onsdag, januari 09, 2013

NYA BÖCKER och PUMALÄNK

Bilden tagen cirkus kvart över tio idag. Då hade jag redan hunnit fått en uppfriskande promenad, hämtat böckerna, handlat lite småsaker och medan kaffet bryggdes i köket passade jag på att ta ett kort på böckerna ( och mig ) innan jag drog på slapparbyxorna.

Tänkte att jag traskar iväg direkt och äter frukosten när jag är hemma igen, med nyköpt, färskt bröd. Nu fanns till min besvikelse ingen av de limpor jag brukar köpa. Varken kruskalimpa, mangobröd eller morots/tranbärs limpa.  Vet inte om det var för tidigt. Blev bara en källarfranska. Till frukosten. Laddade också upp med toapapper. Folket som kommer i helgen är sådana som äter toapapper. Det finns faktiskt sådana. Nu fick jag dessvärre besked för en stund sedan från några, att en av dem är sjuk med feber. Så vi får väl se om vi skjuter på det hela. Avvaktar till imorgonkväll. Lite av vitsen var ju att folk som inte ses så ofta då skulle få tillfälle att göra det. Ja,ja det löser sig nog som det brukar göra.

Det verkar som att folk är sjuka till både höger och vänster just nu. Måste var ena elaka  virus som cirkulerar runt nu, när de till och med fastnade på mig. I morgon hade jag två besök inbokade. Gamla, bekanta uvar båda två. Men den ena lämnade tidigare i veckan återbud just på grund av influensa. Jag lät det få förbli tomt där, för dels behöver jag då inte ställa klockan och dels tänkte jag åka in i god tid och handla det sista. Så kan jag åka hem direkt efter det andra  besöket sedan.

 En tydligare bild på böckerna. Lite blandad kompott. Tror jag ska börja med Gynnings Vanessa. Blev ju positivt överraskad när jag läste hennes förra bok om Laura. Det här är fortsättningen på den historien. Göran Rosenbergs bok om sin far och Auschwitz väntar jag nog med tills solen värmer lite mer än nu. Tror att jag kan bli illa berörd av den. Josefin Sundströms bok " Boel och Oscar" är jag jättenyfiken på och ser fram emot att läsa. Jag tror den är bra och just därför vill jag suga på den en stund innan jag sätter tänderna i den.

En Pumalänk tycker jag ni ska ha också *ler*. Ett brev som de skickat iväg till justitiedepartementet, arbetsmarknadsdepartementet, arbetsmarknadsutskottet, uppdrag granskning och K-G Bergström. Jag tycker det är så bra. Någongång måste det hända något. Nu väntar jag och säkert många till på svaren...för åtminstone någon borde väl svara. 

Nu ska jag gå en runda med dammsugaren som jag ställde fram förut. Egentligen har jag ingen lust för känner mig både trött och halvruggig just nu. Men det går ju fort bara man kommer igång. Slå in ett par presenter ska jag också göra och jag borde leta jobb. For runt härom dagen på olika jobbsajter och det fanns inte ett enda vanligt jobb att söka. Med vanligt menar jag då sådana som är relevanta att söka för mig. Inte tekniker, ingenjörer, sjuksköterskor, lärare eller telefonförsäljare.  Jag märker väl om det har kommit något lämpligt, sökvärt som tusen andra också vill ha *ler*.  En arbetssökande i dessa tider måste vara obotligt optimist. 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta, Trevlig bokhög. Kul att läsa!

Du ser fin ut då du ligger på magen!

Svenne sa...

Jag dammsuger när jag är trött på allt annat och det ger till en del min livslust åter;-)

Gretas Svammel sa...

Tack...Hans-E..ja böcker är viktigt för mig.

Gretas Svammel sa...

Men så kan det vara ibland..Svenne..det är lättare att vara glad i ett rent hem än i ett stökigt.