onsdag, november 07, 2012

DAGARNA ( igår, idag, imorgon )

Ni ska inte förledas tro att all garderobrens är klar *ler*. Här tar vi en dag i taget. Men behåarna är klara. Tog på mig allihop, en i taget, men förstår ju att det inte funkar. Det kan kännas okej först, men obekvämt efter ett tag när man rör på sig osv. Så har återigen en liten hög till vänster i lådan med frågetecken. Får testa dem undan för undan och försöka att inte blanda ihop dem.

Tröjorna har jag stört mig på en längre tid. De ligger i en hylla i en av garderoberna och varje gång jag nu under senaste tiden ska ta en tröja så river jag omkring innan jag hittar någon jag vill ha. Långt in ihopknycklat under andra tröjor har jag upptäckt nya oanvända tröjor. Så kan man inte ha det, om man är som jag och vill ha allt i prydliga högar. Så idag rev jag bara ut allt, efter att först ha frigjort en lite större back i garderoben bredvid. Sedan lade jag tunnare tröjor i en hög, knäpptröjor i en, tjockare i en osv och några åkte i kassen som ska till myrorna. Sedan är ju frågan hur länge den här ordningen kommer att bestå. T- shirtarna sorterade jag också i högar, fast det är inte så länge sedan jag rensade där. Jeans, tunikor, klänningar/kjolar och slappkläder är kvar.

Sov till halv elva idag. Trots att solen sken just då så orkade jag bara inte ge mig ut. Sedan försvann ju solen och det blev sådär gråkallt, ruggigt långt in i märgen. Jag inbillar mig att jag har något skit i kroppen, då jag gått och varit småsnorig och nysig ett tag. Och trött. Fast tröttheten är nog normal trötthet så här års för mig och det andra försöker jag mota redan i grinden.

Istället för vin som gör mig ännu tröttare så kör jag nu en daglig cocktail av C och Järn och på fredag ska jag försöka komma på något med mycket vitlök. Ena avkomman hojtade igår om ett besök på fredag, efter det att jag hade handlat. Men ska ju in en sväng i morgon också så det är lugnt. Men jag vet inte alls vad jag ska hitta på. Själv blev jag sugen på vanlig potatis och inhandlade det igår, plus en burk sill. Tror inte att den här avkomman vill ha potatis och inte ris och kanske inte heller pasta. Men mycket kött. Ja, ja, jag lär nog komma på något bra....med vitlök.

Igår, innan jag skulle gå av bussen hörde jag mobilen pipa i väskan. När jag kommit av tog jag upp den och kollade. Återbud. Inte mycket att göra åt och det här var en bekant kund sedan många år tillbaka som fick ett akut förhinder som jag väljer att tro på. Trött var jag efter den tidiga uppgången och kallt som sjutton var det i snålblåsten. I morgon ska jag börja med en varmare jacka. Medan jag trött och frusen och antiklimaxad traskade iväg mot oasen ändrade jag mina planer. Med en kasse ren tvätt i handen ( den andra tar jag i morgon ) styrde jag stegen direkt till banken. Förutom att fixa tjänster jag aldrig använder längre men betalar för, så tänkte jag också minska kreditskulden på företagskrediten lite genom en inbetalning.

Helt tomt på banken och en ung tjej bakom ena kassan. Nä, nä...betala in till eget konto med kontanter...det går inte. Banken handhar inte längre några kontanter. Att man inte kunde betala räkningar kontant det visste jag, men att kontanter var helt bannlysta det hade jag väl inte riktigt fattat. Nåväl, jag blev inte direkt förvånad och gick snabbt över till mitt nästa ärende. Jag kan inget om företag, sa tjejen, men vänta lite. Efter ett tag var hon tillbaka... nej, tyvärr vi kan inte hjälpa dig här. Du får vända dig till banken i stan.

Hur svårt kan det vara att slå upp mina uppgifter på datorn och ta bort mitt giro mm? Vad fyller den här banken för funktion egentligen? Jag tar min kasse med tvätt och går därifrån, men tar svängen in dit jag brukar betala vissa räkningar manuellt och frågar om de även kan sätta in på mitt företagskonto. Inga problem.

På kvällen efter en isande kall promenad från samhället kånkandes på två kassar mat var jag trött, hade lätt huvudvärk och frös, frös, frös. Lade mig efter sexprogrammet vid halv tolv, öppnade boken, satte glasögonen på näsan och somnade innan jag hann läsa en endaste mening. Vaknade till efter en stund och släckte och sov i ett streck till halv elva idag.

Både gårdagens förmiddagsbesök och morgondagens första besök var preliminärbokade ett tag innan de spikades, eftersom jag inte vet hur mitt läge är från vecka till vecka. Nu har även morgondagens besök lämnat återbud, fast har ju en insatt senare på dagen. Tänkte först slänga ut tiden på hemsidan, men så hörde ju avkomman av sig, så blir perfekt att handla innan sista besöket och sedan direkt hem.

Till nästa vecka har jag inte preliminärbokat någon alls. Tänker att har jag inget hört från AF senast fredag så bör jag kunna boka in nästa vecka och då lägga ut några tider på hemsidan. Men idag hörde en gammal räv av sig via sms, så ett besök vet jag är säkert och han lämnar nog inte återbud, hoppas jag inte iallafall.

Hade några länkar också, men blev så trött i ögonen. Struntar i dem nu. Ska gå och blaska av håret och skriva nota tills i morgon bla.

Gud så trött jag är tydligen. Satt här nu och funderade på rubrik till inlägget och ögonen bara åkte igen.


3 kommentarer:

Svenne sa...

Just nu så går jag igång på ägg och sill!
Bara så himla gott på smörgåsen till frukosten.
/Kram

Gretas Svammel sa...

Håller jag med om...Svenne...fast just nu är jag trött på ägg, men jag gillar det annars.

Svenne sa...

Jag brukar variera lite med äggen, stekta ägg går också bra. Fast det blir lite mer disk då;-)