torsdag, juni 02, 2011

KRISTI FLYGARE och BLOGGSTATISTIK

Idag vill ni inte se hur jag ser ut. Tänkte jag. Och tog ett kort just därför.
Jag tyckte när jag satt här och for omkring i cyberrymden, att jag nog ville ha ett glas vin och smutta på. Det är ju lite fredag idag, fast det bara är torsdag. För mig är det ju rätt ofta fredag på torsdagen *ler* och söndag på måndagen.På vägen till vinet så slängde jag en blick i hallspegeln, smajlade åt mig själv och konstaterade krasst att jag ser inte klok ut.

Är det varmt ena dagen så vill åtminstone jag tro, att det är lika varmt nästa dag. Så jag slängde bara på mig samma tunna klänning som jag hade i tisdags. Med bara armar och bara ben stegade jag sedan iväg till min kära oas strax efter halv tio. Just då var det moln, moln, moln och så blåste det kallt. Jag frös så att det lilla hår jag har på armarna stod rakt upp. I och för sig slapp jag då ha solångest, som jag kallar mitt tillstånd för så här fram till midsommar. Det är något jag hittat på själv. Lite varmare när jag med en matkasse och en smutsiga handdukarkasse, traskade hem igen vid halv tre. Men gick och småfrös ett tag här hemma innan jag klev i mysbyxorna som snart är dags att slänga i tvätten. Drog även på en tunnare tröja/jacka som jag brukar ha när jag tar mina promenader kvällstid och så varma sockor på fötterna. Jag tänkte faktiskt för mig själv, att det är tur att ingen ser mig ha,ha. 

Dagen idag gick alltså enligt ritningarna. Det tackar jag för. Efter en sådan usel vecka behövde jag det här. Konceptet att umgås en timma och sedan avsluta med  typ 40 minuters massage är inte helt fel. Speciellt ur kundens perspektiv. De värsta spänningarna har lossnat, mesta kåtheten avtagit, man är förhoppningsvis skönt avslappnad efter en orgasm och kan bara ge sig hän i njutningen av beröringen och massagen. Inget inre krav att man vill, ska, eller måste tillfredsställa mig och efterrätt blir det om man återhämtat sig, annars är det bra ändå. Nu är det kanske bara en tredjedel, till och med kanske bara en fjärdedel som väljer den här längre tiden. Fortsätter jag att räkna i fjärdedelar så är ungefär resterande två fjärdedelar massage och en fjärdedel en timmes umgänge. I genomsnitt och ungefärligt. Ingen vecka är ju den andre lik. 

Nu lämnar jag det, så inte det ena ger det andra, som det är väldigt lätt att det blir. Kristi Flygare idag och röd dag enligt almanackan. Jag har för mig att den här dagen brukar infalla runt 15-17 maj. Åtminstone när jag hade familj *ler*.  Det var så skönt minns jag, att ha den här lediga dagen mitt i veckan följt av en ledig fredag, då även ungarna var lediga och oftast när våren stod i sin mest sköna prakt. Det hände att årets premiärdopp intogs den här dagen, eller första springet i vattenspridaren till grannarnas förtjusning. Ja jag sprang ju också förstås. Det pratas visst om det än, har jag hört. Det är sant och det är inte så väldigt länge sedan jag träffade en fd granne som nämnde just det här. Om vädret inte inbjöd till något av ovanstående så blev det ändå en utflykt till skogen.


Jag googlade lite förut, mest för att ha en bild till inlägget. Innan jag tog det på mig. Som benämningen antyder så flög alltså Jesus till himlen idag. 40 dagar efter påsk läste jag och alltid på en torsdag. Det säger sig ju självt hur tokig den storyn är och jag ska inte börja analysera bibeln, som jag faktiskt har läst flera gånger i olika omgångar. Det är en intressant berättelse om man som jag ser den som just en berättelse, eller roman. 

Men den här dagen är tydligen lite mer, som jag inte visste förrän nyss. Att det också är folknykteristens dag, visste jag. Det är därför jag dricker vin *ler*.

Men jag visste inte att det även är betesutsläppdagen. Att det är idag man släpper ut korna efter att ha haft dem instängda i ladugården under vintern. Hur det är nu för tiden, när djur och kött bara är en pengafråga har jag ingen aning om. Men visst måste det väl finnas kor som släpps ut på bete även nu?

Något annat som tydligen är tradition, speciellt i Halland läste jag, är årets första gökotta. Man går ut tidigt, tidigt, typ när solen går upp för att lyssna på göken. De som är fågelintresserade och morgonpigga. Alltså inget för mig. Fast jag kan tänka mig att det är en väldigt fin upplevelse. Förr spådde man tydligen framtiden efter göken, utifrån vilket väderstreck han hördes. Södergök är dödergök tex, Det har ni säkert hört och västergök är bästergök. De andra kommer jag inte ihåg.

Från det ena till det andra. Igår när jag uppdaterade bloggen hittade jag något jag inte sett förut. En flik där det stod statistik. Jag går ju bara in bakom kulisserna, om man så säger, när jag ändrar något på bloggen. Alltså högst en gång i månaden och hur länge den här funktionen har funnits har jag ingen aning om. Jag har iallafall inte uppmärksammat den förrän nu. Jag går ju in på Bloggtoppen någon gång i veckan för att se hur många läsare jag har på ett ungefär. (Som en parentes kan jag ju nu passa på att nämna att det där med att få in Bloggportalens logga, som jag skrev om här om dagen, inte gick. Har ett minne att jag försökte i början med samma resultat). 

