måndag, september 02, 2013

DET SKET SIG och DET GAV SIG (långt )

Ja ni, har jag inte varit galen innan, så är det på gränsen nu. Jag skulle inte tjata mer om datorn, men den gör mig vansinnig och jag kan omöjligt slappna av förrän jag fått ordning på allt. Det blev varken soffa eller bok igår som tanken var. Jag sökte ett par jobb och när jag skulle skriva ut dem så gick det förstås inte, så jag installerade skrivare, tog bort och installerade om, stängde av, satte på. Gav upp och googlade och sparade vissa sidor till idag. Det är inte helt lätt att installera en HP skrivare till Windows 8, förstod jag. Stängde av skiten när Moreus började och intog soffläge. Helt slut i huvudet. Såg sedan början av Agenda som bla skulle ta upp 5-2 dieten, men medan Reinfeldt pratade på så föll mina ögon igen. Vaknade någon timma senare och lade mig i sängen. Fortfarande funderandes på dator, skrivare, gruppering av bilderna och allt vad det är som jag inte får till som jag vill ha det.

När jag vaknade idag fortsatte jag fundera. Låg och ångrade att jag inte hållit fast vid trygga HP. Det är helt nödvändigt för mig att ha en skrivare och jag bara måste få till det idag. På något sätt. Gick upp och det första jag gjorde var att gå ut i förrådet och hoppas på att jag skulle ha installationscd-n kvar. Hittade den och även ett par tidigare kasserade högtalare. De jag har nu har ju åkt i golvet ett antal gånger då jag möblerat om under åren och det brusade betänkligt i dem upptäckte jag här om dagen. Fast det kan ju bara vara att ställa in. Jag tänker testa de här gamla i alla fall, annars köpa nya.

 Sätter i Cd:n med ett gryende hopp att nu löser det sig. Jo tjosan. Allt är Windows 8 fel *ler*. Klickar upp sidorna jag sparade igår, men allt som står där har jag ju redan gjort och skrivaren finns där när jag går in på enheter. Ändå går det inte att skriva ut, trots att jag igår kunde skriva ut en testsida. Man kan bli galen för mindre, speciellt som jag inte kan något om datorer. Letar upp HP:s sida för att på något sätt kontakta dem och fråga om råd. Nu stod det där just om problemet med Windows 8 och HP skrivare, så jag laddar ner HP:s drivrutiner och får förstås nytt hopp igen. Nu kommer det att fixa sig.

En jäkla tid tog det, men det var värt att vänta tyckte jag. Inte vågade jag heller göra något annat på datorn som jag annars gör när jag laddar ner saker så här. Men jag fixade kaffe och sedan väntade jag i nästan en timma.

Fastedag idag, vilket kanske var dumt planerat. Helst skulle jag vilja ha ett stort glas vin och lugna mig med ha,ha. Nu blev det ett crisp med mjukost och ett kokt ägg, nersköljt med en balja kaffe.

Efter denna långa väntan så dyker det här upp på skärmen. Installationen misslyckades. Hade jag varit tonåring så hade jag nog tagit burken och slängt ut genom fönstret. Nu tog jag istället ett djupt andetag. Allt går bara man vill är ju mitt signum, så jag funderade och bläddrade vidare bland websidorna efter en lösning. Samtidigt hörde jag posten ramla in i hallen och när jag ser brevet från AF tog jag ett nytt djupt andetag. En olycka kommer sällan ensam, säger man ju *ler*.

Nåväl, jag börjar om, stänger av, sätter på och jag gör felsökning. Enligt datorn fungerar enheten korrekt. Men det går likt förbannat inte att skriva ut. Alternativet skriv ut finns inte ens när jag högerklickar på dokumentet jag testar med. Klickar jag på dela så står skriv ut med nedtonad text och det händer noll när jag klickar där. Ett alternativ är att ringa någon som kanske kan mer än mig, men det tar emot och mitt på dagen jobbar ju folk och jag har inte ro att vänta till ikväll.

Jag låter HP göra en sökning och jag gör ny felsökning på datorn med resultatet att de inte ens kan kontakta skrivaren. Trots att den finns i enheter och där med infon att den fungerar korrekt. Det är alltså ett kontaktproblem funderar jag, utan att veta ett dugg om något egentligen.

  
Jag fortsätter söka efter vad som kan vara fel, men allt är tydligen okej, trots att det inte går att skriva ut. Testsida struntar jag i för det gick ju igår, utan att det för den skull gick att skriva ut ett vanligt dokument. Nu är jag väldigt nära att ge upp, men funderar på det där med kontakt. Vad mer än nätkablar och strömtillförsel kan hindra en kontakt? Jag klickar upp skrivarikonen för femtielfte gången och går systematiskt igenom allt. Det där med portar kan jag ingenting om och tar för givet att den port som är markerad är den port som gäller. Nu testar jag lite olika. Det verkar ju ändå vara kört och det kommer upp info att så kan jag inte välja eller väljer jag si så händer så. Till slut struntar jag i det för det gick ändå inte att skriva ut.

Men hoppet är ju det sista som lämnar en och jag bara SKA få till det om jag så ska sitta hela dan här. Jag stänger av skrivaren igen, men när jag ska sätta på den igen så händer ingenting. Den går alltid igång på ett kick normalt. Jaha, tänker jag, det är alltså meningen att jag ska lämna det här nu och köpa ny skrivare. Jag kollar kontakterna både den i väggen och den i skrivaren och även nu den i dosan eller vad man kallar det. Trycker på start och den kickar igång. Vad lustigt, tycker jag, men måste ju kolla om jag nu kan skriva ut ett dokument. DET GICK !!

Jag fattar ingenting. Testar att skriva ut bara ett markerat stycke och det funkade också. Jobbansökningarna kunde jag också skriva ut. Men jag vågar inte hoppas på att det ska fungera i morgon *ler*. Nu ska jag ta cykeln, andas frisk luft och hämta bokpaketet. 

Inga kommentarer: