fredag, september 20, 2013

FREDAGSBILDER samt SVAMMEL

Bild från i onsdags med trasan vid första besöket. Testade samma kväll denna bakgrund just på den här bilden, men kommer nog varken att använda vare sig bilden eller den här bakgrunden. Därför passar den ju bra att lägga in här och sedan glömma *ler*. Har inte hunnit göra så mycket med någon av bilderna jag har i den för stunden nytillkomna mappen "Fixa".  Hade tänkt att lägga ut alla veckans använda  trasor i det här inlägget, vilket blir tre eftersom jag hade tre besök. De andra har jag bara beskurit och raderat störande dörrhandtag och lister på. Nu blir det även några bilder till ifrån dagens göranden. Men ni gråter nog inte för det. 

Det tog sin tid innan jag kom till skott med min lista, för jag blev sittande i telefon och jag ska inte dra anledningen till det. Ibland kan man få samtal som tar tid och som får ta tid speciellt när de kommer när jag har tid. Mycket tid blev det i den meningen och det var liksom meningen. Den som inte har ringt eller mailat är anordnaren, men det löser sig nog. Det kan kanske låta tokigt att jag inte vet vart jag ska, men som jag tidigare nämnt så inhyser han ett femtiotal arbetssökanden och då krävs två lokaler och jag vet alltså inte till vilken jag ska. Tiden vet jag så jag tar väl den som ligger närmast först, den som passar bäst med min buss. Är det fel så traskar jag till den andra.

Jag har inte heller fått något beslut från AF. Men jag orkar inte bry mig, annars var hon ju snabb som satan när hon hänvisade mig till Prio1. Fast det kanske är andra regler nu. Jag fick inte heller ta bara två månader skrev hon i ett mail. Bryr mig inte om det heller, i alla fall inte att hålla på och argumentera via mail. Däremot propsade jag på ett personligt möte och jag funderar starkt på att stoppa diktafonen i fickan då. Är det olagligt månntro? Att spela in ett samtal utan godkännande från den andra partnern.

Nu var det ju inte alls om detta jag skulle skriva. Tänkte egentligen inte skriva så mycket överhuvudtaget, bara lägga ut bilder. Fast det vet ju både ni och jag att det inte går. Sent om sider kletade jag i toningen i håret i alla fall och fick en ide. Jag hade ju lyckats hitta min "vanliga" toningsfärg som inte funnits i handeln på ett år och förutom de små grå vid tinningen så tyckte jag att färgen jag hade nu var rätt fin, skimrade i lite rött sådär. Så istället för att kleta i allt som jag brukar så tog jag först bara vid tinningen och slingor av överhåret och efter tjugo minuter kletade jag i resten i hela håret. Jag tycker ju att det blev samma färg i hela håret ändå *ler*, men det kanske syns skillnad i dagsljus. Fick för mig att det kanske skulle ge mer liv åt håret.

Under tiden som färgen verkade så började jag så smått med köksskåpet och ja, det passade ju ypperligt att då även smutta på lite gott vin från igår.

Det var ganska mycket jag fick slänga som gick ut december -012. Undrar om det är något magiskt datum ha,ha.

Massor av te har jag samlat på mig. En hel hylla med bara olika sorters te och då är jag alltså ingen speciell teälskare. Men jag kan tycka det är skitgott med en kopp te då och då på kvällen och framförallt nu framåt hösten. Jodå, det händer att jag även köper löste, men man ska inte krångla till saker för mycket. Påste är smidigt och bra.  Guteblandning i lösvikt finns det inte mycket som slår... i teväg alltså. Drack det första gången i slutet av 70- början av 80-talet, när jag gjorde kvinnlig militärtjänst ( röda kors utbildning ) på Fårö. Det jag sedan köpt på hemmaplan har inte alls varit samma, fast gott även det.  

Sticker emellan med onsdagens andra trasa. Har två användbara bilder med den och tror att jag ska lägga höstbakgrund på dem. Fast har också några tidigare bilder tagna i samma trasa såg jag. Vad är problemet tänker ni? Det blir tjatigt att ha fler än två-tre i samma tema/kläder på hemsidan så lägger jag höstbakgrund på de nya får jag spara de andra till nästa år och då är de ju inte så nya längre. Det finns värre problem än det *ler*, jag vet, men varje problem har sin tid, sin fas. Hur simpelt det än är.

