måndag, maj 23, 2011

LUSTLÖS

Man kan inte vara på topp jämt, har jag hört. Känner mig lite låg och lustlös idag. Lustlös i betydelsen att jag inte har lust att ta mig för något. Men jag var inte direkt lustlös när jag hade besök tidigare idag i ettan *ler*. Blåst har det gjort även idag, men som vanligt framåt kvällen har det lugnat ner sig lite. Om det vore lite tag i mig skulle jag gå ut och gå av mig olusten. Men det har jag således ingen lust med.

Väcktes två timmar innan klockan skulle ljuda i morse. Halv sju hörde jag i sömnen hur det lät någonstans. Till slut föstod jag att det var telefon. Hann förstås inte svara, men ringde upp eftersom jag såg att det var en avkomma. Man vet ju aldrig vilka problem de kan stå inför, en måndagmorgon. Nu var det som tur var inget problem, utan bara en missringning och ungen var på väg till jobbet. Själv hade jag svårt att somna om, men lyckades efter ett tag och var naturligtvis skittrött när det sedan var dags att gå upp. 

Dammsugaren står kvar i hallen och väntar. Få se hur länge den ska behöva göra det. Skrivbordet är fullt av papper som verkar hånskratta åt mig. Alla former av papper, en hög med en slags räkningar och en hög med en annan slags, en stor hög från två månader tillbaka som ska sorteras och sättas in i pärmen som också ligger där och så ett recept som jag inte fattar varför jag drog ut, korten jag gjorde häromdagen som jag ska klippa ut, karta och info om lägenheten som jag inte fick. På köksbordet ligger den bärbara och dammar igen och staffliet är alldeles tomt.

Den andra bloggen försökte jag logga in på förut, men lyckades inte. Användarnamnet stämde inte, fast jag har både det och lösen i ett mail. Blev ju liksom inte på så mycket bättre humör. Fick sedan ett nytt mail efter min påpekan. Jag hade ju ändrat bloggnamnet och mindes plötsligt att jag då även ändrade användarnamnet för att det skulle vara lättare att komma ihåg. Så kan det vara. Man kan inte komma ihåg allt. Men då hade jag inte längre någon lust med det heller. 

Och nu har jag ingen lust att skriva mera. Jag ska dra en filt över mig och försvinna in i en bok. Petras bok "Esmara", tills Filip och Fredriks NittiLeaks börjar. Det kanske kan få mig på roligt humör igen. Om inte så är det en ny dag i morgon. Fast det vet i sjutton om den blir så mycket roligare. Iallafall inte första halvan. Det kan ju faktiskt vara morgondagen som sänker mig idag. Så är det nog.

6 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Det är bara att citera Alfon Åbergs farmor "Det är bara bra att ha det tråkigt ibland. För då känns då man har roligt".

Hopppas att tisdagen blev bättre än du räknade med. Kan något trevligt möte.

Petra Ö sa...

Hoppas att Esmara kan pigga upp dig lite! Tror att du åtminstone kommer att gilla karaktären Rosa Ebba... Kram, Petra

Gretas Svammel sa...

Möte..Hans-E..jodå, men inget speciellt trevligt *ler*. Någon som rotar i ens mun.

Det stämmer, att man måste ha tråkigt ibland. Balansen återigen. Mitt ledord ha,ha.

Gretas Svammel sa...

Din kommentar piggar upp...Petra..tack. Jag har inte kommit till Rosa Ebba ännu, men förstår att det är en lierad *ler*. Kram

Svenne sa...

Att dammsugaren står kvar i hallen betyder väl att du haft viktigare saker för dig? Så är det i varje fall här hos mig var eviga gång!
Puss puss

Gretas Svammel sa...

Ja...Svenne...så måste det ju vara *ler*