Men den här statisitiken var lite kul iallafall. Många av er vet ju min fashination ( ser felstavat ut) med statistik, speciellt om jag gör den själv *ler*. Här kan man då bla se när på dygnet man haft mest läsare och vilka sidor som det länkats mest ifrån och från vilka länder man har läsare ifrån. Jag kan ju inte veta hur tillförlitlig den är, men hur som helst både överaskande och skitkul. Jag vet ju att antal besökare sjunker ganska markant under helger, speciellt lördagar. Inte så konstigt, då ni som läser vet att jag då oftast ägnar mig åt annat än datorn. Jag vet också att det kan öka jättemycket om jag länkat till någon aktuell artikel där bloggen syns.

Men här kan jag alltså se att mest besökare har jag vid 22- 23 tiden på vardagar. I lördags var det mest kl.17.00 och idag hade jag en topp vid 10.00. Nää...jag vet, det är inte viktigt att veta. Men kul, tycker jag.

De allra flesta ( kanske hälften eller mer ) klickar in sig hit via min hemsida. Som tvåa kommer google och man kan även se sökorden. Herregud så många varianter folk använt, greta svammel. gretasvammel, gretasblogg, garbos svammel osv. Väldigt högt upp kommer Sexybitch ( sexiga bloggen), en blogg jag har här till höger i min blogglista. Jag hoppas ni har besök från mig också *ler*. Även hans-eriksfunderingar kommer högt upp. Det visar ju hur man besöksmässigt kan hjälpa andra bloggare genom att ha deras länk på sin blogg. Fast naturligtvis måste man ju själv ha någon form av behållning av den blogg man länkar till. Anser jag. Undrar hur jag ligger till hos gatuhoran tex. Nu har hon troligtvis fullt upp med studier och mammaroll och uppdaterar dåligt, men jag hoppas ni går in då och då och läser hennes helt otroliga historia. Dessutom är hon en fantastiskt skribent. Liksom Jasmine.

Andra ställen folk hittar hit på är bla de blaskor som jag länkar till och som visar bloggen efter artikeln. Det är mest Svd såg jag och en del från DN. Corren tex har ju inget sådant system alls. Ibland tänker jag att det kan vara bra att länka till den eller den artikeln för då syns jag. Men för det allra mesta länkar jag till det jag själv anser vara av intresse oavsett om jag syns eller inte.

Men det kanske allra roligaste var, att jag också kan se från vilket land mina läsare kommer. I mitt huvud är de flesta av mina läsare från Sverige, till största del kunder eller presumtiva kunder, några är vanliga svenssons som är nyfikna på en sådan som jag, en del är andra eskorter och somliga är politiker, journalister mm.

Under en vecka ser siffrorna ut så här. Om det är unika besökare vet jag inte, eller om samma besökare förekommer fler gånger.
Sverige 1 813

USA 40
Finland 25
Tyskland 17
Norge 14
Danmark 6
Litauen 6
Frankrike 5
Österrike 4
Costa Rica 4

USA, Norge och Danmark förvånar mig inte så mycket. Jag har en hel del kunder som periodvis tillbringar sin tid i USA. Jag har även norska kunder och även norska läsare som inte är kunder och jag har ju också haft viss samröre med Danmark och dansk tv bla. Men att jag har så många finska läsare kom som en överraskning och tyska. Det andra kan ju vara semesterfirare kanske. Vad vet jag idag. Är det samma siffror om en månad eller två i exempelvis Costa Rica, Frankrike och Litauen så är det nog inte semestrande kunder.

Visst är det lite kul ändå med statistik? Åtminstone någon gång då och då och speciellt då man anser den vara positiv. Men vi vet ju också att statistiken ljuger och hur det ligger till här har jag alltså ingen aning om.

Jag har heller ingen aning om hur vädret kommer att bli nu under helgen. Det är så olika från prognos till prognos, tycker jag. På Msn- sidan är det si och i Corren så och igår när jag väntade in sista avsnittet av The Event så halvglodde jag på Aktuellt i tvåan. Men precis innan vädret så fick jag telefon så jag stängde av ljudet. Men jag såg ju kartan med moln både i morgon och på lördag. Idag när jag stod i kön i mataffären läste jag på kvällsblaskornas löpsedlar att det skulle bli värmebölja i hela landet. Ja, vem i hela världen ska man lita på?

Det får väl bli som det blir. Är det väder imorgon så blir det bad och socialt umgänge på kvällen och då blir det inget skrivande här på bloggen. Är det sedan väder även på lördag så kommer nästa inlägg inte förrän på söndag. Men det där, det märker ni nog själva. Vi får göra det bästa av helgen och de lediga dagarna oavsett om solen skiner eller inte.

3 kommentarer:

Svenne sa...

Folknykterhetens dag! Dä kan la kvetta ;-)
Betesutsläpp är när kossorna springer ut i hagen på vacklande ben efter vinterns vistelse i ladugården.
Har numera blivit ett folknöje att se så det bådar gott inför framtiden för både bonden och kon.

Gunnar sa...

Jeg ser i området der jeg bor at dyrene er ute på beite for en god stund siden. Det er bra, at dyr kommer ut altså.

Nå er sommeren kommet her hos meg, 24 grader i skyggen!

Gretas Svammel sa...

Ja..Svenne och Gunnar...vart ska korna vara om inte i hagen. Till fröjd för både dem och förbipasserande.