 Innan jag sedan bänkade mig här vid datorn igen så fortsatte jag med tavlan som inte var klar. Trots att den fortfarande inte var helt torr. Jag vet inte om linoljan jag använde var för gammal eller om det ska ta sådan tid att torka. 14 dagar! Jag har slängt den nu i alla fall så jag inte återigen gör om samma misstag. Nu får dagens torka och sedan ska jag som en slutlig finish just på dagens ditmålade ha på glossy varnish. Jag ska testa och se om jag med det kan få det att se ut som spegling i vattnet. Kanske sabbar jag alltihop. Men då är det väl meningen.  Till mitt försvar: jag är inte ( ännu) fyrkantig som en kubik, fast det ser så ut på bilden. Det är tröjan som gör det. 

När jag beskar och fixade lite med den här bilden så slog det mig hur knäpp jag är stundtals. Jag visar gärna så här vad jag målar, men när sedan en tavla är klar och upphängd så photoshoppar jag bort den från väggen. På den här bilden tog jag alltså bort en tidigare målad tavla som hänger på väggen. Vart är logiken? Är jag ologisk? Jag vet inte. Det känns bara bäst att ta bort vissa saker. Varför vet jag inte, för de som känner mig känner ju lätt igen mig och vet att tavlan normalt finns där och för er andra spelar det ju liksom ingen roll. Visst är man lustig? 

Lite lustig tycket jag också att sista meningen i den här artikeln från min lokalblaska är. Men kanske är det så det fungerar? Jag har ingen aning, jag bara reagerade. En polis som åtalas för tjänstefel , men slipper betala skadestånd för att offret inte anser att förseelsen var så allvarlig. Är det verkligen så att skadestånd hänger på offrets uppfattning? Jag vet ju att det kan vara upp till den drabbade att begära skadestånd, men tyckte att det här lät så fel. Det var en 17-åring som drabbades.

Strunt samma. Nu ska jag slita mig ifrån den ena burken och sätta mig framför den andra. Några rivna, stekta potatis blev det inte idag. Det blidde bara ett par glas vin och en halv avokado och några nävar mandlar och en ostriskaka och nu är jag faktiskt så mätt att jag inte ens vill ha blåbär och turkisk yoghurt. Det blir väl en halvsladdrig nektarin till tv-n och citronvatten.

Vad det blir i morgon blir en överraskning. Jag får nämligen besök av barn igen och de köper med sig nåt. Jag vet inte vad det tagit åt dom? Andra helgen på raken som skitungen kommer och kanske hänger några andra också på den här helgen och nästa helg ses vi ju igen för då är det kalas. Men de är så jätte välkomna. Alltid. Är det några som får sabba min planering så är det ungarna. Fast vad sabbar de egentligen? Tvätta gör jag ändå, dammsuga gör jag innan, morgonpromenaden tar jag just på morgonen. Bildfixet.... hur viktigt är det? Not. En vacker dag kanske de har glömt sin gamla morsa. Nää.... det gör de aldrig *ler*.

Avslutar med gårdagens trasa, som inte syns så väl på just den här bilden och den här bilden är en av de sämre av de jag tog. Jag fotade innan duschen, så i den slutliga klädseln ingår stay-ups och stövlar. Nu säger jag bara... Trevlig Helg.  

6 kommentarer:

BC sa...

Det är inte olagligt att spela in om du själv deltar i samtalet.
Och du behöver inte berätta att du spelar in heller.

Unknown sa...

Greta

Det är smart att dokumentera som du gör. Men trist att att du behöver offra så mycket tid på AF.

Trevlig mannekänguppvisning. Alla tre är tuffa. Tycker nog bäst om svart. Därmed 1 eller 3. Ettan syns bäst. Sen verkar du vara troslös i den! 1 blir 1 idag! Blir trevligt att se dig i nya bilder i 3:an.

Men bäst helnäck. Bjöd ju dig på en i adamsdräkt!

Svenne sa...

Översta bilden är bara så läcker!
Jag dricker sällan te men har ändå en favorit som finns på ICA. Den heter: Roobis te med smak av Mangostan/Yoghurt. Visserligen te i påsar men det det smakar så himla gott.
Ha en bra helg min vän

Gretas Svammel sa...

Bra...BC...då litar jag på dig.

Gretas Svammel sa...

Du tror inte...Hans-E...att jag är troslös på de andra trasbilderna också? Mer regel än undantag att jag är det i hobbyn.

Gretas Svammel sa...

Det låter rätt gott...Svenne...måste nästan prova det.