torsdag, november 08, 2012

ETT SNABBT INLÄGG

Jag har en timma på mig innan jag behöver åka, så fixar bloggandet nu. Kan vara skönt att komma hem ikväll och slippa tänka på dator ( om jag nu inte vill det ). Bilden tog jag för ett tag sedan. Ni har sett några olika varianter i den här utstyrseln, men inte just denna bild. I tisdags hade jag också med kameran då jag hade tanken att fota något julaktigt ifall lust och tid infann sig. Tid fick jag ju lite extra av på grund av återbudet på första besöket och lusten kom lite smått också. Idag får kameran ligga kvar på skrivbordet. Jag har bara ett besök och åker direkt hem efteråt. Handlar lite mat innan besöket, i affären där oasen ligger. Bestämde mig till slut för Taco till imorgon kväll. Det är smidigt, lätt och nyttigt. Sås på cremefrech och massor av vitlök.

Igår för ett år sedan började jag min Fas3 runda. Hittade i morse ännu en artikel om det här särskilda anställningstödet som jag nämnde här om dagen. Nytt för i år står det. Men varför pratade de då om det redan förra året? Hur som helst är det bättre än Fas 3, men sämre än Nystartsjobb. 5 % har fått jobb genom det här. Ett jobb som gäller ett år och där lönen inte är pensionsgrundnade, a-kasse berättigad och inte sjukpenninggrundande. Vad händer efter ett år??

Ericsson varslar läste jag och  den här artikeln gör att man tappar tron helt nästan. Fast det är ju dumt att göra, men det är inte lätt att hålla hoppet vid liv och se sin version klart.
"Översatt till faktiska tal handlar det om 6 000 färre anställda i år och dubbelt så många, 12 000, nästa år. Då väntas nedskärningarna också i allt högre grad omfatta tjänstemän. Hittills är det framför allt personal i produktionen som har blivit av med jobbet."

"Antalet varsel ökade med 130 procent under de första nio månaderna i år jämfört med motsvarande period 2011. "

Nu måste jag lägga på ett kol, ser jag. Klockan går. I maj skrev jag på Bloggplatsen om Finland och deras justitieminister som ville ha samma sexköpsförbud som vi. Ja, jag skrev det viss här först, såg jag nu. Hur som helst så fick jag i går se i lokalblaskan av alla ställen en liten notis att hon fortfarande håller på. Är det Ask som sätter griller i huvudet på henne?

Tänkte även hinna med Katrin Z. Jag läser ju som ni säkert vet hennes blogg då och då. Jag läste inlägget där hon kritiserar reklamen som SATS har. Som så ofta så snappar ju kvällsblaskorna upp vad som skrivs på bloggar. Nu var Aftonblaskan snabb med en artikel. Jag håller faktiskt med Katrin här, men hinner inte argumentera om varför. Inte för att jag tycker alla ska se ut som benrangel iallafall. I och för sig vet jag inte vad reklamen helt gick ut på, men förmodar att de vill marknadsföra sin förträfflighet och då blev väl det här lite snett.

Hej och hå. Nu är det bråttom.  

2 kommentarer:

Svenne sa...

Snabbisar är bra!
När det väl är avklarat så kan man ägna sig åt andra saker;-)

Gretas Svammel sa...

Det är så sant..Svenne...