söndag, juli 03, 2011

SÖNDAGMORGON

Vilken underbar morgon. Delvis iallafall. Vaknade runt fem av att någon bultade på fönstret hos grannen inunder. Av bråket som sedan följde drog jag slutsatsen att det var hon som kom hem och han som var svartsjuk. Jag hoppas inte barnen var hemma och hörde dem, eller hörde sin pappa för det var mest han jag hörde som gormade och skrek. Jag förstår väl att folk måste få vara osams, men jag tycker det är obehagligt. Tycker att man kan prata med varandra som folk istället för att skrika. Fast inser också att det kan vara svårt när svartsjuka, besvikelse och ilska är på topp. Jag och exet bråkade aldrig. Det kanske inte heller är bra ha,ha. Men vi pratade, resonerade och kompromissade desto mer.

Hur som helst så blev det tyst efter några timmar och jag gick upp vid sju. Då var det underbart. Lugnt och tyst, bara 18 grader ute och lätt att andas. Fixade frukost, gav katterna mat och bänkade mig här. Tänker inte bli sittandes hela dagen framför skärmen, utan styra med lite annat sedan. Det kan ju bli åska framåt dan så passar på att göra det viktigaste på datorn. Som bloggen, mailen, beställa tvättmedel, duschkräm, tvål mm och lite annat pyssel. Kanske också föra över några expresseninlägg till bloggplatsen. Något som hänger över mig och som jag aldrig tar tag i. Men expressenbloggen är kvar fortfarande såg jag här om dagen. Det stör mig lite, att säga en sak och sedan inte stå fast vid det.

Innan jag går vidare med gårdagen så lägger jag in en bild. Tagen från en tidning, som skriver om projektet jag var med i för drygt ett år sedan. Bilden är suddig, men det är jag till höger. Jag raderade namnet på personen som står bakom projektet. Det här var ett litet annorlunda och kul projekt och personen som höll i det informerar mig regelbundet om resultaten från de olika visningarna. Jättesnällt och jag gläds med personen när det uppmärksammas.

Igår väntade jag hela dagen på urladdningen som aldrig kom. Det mullrade på avstånd och ett par kraftiga, kortvariga två minuters regnskurar var det hela. Inget som rensade den kvalmiga, klibbiga luften direkt. Men läste i lokaltidningen nu att det varit både översvämmade vägar, blixtnedslag och utslaget elnät. Fast inte där jag bor. Bara runt omkring.

Tog en stavpromenad vid sextiden och då föll ett tunt, fint regn som man knappast blev blöt av. Slogs av tanken där jag stavade fram, att det är som att befinna sig på tröskeln till en orgasm, men man kommer inte över. Klimaxen uteblir. Ungefär så var väderkänslan igår hos mig. 

Blev inga sidor präntade på skrivprojektet. Däremot skrev jag det som ska vara klart till den sista i denna månad. Katterna och jag satt och myste i soffan och jag skrev för hand på mitt block. Sent igår kväll, samtidigt som jag tittade på en halvdålig film skrev jag rent det på den lilla, lilla datorn och förde över på usb, för att skicka iväg det från den här datorn idag. Det känns skönt att kunna stryka åtminstone en sak. Korten fixade jag klart i fredagskväll så det kan jag också stryka. Nu har jag nitton nya. Tar jag med några gamla så har jag till två uppdateringar till hemsidan. Gjorde även några blogghuvuden, bara för att det var kul. Jag har inte glömt att byta ifall någon undrar. Juli tar jag ledigt från både blogg och hemsidesuppdateringen. 

Funderade igår även över flytten och tapeterna och när jag ska göra A och när jag ska göra B etc. Tänkte hela dagen att jag skulle ringa hyresgästen som bor i lägenheten nu, men vågade inte eftersom åskan mullrade. Få se idag om jag tar sats. Har inte bestämt om jag ska tapetsera om rubbet eller bara en del. Det lät så bra med att få omtapetserat i alla rum. I verkligheten får jag betala det med en pålagd summa på hyran varje månad. Det betyder att de här tapeterna aldrig blir färdigbetalda. Ett sätt för hyresvärden att dra in pengar. 

 I veckan som kommer blir det inte så mycket hobby. Frissan en dag, hobbybesök en och förhoppningsvis ännu en, ska lägga ut tiden på hemsidan idag. Torsdag kommer ungdomarna, tillika kattägarna indansandes på morgonen. Funderar på att steka pannkakor åt dem. Eftersom jag inte vet hur de tänkt sig resten av den dagen så vill jag inte boka in något annat. Kanske far de vidare hemåt, kanske stannar de kvar till kvällen. Fredag ska jag på ett seminarium. Sedan är det helg igen. Hej och hå vad det rullar på.

Om någon undrar, så ringde jag aldrig till någon veterinär. Dottern sms-ade och undrade om läget och jag skrev tillbaka hur det var. Fick svar att händer det något med benet så skulle det ha hänt hemma hos dem också. Så sant. Nu tror jag inte att det är någon fara, för han är väldigt lugn och stilla och hoppen till soffa och säng är rätt korta. Från soffkanten kan han sedan bara gå över till fönsterbrädet där han sitter ibland och tittar ut.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta,jag vet hur det är att bli störd av grannar,I fredags kväll hadde jag tvättat,hängt ut T shirts på balkongen,plötsligt börjar grannen ovanför rysta sin matta från sin balkong,o mina t shirts blev smutsiga igen.jag gick upp o frågade honom vad han höll på med,mattan var skitig sa han.Det finns faktiskt en pisk ställning på gården sa jag,han bad om förlåtelse.Ok sa jag gör inte om det,annars ringer jag hyresvärden,samma granne är ofta osams med sin fru,dom höjer rösten o bråkar om ekonomin.Dom har alltid balkong dörren öppen.Hoppas du kommer att trivas i nya lägenheten,kul med något nytt,varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Alla tänker sig inte för...Benny.. bra att du sa till.