fredag, oktober 05, 2012

DRÖM, KOMMUNTÄNK och ANDRA FUNDERINGAR

Gårdagens blajbild som jag tog med kameran i handen, innan den åkte ner i väskan igen. Ni ser cykeln i bakgrunden. Den sämsta av mina två cyklar som jag vid flytten hit fick för mig att ha kvar i stan. Hur ofta tror ni att jag använt den? Jag tror ni gissade rätt. Inte en enda gång. Jag tänkte ju en gång i somras att jag skulle cykla bort till Miomöbler för att kolla på ny soffa. Men jag är för snål. Pengarna finns och jag behöver verkligen ( åtminstone vill) ha en ny soffa. Men jag vill också ha en liten buffert ifall jag skulle balla ur helt på Fas3, vilket varit nära några gånger.

Nu var det ju inte alls det jag skulle skriva om. Sovit gott och länge inatt. Drömde en hel del, bla att jag skällde ut folk. Orsaken var att jag frågade efter toaletterna ( och i den sekvensen stod siffran 15 klart och tydligt över en dörr ) jag blev visad och gick in på en stor toalett och låste dörren. Men plötsligt öppnades dörren utifrån av en person och jag förstod att man var övervakad hela tiden på det där bygget. Man trodde att man låst om sig men det var bara fejk.  Jag blev förstås förbannad och skällde ut folket och frågade efter ansvarige.

Man kan tolka det på olika sätt beroende på ens situation i verkliga livet. Toalett symboliserar ofta ett ställe där man kan vara ensam med sina behov..typ, eller göra sig av med sådant man inte behöver. Jag kan tänka mig att drömmen visar min inre frustration av att vara övervakad, vilket jag ju är i verkliga livet av både AF och staten och att jag ska stå på mig och inte godta allt. Vad siffran 15 vill säga får jag kanske svar på framöver. 15 oktober är annars en speciell dag för mig, varje år, så det kan även vara en hälsning från en viss avliden person.

Tänkte när jag satte mig här vid computern med frukost och kaffe, att idag bloggar jag först, innan jag gör något annat på datorn. Kanske skulle det då bli ett normallångt inlägg, när jag inte hunnit få till mig en massa utifråninfo. Men, man handlar många gånger per automatik, för plötsigt fann jag mig sitta och läsa lokalblaskan lika sjutton. Läste att konkurserna ökar och det är inget som förvånar. Det förvånar mig mer att AF fortfarande försöker få arbetslösa att starta eget. Visst kan det vara ett bra alternativ om man har en verklig bra ide. Men jag får uppfattningen att de tror att vem som helst bara kan skaffa en F-skattsedel och sedan är de självförsörjande och ute från arbetslöshetsstatistiken.

Läste även att  endast tre stycken kom  när trygghetsrådet bjöd in samtliga föräldrar i två skolor till info om nattvandring. Det är inte bara dåligt, det är katastrofalt. Bryr sig inte föräldrar om vad deras barn gör, eller tror alla att deras barn aldrig gör något dumt? Vad sänder det här för signaler till barnen? Jo, att ingen bryr sig. Jag har varit med om exakt samma sak när mina ungar gick på högstadiet och vi skulle ordna nattvandring. Intresset är mindre än lågt. 

Annat av mer intresse är recensionen av Lundells nya platta. Correns är här och Svd:s här. Jag vill ju skaffa mig en egen uppfattning naturligtvis, men det är alltid kul ändå att se vad kritikerna tycker. Inga översvallande rosor får han den gode mannen, men inte heller botten. Jag är jättenyfiken på texterna, för jag tror att jag kommer att gilla dem väldigt. Jag tror att de överensstämmer med mina egna tankar. Om sedan musiken inte är min smak så lär det vara hänt, men det vet jag ju inte förrän jag själv lyssnat.

