onsdag, juni 13, 2012

MORGONSTUND

Jag drömde något bra i morse. Men jag minns inte alls vad det var. Jag vaknade, funderade på vad jag hade drömt, slumrade till, fortsatte drömma om samma, vaknade, slumrade, drömde igen om samma. Öppnade ena ögat och försökte se vad klockan stod på. 06.10, slumrade till igen och drömde vidare på samma dröm. Det är skit att jag inte nu kan komma ihåg vad det handlade om, mer än att någon berättade saker för mig. Jag hade iallafall en skön känsla i kroppen när jag sedan gick upp vid åtta. Innan jag gick upp låg jag och funderade på Fas3 plats. Något jag måste ta tag i idag. En tanke ploppade plötsligt upp, så får se om jag gör något med den. Ingen ide att redogöra för den ifall det inte blir mer än en tanke.

Då...klockan åtta, då sken solen och det var tjugo grader varmt ute. Det är ganska många dagar sedan jag körde min runda innan frukost. Men idag tvingade jag mig ut, dels för att få igång kroppen men också för att få lite sol på mig. Inte för att få färg förstås, men för att få ljuset och D-vitaminet. Nästa vecka är det midsommarveckan och...ja, det är väl då det vänder. Pessimistiskt jag vet, men jag är det ibland också. Efter den veckan ska jag leka vildmarksliv med avkomman en vecka drygt. Då vill jag ha sol. För sedan blir det nog bojor och band för hela slanten ett bra tag.

Bojor och band vill visst sossarna ha också, läste jag idag. Obligatorisk skolplikt under sommarlovet för de som inte uppnått målen i högstadiet. Vore jag elev skulle jag bli vansinnig och det är tur att mina ungar slutat skolan. Nu uppnådde de målen, men ifall de inte gjort det. Förutom att väldigt många ( jag var det själv ) är oerhört skoltrötta just på högstadiet så ställer ju dagens samhälle redan som det är, enorma krav och enorm press på ungdomar. Att då tvingas plugga när andra har ledigt är enligt mig ingen bra väg att gå. Gör lektionerna intressanta istället och ge mer resurser till lärarna och anställ fler lärare och håll inte på att ständigt ändra betygsystemet som det har gjorts nu några år. Det är så fel att lägga all skuld på eleverna och tro att de är lata och inte vill lära sig. 

Jag blev förvånad när jag såg resultatet av den röstning min lokaltidning hade. Visserligen hade bara 79 stycken röstat när jag läste, men av dessa 79, varav jag var en, tyckte 80 % att det var ett bra förslag? Bara 18 %  tyckte som jag, att det är ett dåligt förslag och resten visste inte. 

Solen som sken så fint i morse har gömt sig bakom stora moln. Som vanligt. Nu ska jag spika upp den sist målade tavlan över soffan. Ska måla ännu en, till väggen över den lilla delen av soffan. Självporträtt tror jag, fast mer skojporträtt. Fick iden av ett tv program som jag bara halkade in på i söndags. Jag satte på tv-n trots att det enligt tv-tablån inte fanns något som passade mig att se. Zappade runt och hamnade då på det här programmet work art tror jag det hette. Tjugo ungdomar som tävlar i konst. Samma koncept som alla dessa jäkla såpor, där en åker ut efter varje uppdrag, fast det här var ändå rätt kul att se eftersom det då handlade om konst.

Fast idag ska jag inte måla. Jag ska ta telefonen och ringa runt lite för att försöka hitta någon Fas3 plats. Om det sedan inte regnar så ska jag ta cykeln, en ryggsäck med rekvisita och kameran, fast tar nog med båda kamerorna och cykla upp mot skogen för att göra ena delen till den ide jag fick här om dagen.

Jag har ännu en ide. En annan ide *ler*. Och det är att det kanske inte vore så dumt att publicera de där små fiktiva novellerna om sexköp som vissa kanske minns, på Bloggplatsen. En per vecka så där. De finns med i boken, men det kommer ju ständigt nya läsare så det är en fundering jag har. Jag borde också då lägga till ytterligare en berättelse som jag inte tänkte på när jag skrev de första. En som handlar om grooming och manipulation av fula fiskar för att få småflickor i säng.

På tal om grooming ( slog det mig nu ) så hörde jag på någon nyhetskanal att polisen anser den lagen vara helt verkningslös och meningslös. De vet vilka det är som kontaktar barn och unga, men de kan inget göra förrän ett brott har skett. Enligt mig är det inte den enda lagen som är verkningslös eller meningslös. Att jaga mina kunder till exempel är ju ganska meningslöst *ler*.  
  

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Blir spännande att få se dina bild ideér.

Det är roligt att skriva små stycken. Du kan ju få ihop något typ "11 minuter". Eller Venusdeltat. Har lyssnat på den boken som talskiva, den senaste veckan. Blev inspererad och skrev ihop en liten text. Finns på min blogg den 11 juni. Hoppas att du vill läsa och kommentera!

Gretas Svammel sa...

Jag kommenterar ju i stort sett aldrig på andras bloggar...Hans-E...om det inte är något alldeles speciellt kommit ur djupet av mitt hjärta *ler*.

Jag har läst ( jo jag kollar allt in din blogg då och då )men sexnoveller är inte lika spännande nu som när jag var yngre. Säkert har hobbyn påverkat eftersom varje dag i ettan är en sexnovell..nästan.

Nu har jag faktiskt ändå en mapp med just sexnoveller som jag skrivit för jag vet ju att andra kan bli upphetsade av det. det ka nbli en bok det också ha,ha.

De här berättelserna jag syftar på i inlägget har ett helt annat syfte.

Unknown sa...

Fattar. Du kanske får ditt lystmäte tillfredställt med hobby. Du är ju duktig skribent så jag tror att dina noveller är värda publicering.

Svenne sa...

Alla jagar väl kunder i detta samhälle oavsett ändamål???
Banken, icabutiken och ett flertal därtill!!!
/Kram