söndag, november 25, 2012

URMAKARE I DATORN och DN- DEBATT

Eftersom jag utlovat bluslöst, så blir det en äldre bild som ni kanhända har sett ett par gånger. Idag när jag satte på datorn visade datorklockan på 02.33. Alla andra klockor i lägenheten stod på 08.33 typ. Är det någon klocka man ska kunna lita på är det väl datorklockan. Har inte haft den här datorn på sedan i fredagskväll, så jag undrar vem som bott därinne i burken under helgen. Nu tänker jag inte ändra klockan förrän i morgon ifall det fortfarande skiljer sex timmar då, efter ny start.

Helt datorfritt blev det ändå inte igår, för fick sms att läsa DN så gick in på skrivdatorn och gjorde det. Var alltså en debattartikel jag skulle läsa, skriven av tre kvinnoförbundskvinnor. Ni kanske läste den? Om inte har ni den här. De vill kriminalisera sexköp utomlands och det har om jag inte tar helt fel, regeringen redan sagt nej till. För 7-8 år sedan hade en sådan här artikel troligtvis provocerat mig med " köpta kroppar", människohandel = prostitution", " alla prostituerade är fattiga eller socialt utslagna", "allt är köparnas fel" osv. Nu blir jag mest trött. Trött på hur de orkar fortsätta med argument som alla vet inte håller. Mer glädjande var att nästan alla som kommenterat också verkade trötta på skiten. Det lustiga är att när jag nu skulle länka till artikeln var alla kommentarer borta??? ( de var tillbaka nu en timma senare)

Hur som helst fick jag iallafall för mig att skriva en replik, vilket jag gjorde och skickade in till DN. Om jag hade fått svar och fått den publicerad så hade det nog gått till världshistorien *ler*. Men just därför var det lite kul att testa. Jag har naturligtvis inte hört ett jota ifrån dem. Var inne nu nyss och publicerade den på Bloggplatsen för er som vill läsa. Andra som haft åsikter i ämnet är Blogge, Motpol, Hagwall och någon Peter  Linden. Kanske fler, men de här hittade jag på Knuff.

Nog om det. Gårdagen blev en rätt skön dag. Jag skrev som sagt lite, först på projektet och sedan ovanstående. Solen sken så fint först, men försvann redan vid middagstiden så brydde mig inte om att gå ut. Några telefondiskussioner och sedan tv på kvällen. Avslutade med att läsa Kallentoft tills ögonen gick i kors. Ja, jag slumrade även till över boken så släckte vid kvart över ett ungefär och sov gott i ett streck till strax efter åtta idag.

Idag vilar ett grått dis över världen utanför. Åtminstone där jag bor. Funderar ändå på att gå en sväng med stavarna. Mest för att jag inte har lust att göra något annat och inte lust att påbörja något. Måndag i morgon och tredje måndagen på raken som jag har inbokat besök. Dags snart att återgå till lediga måndagar, för då blir söndagen extra skön. Går jag en timma nu så har jag gått om tid sedan till den rituella söndagstvagningen. Ska lyssna på ett radioprogram också som någon tipsade om på sexforumet ( sexwork ) om fri handel med kvinnor. Kanske blir läge att återkomma till det i något inlägg framöver.

Veckan i övrigt tror jag blir bra. Ett par längre besök inbokade och i slutet av veckan tänkte jag bara ta det lugnt och kanske slutföra skrivprojektet och garderobrensningen. Men det är som vanligt bara kanske. Nu ska jag se om DN hört av sig..ha,ha.  

8 kommentarer:

BC sa...

Om klockan inte fungerar i dator betyder det oftast att battriet på moderkortet är slut och då kommer den inte ihåg vad klockan är mellan vare gång .

Gretas Svammel sa...

Aha..BC..är det så? Tack för upplysningen. Vad gör man åt det då, brakar datorn ihop snart eller? Det är alltså min stationära.

Svenne sa...

Du har så vackra bröst, ser både mjuka och kramvänliga ut;-)

BC sa...

Man byter det bara, det ser ut som ett klockbatteri ungefär .. Se till bara att datorn är av och att du är av jordad så kan du säkert byta själv . http://youtu.be/tkBWZOtp2is

Gretas Svammel sa...

Tack...Svenne..

Gretas Svammel sa...

Jag sparade länken...BC...men det vet i sjutton om jag skulle våga ge mig på att byta ändå *ler*. Fast det ser lättare ut än att byta klockbatteri.

Nu funkar klockan så vi får se. Tack iallafall.

Unknown sa...

Greta,
Underbar bild! Du har fina bröst! Var stolt!

Gretas Svammel sa...

Tack..Hans-E...fast det vet ju du också, att kameravinkeln har betydelse *ler*