måndag, mars 05, 2012

RAPPORT OM PROSTITUTION I SVERIGE

Inte så skojig bild kanske. Vad vet jag. Men den är tagen nu, för tio minuter sedan. Kör med dubbla tröjor, för ikväll är det kallt igen. Var ute i köket och skar upp lite melon att ha till tilltugg under bloggandet. Handlade efter slaveriet idag ( bla melon ) och tog en senare buss hem. Det har blivit ett litet I-landsproblem det här med handlandet *ler*. Tisdagar och torsdagar när jag är i ettan,vill jag efteråt hem direkt med passande buss och innan besöket hinner jag inte.  Onsdagar är jag ledig och vill inte ha tvånget att jag måste ner till samhället för att handla. Måndagar är för tidigt att handla inför kommande helg. Så det återstår fredagar, men ibland som idag, upptäcker man att något inte räcker hela veckan. Har sett att det finns en butik i närheten av boendet, så tog svängen dit idag. 

Jag kunde även ha gått av bussen i samhället och sedan gått hem. Men det var närmare att gå från butiken i stan till bussen, än att gå från samhället och hem. Jag glömde nämligen vantar idag. Brukar alltid ha ett par i varje jacka, men nu har det ju varit varmt några dagar så hade tydligen plockat ur dem ur just jackan jag hade idag. Jag var lite stressad i morse också, slängde bara på mig en kappa och gick för att inte missa bussen. 

Det var svårt att komma ur sängen i morse. Stängde av klockan efter tre repetioner med föresatsen att nu MÅSTE jag upp. Råkade väl bara blunda till lite igen, för sedan sov jag. Men vaknade efter en kvart sådär, så någon riktig panik var det inte. Mer än att jag inte hade lika gott om tid som jag vill ha på morgon.

En dag kvar på avdelningen jag är på nu. På torsdag byter jag, tänkte jag. Tydligen är det inte lika mycket att göra där och personalen tror att jag snart är tillbaka igen. Vi får väl se. Men jag vill gärna lära känna alla boende och all personal. Sedan får jag se om jag tar tag i fortsättningen på min situation nästa vecka. Tiden går ju rätt fort och huxflux är mars slut.

Läste förra veckan i lokaltidningen om en rapport som nyligen avslutats "Prositution i Sverige". Att Corren nämnde den i en liten artikel beror säkert på att vissa delar av forskningen gjorts här. Jag vet inte hur mycket forskning det är att intervjua elva personer mellan 18-25 som sålt sex  och redovisa det i offertänket. Alltså att många av dem utsatts för övergrepp. Sedan skriver de även lite om resten av rapporten, men inte var den finns publicerad.

Ikväll sökte jag lite och fann den här. Det är tydligen ett stort projekt, med olika delar och olika medverkande, Lund och Linköping bla och huvudansvaret har om jag fattat rätt universitetet här.  Det är ett regeringsuppdrag, läste jag. Jag har inte orkat läsa igenom den och kommer inte heller att göra ikväll. Jag sparar den och läser när jag är pigg och har tid och då kanhända skriver jag lite mer om den. Den heter "Prostitution i Sverige. Huvudrapport: Kartläggning och utvärdering av prostitutionsgruppernas insatser samt erfarenheter och attityder i befolkningen".  Här hittar ni som är intresserade alla länkar till delrapporterna mm.  
"Projektet är sannolikt det största, omfångsrikaste och mest mångfacetterade som genomförts
om prostitutionen i Sverige. Det gäller såväl omfattningen som de använda vetenskapliga metoderna."

Hittade också ett inlägg hos Motpol om rapporten.

Nu ska jag glo tre timmar på tv, till klockan tolv då "Kvällsöppet" slutar. Om jag nu orkar se hela det. Beror på vad de debatterar. Jag har inte tvättat bort sminket än och några mail är kvar att svara på. Får springa ifrån i pausarna. Normalt är jag irriterad på dessa jäkla reklampausar, men ibland är de bra.     

7 kommentarer:

Benny sa...

Håller med att det kan vara svårt att ta sig upp ibland,omväxlande väder,kallt på morgon o kväll,skönare mitt på dagen,gott med melon,"Fin bild"Ha det bra Greta Mvh Benny

Unknown sa...

Greta
Dabatten hos "Motpol" var mer befriande och frisk än universietets texter.

Svenne sa...

Fin bild!
Äta bör man, annars dör man;-)
/Din Svenne

Gretas Svammel sa...

Svårt är bara förnamnet...Benny.

Gretas Svammel sa...

Jag håller med...Hans-E...men det är nog för att vi inte har filter för ögonen *ler*

Gretas Svammel sa...

Det är så sant...Svenne...men att jag är din är jag mer tveksam till *ler*.

Unknown sa...

En stor post utan tvekan. Den information som utbyts är av högsta kvalitet, som måste få uppskattas på alla nivåer. Bra gjort hålla upp det goda arbetet. och du ser mycket min webbplats escoet.se