lördag, juni 25, 2011

TÄNKTE BARA SÄGA HEJ


Äsch då. Det är inte söndag idag, jag vet. Men jag sitter vid köksbordet med min skrivdator och kände att jag var bara tvungen att jacka i det mobila nätet för att kolla hur midsommaren varit i landet. Hur många som mist livet, blivit misshandlade mm. Blev lugn när inget nämndes om platsen där minsta ungen huserar med sina kompisar. Väntar även på att få ett förhoppningsvis lugnande sms. Men ungar är ju ungar och struntar väl i en fjompig morsa *ler*. Verkar ändå som att det varit en relativt lugn midsommar på de flesta håll. Allt är ju relativt, men jämfört med vad det kunde varit och också varit vissa andra år. I mitt län var det till och med lugnare än en vanlig fredagkväll, läste jag.

När jag då ändå var inne på nätet tyckte jag att jag kunde skriva lite här samtidigt. Letade reda på en passande bild, men hoppas att ni inte känner er så. Ni yngre kanske som inte lärt er balansen ha,ha. Det där med att dricka för att liksom tappa kontrollen, tappa minnet, tappa reaktionsförmågan, tappa omdömet, snubbla och sluddra har jag själv lämnat för länge sedan. Det gjorde jag nog någon gång mellan 25 och 30. Nu slinker några glas vin ner för att det är gott, för att slappna av, för att rensa skallen eller för att det är mysigt och festligt i sällskap med trevliga människor. Jag håller mig till min gräns på max tre glas i sällskap, blandat med vattenintag. Ordinära vinglas, inte mina fjuttiga på 1 dl som jag kör med hemma vid datorn. Det där det lät ju nästan som... hej, vad jag är bra, vilket inte var tanken. Eller var det jantelagen som gjorde ett hastigt nedslag?

Hur som helst så hoppas jag ni mår bra, att ni haft kul vad ni än har gjort och att det inte regnat alltför mycket. Här regnar det just nu, fast det verkar som att solen håller på att tränga fram samtidigt. Tänk om jag kan ta min filt och jäsa på gräset i morgon? Ja,ja det är nog bara ett önsketänkande.

Jag själv tillbringade årets bästa afton där jag sitter nu. På kökssoffan och ägnade mig åt att skriva, ändra, tänka, fundera, skriva, radera osv osv. Beronde på hur vädret skulle bli så hade jag innan, mentalt tänkt att ägna dagen åt det. Det känns riktigt skönt för varje gång jag kommer några sidor framåt. Hade flera stopp då det stod helt still, men så lossnade det igen tills nästa stopp. Tog en promenad vid halv tre tiden. Det har väl aldrig varit så lugnt här som då. Inte ens en hundrastare såg jag till. Inmundigade sedan lite sill och potatis. Fattigmanskost förr i tiden. Sköljde ner med citronvatten. Var rädd att tappa fokus om jag tog ett glas vin. Var inte heller sugen på vin för blev så jäkla mätt. Sedan skrev jag igen tills det var dags att avsluta kvällen med lite, lite glass i soffan till "Tyst vittne".  Läste sedan till cirkus två i natt. Då hade jag nickat till två gånger med glasögonen på näsan.

Idag startade jag med att motionera stavarna den korta rundan. Den här dagen hade jag tänkt.." det blir vad det blir dag". Men jag hade skrivandet kvar i huvudet, så öppnade upp skrivdatorn och intog frukosten vid köksbordet, samtidigt som jag gick igenom resultatet från gårdagen. Ja, sedan jackade jag då i det mobila och resten vet ni. Trots att jag ser anskrämlig ut för tillfället, omålad, håret i en tofs på sidan och med en säckig tröja på mig, så fick jag för mig att knäppa några bilder med den inbyggda webkameran. Har ju inga egobilder på den här datorn. Men jag installerade photoshop för ett bra tag sedan. Ifall den vanliga, stationära skulle rasa. Eftersom det blev ansiktsbilder och fula sådana, så lekte jag lite med en av dem. De andra raderade jag förstås.


Det är nog bara de som sett mig som ser att det är jag och visste ni inte att det var jag så skulle ni kanske inte ens gissa på mig. Nu har jag fått sms-et jag väntade på. Allt var lugnt och allt hade varit bra, så nu kan jag pusta ut *ler*. Solen skiner in på mig genom köksfönstret och jag mår ganska gott. Funderar på om jag ska dra in cd spelaren till badrummet och lägga mig i ett bad. Jag tror att jag har ro till det idag. Kanske är bra för axeln också.

Kändes lite skönt när jag var inne på DN förut och läste om Carin Mannheimer. Alltid skönt med bekräftelsen att man inte är ensam om sina ideer. Fast jag vet ju att jag inte är det, men det lättar att någongång läsa det." • Trivs med: Att leva ensam. Det innebär bland annat att hon kan läsa så mycket hon vill. "Jag har ensamvargstendenser. Men framför allt ett väldigt behov av att strukturera, bestämma själv och regissera tillvaron."

Det var den sista raden jag syftade på, med tanke på torsdagens evighetsinlägg. Och slutar jag inte snart så tenderar det här att bli lika långt. Jag skulle ju bara in och säga hej.  

2 kommentarer:

Svenne sa...

Bara hej???
Så blev det väl ändå inte!!!
Kram

Gretas Svammel sa...

Inte bara...Svenne..men sånt är livet *ler*