torsdag, maj 19, 2011

LETAT BLOGGSTÄLLE TILL EXPRESSENINLÄGGEN

Så här ser jag ut nu, förutom att jag har en tunnare, mörk tröja också. Växlande väder och växlande kläder. Inga shorts idag, utan svarta leggings och svart klänning. Med stor urringning. Böjer jag mig för djupt så syns halva brösten. Kan ju vara lika kul som att gå troslös under kortkort kjol *ler*. Nu ska man ju inte ha kortkort i min ålder, läste jag och inte långt hår. Tror inte man skulle ha leggings heller och inte bikini. Herregud! Jag gör allt fel. 

Torsdagkväll, men för mig är det lite av fredagskväll då mina åtaganden denna vecka är slut. En väldigt bra vecka blev det mot alla odds, som avslutades perfekt idag. Förutom att det hobbymässigt varit en bra vecka, så har jag även känt mig mer uppåt än förra veckan. Tror att jag ska köra lite välmåendestatistik som jag gjorde i min ungdom och som jag testade igen för ett, eller kanske två år sedan. Ni som hängt här länge minns kanske. Mest för att veta när nästa låg respektive hög vecka kommer. Går ju i fyraveckors cykler. Jag har ev ett projekt om några veckor och det vore ju bra om det råkar vara när jag är på topp. Det är inte danska tv-programmet, utan något annat som ni får veta ifall det överhuvudtaget blir något. Det danska har jag inte hört något ifrån. De räknade med att komma i april, men nu har det varit väldigt tyst. Jag vet att de fortsatt att söka medverkande.

Trots att jag var hemma runt tre i eftermiddags, så kommer jag inte till skott att blogga förrän nu. Först blev jag fast på en sida där man gör egna kort. Jag har en tjejkompis som fyller om några veckor. Den enda "gamla" tjejkompis jag har kvar och som jag räknar som kompis. Andra är bekanta. Jag var nästan på väg ner i källaren för att leta ungdomskort på oss i albumen och scanna in. Men då ringde en avkomma och sedan tappade jag lusten. Men jag fick till andra kort, sådana där man kan ha bara för att skicka och hälsa glad sommar, eller för att visa att man tänker på personen.

Sedan var rödbetorna klara som jag inhandlade idag. Långt ifrån som färska, men var okej ändå med salt och fetaost. Ringlade lite flytande margarin över också. En del måste tänka på att minska sitt fettintag. Jag anstränger mig för att få i mig fett. Det är därför jag börjat med grädde i äggröra tex. Jag har svårt för fett i form av stekt mat, oljor, dressingar, inläggningar. Jag har de sista två åren tränat mig i att använda smörgåsmargarin på bröd  Jag kan få mani på inlagd vitlök, men det är så omständigt för då måste jag skölja dem i hett vatten så all olja försvinner och då försvinner ju också smaktillsatsen. Ost har jag kört med som pålägg i 30 år, men tröttnade för ett halvår sedan. Nu börjar jag så smått använda det igen. Mesta fettet får jag i mig när jag dricker vin och äter delikatessost till. 

Guud... så ointressant. Börja svamla om fett mitt i allt. När rödbetorna låg i magen så loggade jag inte in mig hit eller kollade mailen. Då googlade jag istället blogghotell och ni som är vana vid datorhäng vet hur det går. Tanken var bara att kolla vad som fanns och vid ett senare tillfälle ägna tid åt att kolla och jämföra. Tjosan, tjosan. Kravet är att det är svenskt och enkelt. Jag ska ju bara lägga in Expressenbloggen och kanske uppdatera vid behov om och när något händer i debatten. Det är också bra att ta något annat än Blogger där jag har den här. Ifall det blir fel som det blev sist. 

Lätt försvann några timmar. Men det är ju lugnt *ler*, jag har ingen tid att passa, ingen som kör bort mig från datorn och ingen klocka som väcker mig i morgonbitti. På blogg.se höll jag på länge att registrera mig, men de godkände inte mitt användarnamn. Wordpress var jag inne och nosade på när jag hade min privata blogg och höll då på att bli galen, så det var inget alternativ alls. Testade något annat där man bara kunde ha en bild per inlägg. Jag gillar inte begränsningar. Till slut blev det något som heter bloggplatsen. Om jag nu behåller den.

Jag tyckte namnet uttryckte ändamålet för det jag ska ha den till, så registrerade mig. Men även här godkändes inte namnet, förrän jag bara körde med greta. Nu gick det att ändra bloggnamnet när jag väl var registrerad som tur var. Det tar ju också sin tid, att lära sig en ny blogg och dess inställningar och svårt att slita sig när jag väl var där och luskade runt. Skrev ett inlägg  för att se hur själva bloggen tog sig ut. Men eftersom jag vill se lite tv ikväll också och hinna svamla här innan, så var jag tvungen att ta mig samman. Kommer säkert att tillbringa tid där i morgon. Det finns en nackdel med den här bloggen. Reklamen. Jag kan få bort den, men då kostar det lite och det tycker jag är onödigt. Jag ska ju bara förvara sparade inlägg där i stort sett. Få se hur jag ser på det hela i morgon. Finns ju även passagen och spray att testa. Passagen hade jag en gång som extrablogg och den var rätt okej som jag minns.

Nu ska jag surfa vidare på internets vågor en stund, innan det är dags för nästsista Debatt. Köpte en sådan där liten Galiamelon idag igen som jag ska festa på då, under filten i soffan, i ljuset av en massa fladdrande värmeljus. Nää...så många är det inte så här en vanlig vardagskväll. Tre värmeljus och ett blockljus. Men det räcker för lite mysljus. En timma kvar. Det bör jag hinna lite på. Man ska vara optimist och positiv *ler*. 

2 kommentarer:

Svenne sa...

Galiamelom låter gott!
Ska vi dela en sån nån dag eller vill du ha hela för dig själv?
Är öppen för alla förslag ;-)

Gretas Svammel sa...

Så kul du är..Svenne.. vi delar förstås. Delad glädje är dubbel glädje.