onsdag, mars 07, 2012

SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR


Kör ett litet kort onsdagsinlägg till, innan jag stänger av apparaten.  Som kompensation för gårdagens uteblivande *ler*. Och för att jag vill och för att jag har tid och för att det inte är något att se på tv på onsdagar just nu.  

Fy fabian vilka kalla vindar det var idag och solen hade gömt sig när jag kom ut. Fick för mig att strunta i stövlar och stövletter och tog fram ett par gamla gympaliknande skor ur garderoben. På väg till bussen tyckte jag att det kändes lite konstigt under den ena skon. Framme vid hållplatsen kollade jag och såg det ni ser på bilden. Hur sjutton kunde det bli så? Så var det inte sist jag hade dem, vilket nog var i höstas nångång. Fanns ingen tid att gå hem och byta utan jag fick göra som Cornelius sjunger.... gå i trasiga skor. Nu är de förpassade till soptunnan.

Det är så kul, tycker jag, att återse folk ( kunder ) som gästspelar i mitt kryp in med ganska långa mellanrum. Men som ändå återkommer under flera års tid när tillfälle ges. Dels är det förstås bra för självkänslan, men det är också en äkta glädje att ses igen. Dagens kund var en sådan och morgondagens är en sådan. Innan jag åkte så kollade jag in lite snabbt på mailen ifall jag fått svar från den första, helt nya intressenten på tiden i morgon. Det hade jag inte, men några andra hade hört av sig, bla den som jag sedan bokade. Han kom första gången när jag nyss hade börjat med den här hobbyn. En i mitt tycke, jättegullig kille. Han har sedan under åren återkommit då och då, men med långa mellanrum. Så det ska bli kul att se honom igen i morgon och faan ta honom ifall han får något plötsligt förhinder ha,ha. Jag hoppas han läser.

Den första intressenten, den helt nya, hade jag mail ifrån när jag kom hem, där han svarat på mina frågor. Kändes lite taskigt att informera att jag hunnit boka in en annan, men han är välkommen att höra av sig igen. Jag vill ju jättegärna träffa nya också. Det ger ju en speciell  kick. Att inte veta vem som står utanför dörren.

Innan dagens besök plingade på dörren så hann jag med att skruva åt benen på sängen. Jag märkte igår att sängen knirrade och knarrade ovanligt mycket. En annan gång var det likadant och när jag då kollade så var benen helt lösa. Det var samma idag, fast bara på den ena sidan. När jag lyfte upp sängen stod benen kvar på golvet.

Efter dagens besök hade jag tjugofem minuter innan jag behövde gå iväg till bussen. Det var precis lagom att fixa toalett och handfat, packa ner använda massagehanddukar i en kasse att ta med hem imorgon ( blir ytterligare en  imorgon ) och att torka av golven. Det var verkligen hög tid för lite städning så känns skönt att det blev tillfälle för det idag. Nu klarar det sig till vårstädningen i april. Då när slaveriet förhoppningsvis är slut. Åtminstone det här slaveriet.

Kort inlägg skrev jag. Ja, ni avgör själva om det blev kort, medel eller långt. Kortare än vanligt kan jag väl själv tycka *ler*.  Funderar på att kolla nyheterna nu på tvåan. Är ju tydligen nytt upplägg och sedan komma i säng skapligt. Fast jag såg också när jag kollade programmen förut att Babel startar igen ikväll, efter Aktuellt. Men jag tror det blir sängen och bokläsning ( Eldvittnet) innan John Blund kommer. Har inte läst något på flera dagar, kvällar, nätter. Stoppade ner "Alliansboken" när jag var i Stockholm, men den förblev orörd. 

2 kommentarer:

Svenne sa...

Man älskar väl sina gamla skor ända tills man upptäcker att man bara knyter skosnören runt sina fötter???

Gretas Svammel sa...

Ha, så långt sa det väl inte gå...Svenne...