Jag sticker emellan med andra bilden från i går, för tyvärr...jag är inte helt klar ännu *ler*.  Jag undrar vad  Niklas Dougherty alias Blogge har för sig. Har ju inte jag med att göra alls, men han har inte uppdaterat sin blogg på över en vecka. Kanske sjuk, kanske bortrest, kanske tröttnat. Jag hoppas han återkommer snart, för det är en av de få bloggar jag läser dagligen.

Satt och funderade i går i oasen på kommunen. Det är ett lite lustigt tänk och ställningstagande de har, kan jag tycka. Kommunen borde väl vara angelägen om att folk kommer i arbete, ändå håller de sig med ett stort antal Fas3:are för vilka de får in 5000kr/mån per person av staten. Det är alltså inte stället den arbetslösa slavar på som får dessa 5000kr, utan det lägger kommunen slag på. Vore det inte bättre att ge dessa arbetslösa ett nystartsjobb istället? Då får personen en riktig anställning med kollektivavtal och sociala förmåner och kommunen får nystartsbidrag istället för anordnarbidrag. Som kronan på verket avlastas tex skola och vård och omsorg och den arbetslösa skulle känna sig behövd och nyttig och socialen skulle slippa arbetet och adminstrationen med försörjningsstöd för just dessa arbetslösa. Det skulle gynna alla parter. Kanske skriver jag ett brev till kommunordföranden.

Nu hade jag ju tänkt att den här dagen skulle bli en "baravaradag" och helst en "intetänkadag". Men jag får se. Vissa saker är det bra att ta tag i så fort de fått fäste i skallen. Andra mår bäst av att mogna. 

Jag växlade mellan Debatt och Fråga Olle igår. Till skillnad från den förra tjejen som skämdes över allt och ingenting i sexreportagen,så är den här Malin jättebra, tycker jag. Verkligen, verkligen kanon och igår var ju hon mer programledare än vad Olle var, vilket säkert var meningen och hon var det med bravur. Ämnena i Debatt tyckte jag inte var sådär väldigt intressanta. Romernas situation är förstås viktig, men diskussionen om yoga i skolan var enbart löjlig. Ibland görs stora, stora hönor av små, små fjädrar. Vissa skolor har massage, även på fritids förekommer det och det är också en österländsk terapi från början. Allt som kan få barn och unga lugna och harmoniska är väl bra. Men ingen ska ju tvingas att utföra något de inte vill, när det är något som går utanför skolstadgan. 

I kväll blir det krock *ler*. Mycket tv nu. Dokumentären om Birgitta Stenberg på tvåan är ett måste. Jag läste ju hennes bok som var väldigt intressant. Men samtidigt är det Skavlan på ettan. Nu är Skavlan bara bra om det är gäster i min smak med. Förra fredagen hoppade jag det helt. Båda programmen går ju i repris så humöret får välja vilket det blir. 
Gardell är ju också aktuell med dramatiseringen av hans bok. Skit att jag inte visste att det skulle komma på tv när jag köpte boken. Jag har inte hunnit ta mig an boken ännu och ser jag det på tv så lär jag nog aldrig göra det heller.

Den här veckan har jag inte läst ett dugg. Efter Läckberg började jag med Birros memoarer. Jag har läst några kapitel, men får inget direkt utbyte av den. Den kan ju bli bättre längre fram ( positivt tänk ). 

Dags att avrunda innan ni får krupp. Räknar med en lugn helg, ev skriva på projektet ena dagen och ev börja skissa på tavlan till köket andra dagen. Men allt är som sagt eventuellt. Borde också ut och röra på mig. Trevlig helg önskar jag alla som läser mitt svammel och framförallt till de som orkat ända hit *ler*. 

         

4 kommentarer:

Svenne sa...

Jag får inte "krupp" när jag läser din sida men ibland blir det bara för mycket;-)

Anonym sa...

Jag brukar läsa din blogg lite nu och då och jag tycker du är så himla cool :)Ha det bra! /Angelica

Gretas Svammel sa...

Du får läsa varannan rad...Svenne...

Gretas Svammel sa...

Tack för det....Angelica...fortsätt gärna att titta in då och då.