måndag, februari 18, 2013

DAGEN, KONDOMER, LÄNKAR

Grå text passar bra idag. Iallafall just nu om man ser till vädret ute. Här inne är det däremot inte så speciellt grått. Jag är en anings trött, men det kunde vara värre och dessutom är det helt självförvållat. Jag påbörjade nya skrivprojektet igår kväll och efter några stapplande steg så var jag inne i ett flow. Tog paus för att titta på nyheterna och Agenda som skulle ta upp kaoset inom vården. Men söndagskvällar har nästan blivit telefonkvällar. Det är som att mellan 21-22 på söndagar då har folk tid en stund med sig själva och passar då på att prata av sig. Jag hann inte ens dra upp fötterna i soffan förrän jag fick resa mig igen och svara i telefon. Sedan var det bara att stänga av tv-n ett tag.

Vid elva-halv tolv satte jag mig vid dokumentet igen för att läsa igenom och sedan stänga ner för kvällen. Men så blev det naturligtvis inte. Jag började skriva igen och ni vet ( eller så vet ni inte ) när man har allt i huvudet, formuleringarna, just den handlingen osv så vill man skriva klart om just det. För det som finns i skallen idag är borta i morgon liksom. Nu kom nytt upp hela tiden så när jag var klar med det ena var jag tvungen att skriva klart det andra..som sedan blev det tredje..och fjärde, femte osv. Jag behövde ju inte känna någon panik eftersom dagen idag var ganska fri. Klockan blev både ett, två, tre och nästan fyra innan jag nästan halvsovande gnodde av tänderna och stöp i säng.

Vaknade vid nio i morse efter bara fem timmars sömn. Låg kvar en stund utifall jag skulle somna om, men det cirkulerade så många tankar i huvudet så jag slängde av mig täcket till slut och sa god morgon till mig själv och den nya veckan. När kaffet var urdruckit, mackorna i magen, datorritualen avklarad och kroppen fått en snabb avsköljning, klädde jag på mig och spatserade ner till samhället med ryggsäcken på ryggen. Tre grader varmt och riktigt skönt.  Plan A och plan B ni vet. Lika bra att gå ut hårt, tänkte jag. Plan B klarade jag av via datorn, men plan A ville jag diskutera live. Tyvärr sket det sig för det fanns ingen där, men jag ska göra ett nytt försök senare i veckan. Även fast ni inte vet vad det är så kan  ni väl hålla tummarna att min plan går vägen? Alltså tänka att det klart att det blir som hon vill. Ju fler sådana tankar i universum desto större chans.....det är min tro alltså. 

Handlade iallafall lite. Sådant som är bra att ha hemma ifall den lilla skitungen kommer. Sådant som kan bli middag och kvällsmys och god frukost... och som står sig länge om ingen kommer. Bla palsternackor och jordärtskockor. Läser då och då att folk gör mos på det och varför inte testa. Måste  jag laga mat blir det lite roligare att göra något jag aldrig gjort. Torskrygg har jag i frysen sedan tidigare. Nu hann jag inte mer än komma hem och börja packa upp, så ringer personen. Lite ändrade planer men positiva sådana. Eventuellt blir det några till som kommer, som storebrorsan med sambo och då blir det en kväll senare i veckan eftersom de jobbar. Tror inte det är populärt att bjuda dem på jordärtskockor *ler*.  Har redan bestämt ny meny.

Nuuu kommer jag till bilden i inledningen. Hade haft besök av posten medan jag var iväg. Saken jag beställde utan säkert bankid, hade kommit. Vad bra, för det trodde jag knappt. Även kondomerna jag beställde så sent som i fredags. Beställde nya böcker då också, men de kommer inte förrän bokrean startat.

Jag är så tråkig så jag kör med Profil. Tycker de funkar i alla lägen. Har ett fåtal andra modell större, men det är så sällan de kommer till användning. Kollade igenom kondomförådet förra veckan för är ju bäst före datum även på kondomer och de här modell större börjar det snart bli dags att byta ut. Eftersom jag på sexforumet har läst om några extra tunna som fått godkänt av rätt många fick jag för mig att jag också ville testa. Nyfikenhet hör väl till människans natur ha,ha. Skyn heter de och ni kan läsa om dem här.  De lila på bilden är modell större av en sort jag inte heller testat förut och så blev det även några vanliga Profil när jag ändå var igång. Nu vet ni det.

