söndag, januari 06, 2013

NOJIGA KUNDER, MOTVALLS ARTIKEL I AB, NORSK INSIKT

En bild från i torsdags. Velade mellan denna och den jag har kvar från förrförra fotandet. Men då jag har ännu en så kallad bloggbild från i torsdags, så fick det bli den här. Fjädern var kvar från ett tidigare kundbesök. Vissa har sina ideer som de vill testa *ler*. Är det så oskyldigt som en fjäder så kan jag själv tycka det är lite lattjo och kanske tycker berörd person att det är kul att se sin fjäder i blogggen. Vad vet jag. En mer vulgär bild med fjädern kommer i sinom tid på hemsidan. 

När jag nu är inne på kunder så kan jag passa på att skriva om en sak som dyker upp då och då. Nojiga män *ler*. Jag hade nyligen en sådan. Som bokar en tid för att sedan plötsligt ändra sig på grund av rädsla för att åka dit. Jag kan ha förståelse för det när det gäller helt nya och jag kan tycka att personer som är ute i sådana här ärenden bör iakta största möjliga försiktighet. Men nu var det här en person som jag träffat flera gånger tidigare, fast jag respekterar hans rädsla trots det. Mötet gick sedan av stapeln som det var sagt ändå.

Jag vet inte hur det låg till i det här fallet, men orsaken till att en kund plötsligt får stora skälvan ( och inte haft det innan ) kan bero på dåliga erfarenheter, eller något som hänt en bekant, eller något han hört eller läst. Vissa tror också att polisen kan ha span hos mig den tid som jag eventuellt lagt ut på hemsidan. Att helt nya och okända som aldrig träffat mig eller varit i min oas kan vara rädda för det, har jag viss förståelse för. Men nu är risken för det i stort sett minimal. Dels är det inte säkert att tiden på hemsidan blir den verkliga tiden eftersom det händer att den korrigeras för att passa min planering och dels finns varken jag som privatperson eller som Greta, som hyresgäst där oasen är, så de måste på något sätt lista ut var jag finns och dessutom säger det sig nästan självt att jag är av noll intresse för polisen. Förutom att en del kanske läser mitt svammel..hm.  Sedan måste ju även de flesta inse att så stora resurser har inte polisen så att de kan sitta på span utanför porten till min oas, om de nu lyckats hitta den,  då det kan gå en vecka utan att någon, med tanke att betala för en sexuell njutning, över huvudtaget infinner sig. Där försvinner också risken att grannar eventuellt skulle reagera på för mycket spring.

Men som sagt, det är ändå bra att vara försiktig ( till viss måtta ) när man letar tänkbart betalsex. Hoppar då lekande lätt till kvinnliga sexköpare. Jag måste ändå ge en eloge till Aftonblaskan *ler* som nu idag har en motvalls artikel om sexköp i andra länder. Istället för att som vanligt matas med de hemska, maktgalna, rika männen som tar för sig av de stackars kvinnliga offren som säljer sina kroppar och researrangörer som inget gör osv. Så skrivs det idag om de rika kvinnorna som på sin semester köper fattiga utländska pojkar och med en extraavgift på 125 kronor får ha dem hos sig på hotellrummet över natten. Bra där. Rätt ska vara rätt. Fast inget är ju fel så länge alla inblandade är med på det hela.

Jag hänger mig kvar vid sexköp. Igår lördag intog jag frukosten framför Nyhetsmorgon som jag tyckte var ovanligt bra med Sebbe och Kartellen och förklaringen om Syrien. Det sista kanske var i nyheterna..jag vet inte. Men det var i nyheterna jag såg den rullande texten längst ner på rutan och hajade förstås till när jag läste att norska politiker ifrågasätter sexköpslagen. Innan jag gick ut i solen så var jag bara tvungen att knäppa på skrivdatorn och se om det stod något om det på nätet, vilket det inte gjorde. Jag passade också på att kolla om bloggens bildproblem var löst...förstås. 

Idag hittade jag på sexforumen en länk till DN och till en norsk tidning. Googlade lite själv och hittade lite mer.  Även fast man inte kan ta ut någon glädje ännu, så blir jag naturligtvis jätteglad och det här att norska partier ifrågasätter lagen är ett stort steg på väg. Jag skrev en del inlägg innan lagen kom till stånd i Norge. Orkar bara leta fram ett, men i ett annat citerar jag svensk polis och andra lobbyister som med osanningar försökte få Norge att anamma vår lag. 

