fredag, november 23, 2012

AF:S PERSONAL RÄDDA, LÄXHJÄLP, SOLSKEN

Inte ofta jag har den här frisyren ha,ha, men fick för mig att göra två pippilotter idag. Förr ( när jag var liten ) kallade man det för råttsvansar. Det tror jag inte man gör nu. En tofs var då hästsvans och två tofsar råttsvansar. Kunde inte bestämma vilken av bilderna jag skulle ha, så valde båda.

Solen skiner, så innan jag bänkar mig vid skrivprojektet och skrivdatorn på köksbordet ska jag ta en promenad. Solen har ju en tendens att gömma sig när dagen framskridit en bit så inlägget bör inte bli alltför långt. Fast jag har en del i skallen som jag vill få ur mig. Lite städning av hjärnkontoret kan man säga. 

Vaknade idag med en känsla av kraft och med drömmen kvar i minnet. Var två olika drömmar som pågick samtidigt. Dels var det "hjälparen" på sista Fas3 hittepå stället. Alltså inte själva anordnaren, utan den som stod för lokalerna osv. I drömmen var han lite sliskig och jag fick rådet att akta mig för honom. Att akta mig för ryssen. I verkligheten var han inte ryss, men liknande. Samtidigt i drömmen skulle jag bli intervjuad av Aftonbladet. Den som intervjuade mig var arbetsförmedlingens generaldirektör och det handlade om att jag gjort något sensationellt som jag inte vet vad det var. Men jag förstod strax på frågorna att de ville sätta dit mig, få mig på fall och spräcka min fasad som de trodde jag hade. När intervjuaren/generaldirektören inte lyckades blev hon arg och sa att vi trycker det som det är. Fanns fler folk där så i närvaro av vittnen sa jag... att du trycker inget utan att jag har läst och godkänt. Jag kan fortfarande se hennes lätt förvridna ansikte framför mig.


Att arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist förekom i drömmen är kanske inte konstigt. Hon framträdde i gårdagens Aktuellt och hur ofta reagerar jag med snabbare puls, hög irritation, ökat adrinalinpåslag och snudd på ilska när jag ser nyheterna? Irriterad och frustrerad och maktlös kan jag känna mig, men nu var jag näst intill förbannad. Det handlade om en undersökning som gjorts bland personalen på landets arbetsförmedlingar som visade på toppstyrning och hur de var både rädda och maktlösa. Sedan kom då intervjun med denna kvinna. Hon är fenomenal på att inte svara på de frågor hon får, utan bara babblar på om oväsentligheter tills tiden är slut. Jag räknade och tror att det var fyra gånger hon upprepade att de höll på med en förändring, som svar på frågan om personalen ska behöva vara rädda för henne.


Idag surfade jag runt lite för var säker på att det skulle stå något om den här undersökningen, men inte. Googlade även men var bara gammalt som kom upp. Det var nästan så jag började fundera på om också det här varit en dröm *ler*. Gick in på Aktuellts hemsida och det var ingen dröm Rapporten tar de upp precis i början av sändningen och intervjun kommer en bit in. Klippet ligger bara kvar i sex dagar.

Förutom detta så diskuterades läxhjälp också i programmet, vilket ytterligare spädde på mitt adrenalinpåslag. Jag minns och det är inte alltför länge sedan när man pratade om USA och att där är det bara de med pengar som får sjukvård, som kan ta försäkring, som kan studera osv. Vilken tur att man bor i Sverige typ. Nu är vi där vi också. Iallafall en bra bit på väg dit. Skolan är obligatorisk och den ska vara lika för alla, anser jag. Inte att de med pengar ska kunna köpa förutsättningar till bra betyg till sina barn ( och dessutom får dra av det ). Satsa på skolan istället så att alla ungar blir sedda, alla får den hjälp de behöver. 

Kunde sedan inte låta bli att gå in på riksdagens hemsida för att se om det fanns något svar på varför AF skickar tillbaka massor av miljarder. Jag hittade frågestunden, men Hägglund gav inget direkt svar, bara runt omkring lull. Varför kan inte politiker svara som folk?

Hillevi Engström är ju också, ( enligt mig ) en knepig människa. Hon har inget med det här att göra, men det slog mig att jag skrivit om henne för länge sedan angående sexköpslagen. Gick in på Bloggplatsen och mina sparade inlägg och sökte på Hillevi. Mycket riktigt, 2006 diskuterade hon prostitution med Petra Ö, en jurist vid BRÅ och en sexsäljare. Det skrev jag om i det här inlägget ifall någon är intresserad. Hon visste allt mycket bättre än någon annan redan då.

Solen skiner så fint fortfarande och jag har sorterat tankarna och kan nu med rensat huvud spatsera en stund i solskenet och suga i mig av dess kraft och energi.   

6 kommentarer:

Svenne sa...

Du är så fin i dina pippilotter men du skulle gärna få visa lite mer vad som petar ut under blusen;-)

Gretas Svammel sa...

Det ska vara variation..Svenne...även med bilderna. Snart kommer nog en bild utan blus *ler*

Unknown sa...

Greta,

Du ser fin ut i dina "råttsvansar". Jo kommer ihåg namnet från min ungdom. Massor av tjejer hade råttsvansar då

Oj idag var du verklugen på hugget mot damerna Angeles och Hillevi! Bra på dom. Det behövs fler kvinnor som du med integritet!

Svenne sa...

När jag får se en bild på dig utan blus, då kommer jag att leva i sus och dus;-)

Gretas Svammel sa...

Det var ju...Hans-E..aktuellt nu att skriva om generalskan på AF. Hon bör dessutom bytas ut *ler*

Gretas Svammel sa...

Tänk så lite det behövs..Svenne.. för att du ska leva i sus och dus *ler*.