söndag, juli 21, 2013

SAMKVÄM VID BADET

Satt och funderade om jag skulle skriva ett eller två inlägg. Kom fram till att det måste bli två, så att det inte blir rörigt. Alltså mer rörigt än nödvändigt. Kör vanligt helginlägg först och sedan ett med tankar om ditten och datten.

Idag vaknade jag första gången 04.47, andra gången 05.53, tredje gången 06.17 och då gick jag upp. Vilket jäkla skit kan jag tycka att vakna så tidigt när jag får sova. Borde ha gått min runda, men var så hungrig och kaffesugen och hade inte alls lust med någon morgonpromenad. Tänkte först baka min limpa utan vetemjöl, innan det blev för varmt. Idag är det ju en fantastisk sommardag...igen. Men gjorde inte det heller. Jag tog mitt kaffe och satte mig vid datorn och började styra med bilder. Egna bilder, andras bilder som jag fått mailade och jag skickade bilder.

Ni kanske undrar varför jag sitter inne vid datorn en dag som idag? När ni kommit till slutet av inlägget förstår ni. Men jag ska gå ut.....till tvättstugan lite senare och kanske tar jag en tur med stavarna också. För samvetets skull. Jag ändrade tvättstugetiden igår till idag för igår blev det bad.

Mot badet. Efter att ha konfererat med ett par av mina gulliga ungar och en respektive, så enades vi om att träffas på "mitt" bad vid tolvtiden. Idag hade den ena annat inplanerat, annars hade de ju lovat ännu bättre väder som idag. Mig spelade det ju ingen roll alls, jag var bara så glad att få umgås med dem till sol och bad, vilket vi alla gillar. Så jag cyklade iväg strax efter elva. Kan ju inte påstå att jag svettades ihjäl när jag cyklade. Blåste lite och så fort solen försvann blev det nästan kyligt.

Jag nämnde ju blåklint i ett tidigare inlägg. Att jag inte sett några vilda sådana i år. Men plötsligt under mitt trampande så får jag se några på en linåker. Att jag inte sett dem förut när jag cyklat där kan ju bero på att linet då blommat. Var bara tvungen att gå av och ta en bild.

Innan ungarna kom var jag i och kände på vattnet. Då var det varmt, om man nu kan säga det om utebad. Iallafall inte det minsta problem att doppa sig. Jag växlar bikini *ler* så ni inte ska tro att det är en bild från förra gången. Nej vars, jag växlar alltid bikini, kläder, schampo och använder ytterst sällan samma två dagar/gånger i rad. Vill ju ha variation,vet ni. Nu har jag ju inte samma karl två gånger i rad heller ha,ha. 

Mer bad blev det sedan ihop med ungarna ( då kändes vattnet inte lika varmt ) och mer kort, men de lämpar sig inte här. Tror inte de vill figurera här. Vid halv ett blev himlen i stort sett bara ett enda stort moln och vi satt nästan och frös. En del folk runt omkring packade ihop och gav sig iväg. Ena ungen hade en väderapp och rapporterade glatt att vid ett ska det klarna upp igen. Så vi stod ut.

Men klockan ett var det fortfarande en massa moln så då packade den andra ungen upp matsäcken de haft med och det var inte lite. Hemgjord saft, kaffe, melon, rulltårta, jordgubbar, kex och gud vet allt. Att en kille som ännu inte fyllt 25 gör egen saft tycker jag bara är så coolt. Jag tror det är tredje eller fjärde året som han hållit på. Jag vet inte om det är jag som påverkat, visserligen gjorde jag saft när de var små, men det var nog mest när lusten slog till.

Hur som helst, medan vi smaskade i oss och pratade allvar och strunt så skingrades vartenda moln och solen gassade. Vi avslutade vårt samkväm framåt fyra med glass som jag bjöd på. Vid parkeringen tycker någon av dem att jag fått färg på benen och det är ju kul. Jag tycker det är svårt nuförtiden att få färg på smalbenen. Men jag satt mestadels upp för ville ju se på dem när jag pratade.

Vet inte hur väl det syns, men när jag sedan kommit hem insåg jag att det inte bara var benen som fått färg *ler*. Armar, axlar, bröst och framförallt kinder...igen. Jag fattar inte varför kinderna alltid blir så röda, trots att jag redan har färg i ansiktet. Om det kan bero på att det ofta nu går en vecka mellan varje gång jag exponerar dem en längre tid för solen. Men det är alltså anledningen till att jag inte är och badar idag. tror att huden behöver återhämta sig. Och inte har jag någon solångest för det, nu när vi kommit så långt in i sommaren. Att jag håller handen så där är för att minmera hakhänget. Fast jag skulle ju ha kunnat beskurit bilden i nederkant också i och för sig, om jag tänkt så långt. Nu kör jag ett inlägg till innan jag tar mig an tvätten.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Lika bra att njuta av soldagarna. Sola och bada. Du blir vackert brun!

Gretas Svammel sa...

Klart man ska njuta...Hans-E...om man kan och har möjlighet.