Enligt artikeln i norska VG.no är det tre partier som är emot lagen, högern, framskrittspartiet och vänstern. I höst är det val i Norge och blir det regeringsskifte ( som många tror ) är chansen stor att det blir en förändring av något slag vad gäller sexköpslagen. Alla de här tre partierna var emot lagen redan från start, men som jag skriver i mitt gamla espresseninlägg fanns även de som blev för lagen, fast först varit emot den från början, tex Inga-Marte Thorkildsen från socialistisk venstreparti. Jag tyckte innan lagen blev klubbad att det var en del märkliga saker, bla att de var så snabba att få den klubbad så de inte ens kunde vänta på den svenska statliga utvärderingen som då var på gång. 

Ja, helt klart är det otroligt välkommet att partierna i Norge vågar diskutera och debattera och ifrågasätta lagen. Här i Sverige kan, vill och vågar knappt någon politiker ha en motsatt åsikt än gängse norm. Har de det så är risken stor för mobbing, utfrysning eller att slängas ut i kylan. Det finns ett flertal exempel på det. Men det finns ändå några som står pall...Federley, Hanna Wagenius, Hagwall mfl. Ungdomsförbunden ej att förglömma. Så det finns hopp även för oss. 

Det allra bästa ( om jag nu ska vara lite elak ) är att det här måste bli en liten kick på näsan ( det heter väl inte kick? ) för de svenska lobbyisterna som med alla medel försökte övertala norska makthavarna att anamma vår idiotlag. 

Övergår då lite kort till helgen. Bilden är från idag. Gissa vad jag äter? Jansson med rödkål. Innan jag ställde mig i duschen så gjorde jag en liten en och ställde in i ugnen. En grå dag idag så har hållit mig inomhus. I går var det däremot sol och jag var ute en sväng. Inget målande har det blivit. Hade inte minsta lust igår. Satte mig tillrätta efter promenad och lite småstyr för en meditation vilket var länge sedan. Blev inte mycket med den heller, för somnade som en säl och väcktes av telefon frampå sena eftermiddagen. Såg sedan slottsstjärnorna på kvällen. Tycker de har fått ihop ett riktigt roligt gäng den här gången. Inte ofta jag gapskrattar när jag ser på tv, men igår gjorde jag det.

Såg sedan Farlig förbindelse på Tv11. Kände inte igen filmen, men handlingen så undrar om den inte finns i bokform. Somnade utan problem efter det, trots att jag sovit ett par timmar på dagen. Men, men, vaknade och hostade och hostade och hostade. Hostade så jag nästan spydde. Var rädd att jag skulle väcka grannarna, så gick upp en stund. Jäkla skit det här. Helt okej under dagen så man tror att man är fullt frisk och så kommer detta. Måtte det dröja fem- sex år till nästa gång igen. Inget sms har jag fått om böckerna, så jag hoppas det kommer i morgon. Letade faktiskt fram en riktigt gammal originalbok av Maria Lang som jag fick 1970 av mina föräldrar på 16-årsdagen. " Mord på en lantkyrkogård" heter den. Men jag har inte orkat börja läsa i den ännu och får jag nya böcker i morgon så ställer jag tillbaka den i bokhyllan. 
   

6 kommentarer:

Benny sa...

Hej rödkål o jansson måste jag prova såg mycket gott ut,mvh Benny

Gretas Svammel sa...

Gillar man rödkål och jansson..Benny...då är det gott.

Svenne sa...

Fin bild som vanligt och jag bara längtar efter en mer vulgär bild!
Tror inte polisen har spaning på dig för det sköter jag, fast bara på hemsidan förstås;-)
Jansson är en av mina favoriträtter men gillar inte rödkål så den undviker jag.

Gretas Svammel sa...

Spana på du...Svenne.... Det får du *ler*

Unknown sa...

Greta,
Läste också AB reportage om kvinnor som köper sig njutning. Det andas både upprördhet och spänning. Men det saknar aspekten att det är bra att kunna köpa en tjänst för sitt välbefinnande.

Det är en sexig bild med fjädern. Du har snygga bröst med fina bröstvårtor!

Gretas Svammel sa...

Jag tror inte...Hans-E..att de tänker i termer som välbefinnande i samband med betalsex. Tokigt nog