lördag, augusti 31, 2013

ORO I KROPPEN


Skriver väl lite om dagen också innan jag tar kväller. Hade tänkt att se Sugarman  halv tio, men struntar helt i tv i kväll för jag har ingen ro i kroppen att bara sitta och glo på en tv. Blev ingen tv igår heller, men då fanns inte heller något att se som var i min smak.

 
Så här tillbringar jag min lördagkväll *ler*. Sitter nu efter ommöbleringen  mot fönstret och kan vinka åt mig själv när jag knappar på tangentbordet. I alla fall så här dags när det är mörkt ute. Jag har både ett glas rött och ett glas citronvatten bredvid mig och några mandlar. Skulle ju försöka sluta med dessa mandlar. Men, men det är så mycket man skulle och så lite man gör.
 
Den här rastlösheten, inre oron och inre stressen måste jag ta tag i och stoppa innan sinnet tror att det är något normalt och att det ska vara så. Oasen brukar alltid ge mig lugn och i stort sett alltid när jag är där så försöker jag få till en stunds avslappning. Något som sällan funkar här hemma. Men igår när jag var där gick det i ett hela tiden och det beror ju bara på mig själv. Jag kunde ha planerat bättre så jag inte hade behövt att gå ut och handla mellan mina två besök. Eller handlat efter sista besöket istället. Men då hade jag varit hemma jättesent. Nu blev ju gårdagen så himla perfekt ändå och besöken ger ju faktiskt positiv energi. Men det är skillnad på aktiv energi och lugn och stilla energi. Sedan fortsatte jag ju att vara uppe i varv hela kvällen igår.
 
Vid halv två i natt lade jag mig och då hade jag spenderat hela kvällen vid datorn och telefon. Jag blir lätt frustrerad när jag inte får till saker så som jag vill ha dem. Det blir säkert ni också.
Vaknade sedan vid sex med lätt huvudvärk. Somnade om, men sedan höll jag på fram till halv tio att somna till, vakna, somna, vakna osv. Gick upp och det här tunga huvudet förföljde mig. Satte på datorn direkt och satt sedan här i ett par timmar innan jag fixade kaffe och frukost. Jag börjar nu så smått att bli vän med den här datorn. Jag har ändrat microsoftkontot och har nu ett låtsasnamn och lång tid tog det innan jag hittade inställningarna för en bild istället för en anonym siluett. Ja, det är faktiskt mycket småsaker som jag inte bara kan släppa. Inställningarna på Word tex fattade jag inte förrän jag klickade på Word. Alltså att jag måste fixa dem manuellt. Jag skrev även upp alla dokument som inte gick att öppna för att sätta i USB-minnet i skrivdatorn och där kolla och göra om ev. Works filer till Words filer och ladda över igen.
 
Ett himla kuckel med andra ord. I natt letade jag spel och det finns på datorn någon app. Ja, nu har jag fattat att även en stationär dator har saker på så kallade appar och jag blir helt konfys. Men det är liksom inga spel typ harpan. Hittade något och laddade ner Java för att kunna spela ett skitsmått harpan. Det var efter det jag gick och lade mig. Så när jag gick upp idag hade jag bara i huvudet att jag måste avinstallera Java, för Java har bara ställt till problem förr. Nu är Java borta och jag hittade en annan sida som jag nu har lagt på mina favoriter. Nu är det liksom inte livsviktig, men det är vanan att ibland innan jag stänger av köra en spindelharpa. Den hade jag på skrivbordet förut. Annars har jag ju King.com som jag då och då kör en Midas majong på.
 
Photoshop har jag installerat idag och det funkade med den gamla skivan. Jag är mitt ex evigt tacksam. Verkligen.
 
Så jag har idag även suttit och fixat gårdagens bilder. Det känns som att jag inte fått mycket gjort idag, men spaltar jag upp det blir det en hel del. Det värsta är att det är en hel del kvar och det är väl det som till viss del ger den här inre stressen. En stress som jag framkallar själv. Jag har fixat med datorn, ändrat filformat via skrivdatorn och fört över hit på nytt, fixat bilder på Photoshop, skrivit förra blogginlägget som också legat som en sten på axlarna fastän det var min egen ide, tvättat i tvättstugan, tvättat tröjor för hand, uppdaterat bloggen, burit ut alla kartonger, kastat balkongväxterna, gjort klart i datorummet, spikat kabel ( nätkabeln ), fixat upphänget på en tavla som ramlade ner för säkert en månad sedan. 


     Sedan har jag också bakat en limpa utan mjöl. Körde med att ha i pinjenötter den här gången och tog kvarg istället för fil. Kanongod. Bäddat rent i sängen, pratat med diverse människor i telefon.
 
Trots att det tog emot så fräste jag även till lite mat, fastän att jag inte var speciellt hungrig. Men jag ska försöka köra det här nu i tre veckor för att se om det blir någon skillnad. Wok och vegetarisk snitsel blev det idag.

När jag hämtade tvätten vid halv sju längtade jag efter att ta en promenad, för det var så friskt och skönt ute. Men jag hade inte ro med det heller, för skurhinken stod/ står i hallen och väntade/väntar på att jag ska dra av resten av golven, jag ville besvara mailen, jag ville blogga, jag ville sortera ut bilderna till morgondagens uppdatering på hemsidan, jag ville förbereda uppdateringen med att ändra sidornas färg, jag skulle skära upp och frysa in limpan. Sedan är en del växter väldigt hängiga, men de kan klara sig tills i morgon. En hel del av de uppräknade sakerna har jag ännu inte gjort. Och lär heller inte göra, för nu börjar jag bli en anings trött. De följer med till morgondagens åtaganden. Men på måndag, då jag också har min fastedag, då hoppas jag att det kan bli en dag till ingenting, en tur till skogen kanske för att inhämta lugn och energi. Något som kanske kommer att behövas till en av den kommande veckans dagar . 
 


Inga kommentarer: