag bjuda dig på en sådan?

Gretas Svammel sa...

Jag var inne och tittade...Hans-E... du tillhör exhibionisternas skara du också*ler*

Gretas Svammel sa...

Det lär nog aldrig bli ...Svenne...