Grejerna jag tänkte länka till igår var att den psykiska ohälsan ökar. Enligt artikeln är det den vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Det klart. Vad hade de väntat sig..de styrande? Ute i förådet har jag en mapp med urklipp från nittiotalet. Jag har nämnt det förr. Då kom det alarmerande rapporter från läkare och psykologer om psykisk ohälsa bland både vuxna och barn. Ingenting hände. Några år senare kom nästa rapport om barn som mådde väldigt dåligt men BUP hade inte möjlighet att ta sig an dem då väntetiden låg på halvåret och mer. Lite debatt kring det hela och sedan bara fortsätta som tidigare. Chefen för barnpsyk här i stan klarade till slut inte av situationen och kände sig både maktlös och frustrerad över att politikerna inte brydde sig, samtidigt som han mådde dåligt av att inte kunna vara den läkare han ville vara. Så han slutade.

Jag skulle bli förvånad, men glad förstås, om det nu äntligen togs på allvar. Tyvärr tror jag att det är ännu en rapport i raden av många som läses, debatteras och läggs åt sidan. Tills nästa gång.

En annan länk var en artikelserie i Expressen om svenska jobb, som jag hamnade på av en händelse. Den bekräftar vad jag redan förstått. Jag läste om lokföraren Mari som gick med på sänkt lön för att få behålla jobbet. Snart är det mer en regel än ett undantag att sänka lönerna.
Idag läser jag om ökningen av arbetslösa utan ersättning. Det är en rapport från LO som visar att alliansens politik driver fler och fler in i bidragsberoendet. Var det inte bidragsberoendet som Reinfeldt ville få bort? Det var iallafall vad han sa. Då.

I morse slogs jag av en annan tanke, bara sådär. Ja, just nu figurerar ju Fas3 återigen i min skalle, som ni kanske förstått. Ständigt. Det har införts Rot och Rut för alla möjliga rimliga och orimliga saker och ett av syftena är att göra svarta pengar vita. Alltså att få in skatt på dem. Men på statens uppmaning och genom deras hejarop, kan personer ( ofta arbetslösa och ofta utlandsfödda ) starta en verksamhet som inte fyller varken funktion eller behov i samhället där de tar emot arbetslösa mot en ersättning från staten av 5000kr/styck skattefritt.  Något är mycket, mycket snett i vårt samhälle. Ju mer kunskap folk får av det här systemet ju mer oförstående är de över att det överhuvudtaget kan få fortsätta. 

Den allra, allra sista länken nu. I Danmark har ett kriminellt gäng, typ maffian kan jag tänka.. Loyal to Familia, börjat ge sig på bordeller. Tre bordeller utsattes för utpressningsförsök i helgen läste jag i Kvällsposten. Får de inte som de vill så hotar de med att slå sönder allt. Många av sexarbetarna vågar inte gå till polisen då de själva är rädda för att råka illa ut. Egentligen är det väl lite förvånande att de inte tidigare har gett sig på just bordeller. Varför jag tycker det, vet jag inte riktigt.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Jag är klassisk och använder profil vid tillfälliga kontakter. Kanske lite trist att jag inte växer i den nya stora, men får leva med det!

Trist att människor inte vågar gå till polisen!

Svenne sa...

Jag gillar inte kondomer men om det behövs så är jag med på det om kvinnan är den rätta!!!
/Svenne

Gretas Svammel sa...

Profil sägs ju vara kondomernas volvo...Hans-E..*ler*

Gretas Svammel sa...

Av två onda ting så får man välja det minst onda...Svenne.. alltså kondomen.

RFSU True Feeling kondomer sa...

Skyn Original är bra, men testa gärna RFSU True Feeling kondomer om du vill ha väldigt tunna kondomer.

True Feeling är inte lika dyra som plastkondomen Skyn Original - men väldigt tunna och speciella. Bästa RFSU-kondomen någonsin!

Men efter att ha provat True Feeling kommer du aldrig mer vilja använda Profil :P

Gretas Svammel sa...

Tack för tipset. Det får bli de kondomerna vid nästa inköp, för man ska ju inte dö nyfiken *ler*

Unknown sa...

Greta
Såg det spännande tipset från leverantören! Läckert namn "True feeling".

Kanske nåt för oss män som kör "Volvo"!

Gretas Svammel sa...

Du får testa...Hans-E...

Anonym sa...

fdfd