onsdag, maj 30, 2012

SKRIVDAG och 55PLUSSARE


Just idag är jag verkligen tillbaka i gamla tider. Vad gäller sovmorgon alltså. Tittade på klockan när jag vaknade och hajade till en smula. Kvart i elva. Visserligen la jag inte ifrån mig boken och släckte förrän vid halv två inatt, men jag hade innan under kvällen somnat i soffan en timma. Brydde mig om någon intervall för var både hungrig och kaffesugen. Bänkade mig istället framför skrivdatorn vid köksbordet med två mackor och en balja kaffe spetsat med lite mjölk. Där sitter jag fortfarande. 

 Tanken var, är och blev att efter den sedvanliga mail och nyhetskollen klicka upp och skriva på mitt projekt. Lite trögt först, men det närmar sig slutet och eftersom jag så gärna vill få det här klart så jag kan hugga tänderna i nästa, så lossnade det till slut. Men det krävs några skrivstunder till. Nu är det ju inte klart bara för att jag skrivit färdigt. Det ska läsas, ändras, läsas och ändras igen. Antagligen. Sedan ska jag leta tänkbara bokförlag. Tanken är att slå ihop det här med det andra projektet som är mina gamla alster ihop med några andras. Det första är bara på kanske 30 sidor medan det här sista pågående är på närmare 200. Nu gör jag mig inga större förhoppningar vad gäller bokförlagen, men om man inte försöker har man heller ingen chans. Det är väl lite så jag resonerar.

Men nu kände jag att jag började bli lite trött och lite rastlös.Hittar på alla möjliga saker för att ha orsak att resa mig. Inte bara raider till kyl och skåp *ler*. Har betalat mina räkningar och tänkte att jag kan lika gärna ruttla ner lite här också medan jag äter mina nykokta ägg och sill. Ska sedan ta stavarna på en tur till skogen även idag. Det var riktigt skönt igår och kul med en annan sträcka. Jag går i 25 minuter ungefär och sedan vänder jag. Kändes inte lika långt som den andra rundan där jag liksom går runt. I morgon ska jag till min oas igen äntligen. Typiskt nog fick jag förstås igår återbud till morgondagens förmiddagstid. Men det fixade sig lätt med en annan intressent. Lite matinköp är det hög tid för också och det tror jag att jag hinner mellan mina små möten.

Nästa vecka vet jag inte hur det blir riktigt. Är ju röd dag på onsdag och en dag ska jag till AF och en dag kommer kompisen och hon sover troligtvis över så dagen efter blir ju lite osäker då jag inte vet om och vad som hittas på då. Jag har ett inbokat besök sedan länge... ja sedan han var sist *ler*. En del bestämmer ju ny tid innan de går hem. "En del " betyder just för tillfället bara en ha,ha. Fast jag har haft några andra tidigare som gjort likadant. 

Längre fram törs jag inte planera så mycket för. Jag vet ju inte vad som kommer att ske förrän jag varit på AF. Jag räknar med att ha V.24 fri också och då är planen att köra tre dagar i ettan, för även om jag  hamnar på en ny Fas3 plats, har jag rätt till ledigt och ena avkomman och jag har spånat på att hyra en bil en vecka under hennes semester och koppla av tillsammans i en stuga långt borta. Samma stuga som jag  huserade i ensam för ett par år sedan om ni minns. Därför är tanken att försöka få in lite extra innan dess. Men ingenting är spikat ännu.  Det är tre år sedan jag var utomlands, så jag har också världens längtan att se lite vidare vyer, varmare klimat, ny atmosfär och annan kultur. Det lär väl inte bli i år heller, men längta kan man.

Hur vissa politiker resonerar kan man ju undra. Läste igår om före detta riksdagsmoderaten Göran Lindblad som tidigare jobbat bla med främjande av demokrati och mänskliga rättigheter och som nu lobbyerar för  diktaturen Azerbajdzjan. Samtidigt som han får lön för det ( hur mycker är tydligen hemligt ) så får han även inkomstgaranti från riksdagen som förra året var 518 199 kronor. Jag är inte avundsjuk på hans intäkter, men det bekräftar ju bara hur girigt och oempatiskt det är i samhället och det är det som stör mig. Man kan undra hur mycket sanning det finns bland politikernas ståndpunkter och värderingar, alltså det som de försöker slå i medborgarna. Jag litar inte längre på någon.

Jag har glömt den här sidan. Har haft den ett tag på mina favoriter och ska också ha kvar den, tror jag. 55plussare. Jag har lagt in mitt CV där också nu, gjorde det igår. Om det är lättare att få jobb just där vet i sjutton. Men man konkurrerar ju bara med samma åldersgrupp som en själv. Lite urskiljning bör det väl bli. Värt att testa iallafall fast det handlar ju endast om ROT och RUT tjänster och eftersom jag är anti mot det, är jag kanske inte bättre än Göran Lindblad *ler*.  

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är väl bra med planerande kunder. Han vet väl när behoven kommer! Bra att får träffa trevlig kvinna då!

Spännande jobb M-gubben har. Demokrati i Azerbadjan! Men mår väl mest illa själv. Tror att skulle ha det trevligare ifall ägnade tiden åt umgås med en trevlig kvinna,

Gretas Svammel sa...

Ha,ha..Hans-E.. behovet har vi väl alltid. Han vet väl också att även om det inte är påträngande just den dagen vi bestämt, så blir det.