torsdag, april 14, 2011

SUGEN UTAN ATT VETA DET

Jag glädjer mig och tackar för responsen på nätet. På bloggar och i kommentarer här och var. Det är alltid skönt med stöd.

Även i mail har jag fått hejarop. Brottsoffersnacket blev mer uppmärksammat än vad jag räknat med. Jag har funderat lite på orsaken för det har ju faktiskt hänt tidigare, om än sällan, att jag eller någon annan sexarbetare fått möjlighet att offentligt tycka till. Om det beror på att det var Schyman som stod för artikeln det gällde, visserligen ihop med andra men ändå. Att många kanske retar sig överlag på hennes stundtals lite tokiga ideer. Eller om det helt enkelt var en bra tid just nu. Eller om folk i gemen tänkt till och har åsikter. Hur det än förhåller sig så är det bra att det rörs omkring lite då och då i debatten. Det kan vara ett önsketänkande, men jag tycker mig nog skönja att det är långt fler nu som delar mina åsikter, än det var för bara några år sedan. Sedan finns förstås en och annan som inte ens tror att jag finns *ler*. Men det hör till.

Kommentarsvaren jag gav på Expressenbloggen kanske var onödiga, eftersom varken min blogg länkats eller min kommentar med info blev antagen, så ingen hittar väl dit av de som kommenterat artikeln. Det är lite märkligt eftersom det är jag som skrivit artikeln. Tänkte göra ett nytt försök idag, men då var kommentarfunktionen avstängd. Så nu är det nog slutdiskuterat för den här gången. 


Eftersom jag med gott samvete tänkt att bara vara i några dagar nu. Bara göra det jag känner för. Så fixade jag frukost och tog med mig den till sängen. Det händer så sällan, men är så mysigt. Låg och läste ut boken av Birgitta Stenberg. Märklig livshistoria som är sann. Börjar med Alma som bor i Östergötland med familj och syskon. Hon har läshuvud och blir småskollärarinna och får plats uppe i norr. Där förlustar hon sig med prästen och hans fru i trekanter eller ensam med frun. 

Men så blir hon förstås med barn. En skam på den tiden. Hon åker hem och "tvångs"gifter sig med en dräng. Flickan som föds är Birgittas mamma Ingeborg, som sedan visar sig inte vara hennes mamma. Men det får hon inte reda på förrän nu för bara några år sedan. Hennes riktiga mamma är Ingeborgs lillasyster. En läsvärd bok, tycker jag nog. Vad jag ska ge mig på nu har jag inte riktigt bestämt. Har ju några att välja på. 


När boken var utläst var det eftermiddag. Fixade några vårrullar som jag köpte igår. Inte ärit vårrullar på hur många år som helst. Men de här var inget vidare. Inte alls det hölje som jag förväntat mig, mer som pirog. Fyllda med grönsaker men nästan inga kryddor. Är sex stycken kvar i paketet, så nästa gång skär jag nog ett snitt och häller på örtsalt och soya, för att testa om det blir bättre. 

For runt lite på nätet, läste bloggar mm och kollade sedan mailen. Hasse Aro stod det som avsändare på ett. Jag trodde förstås innan jag klickade upp det, att det var en ny hobbyintressent. Det är inte ovanligt att vissa kallar sig Obama, Clinton, Göran Persson mm. Men det här var ingen hobbykund, utan en förfrågan att medverka i hans radioprogram idag som skulle handla om sexköpslagen. Via telefon då förstås. Det här hade han skickat i morse och jag läste det vid fyra. Men jag svarade att om det var ikväll så ställer jag upp. 

Jag lyssnar aldrig på radio så tänkte att han får väl höra av sig igen i såfall. Men innan jag lämnade datorn för att ta en stavpromenad i solen, som undan för undan började skina klarare och klarare, så googlade jag för att se vad det var för program. Lite nyfiken var jag ju *ler*.  Hittade programmet som sändes mellan 13-15 och just idag handlade om sexköpslagen, i P1. Det är ju skit att det inte går att lyssna på det i efterhand, för det skulle varit intressant att höra vad de sa och vem som sa vad. Om någon hörde det så maila mig gärna och berätta. 

Tog sedan 40 minutersrundan, som gick på 35 minuter med stavar. Jag frös väl inte direkt, men inte var det sådär vårvarmt heller. Det var det däremot på balkongen när jag kommit hem. Upptäckte när jag gick hur snabbt det går nu i naturen. I söndags fotade jag vårlök på ett ställe. Idag på samma ställe lyste det vitt av vitsippor på några platser. Jag hade inte kameran med mig idag, men plockade en blomma. Jag plockar inte gärna tidiga vårblommor. Tycker de är finast där de står. Nu pryder den här hallbänken ett tag. Även träd hade börjat slå ut. Osäker om det var björkar eller andra träd. Tror det var andra träd faktiskt.  

När kommer rubriken tänker ni kanske? Rubriken kom jag på under promenaden och har egentligen inget med inlägget alls att göra. Det är väldigt sällan jag skriver rubriken innan inlägget, eftersom det jag skriver oftast springer iväg hit och dit och även ner i diket ibland. Gick förbi en busskur under min runda, med en stor affisch med reklam för glassen magnum och överskriften var min rubrik. Sugen utan att veta.

Som vanligt for ju tankarna hit och dit och jag tänkte att samma sak gäller ju även sex till exempel. Jag syftar inte specifikt till hobbysexet nu, utan överlag. Hur ofta hände det inte både för mig och exet att någon av oss kanske hellre ville sova när den andra var kåt, men med lite smekningar, ord etc så var man plötsligt hur sugen som helst. Så är det säkert för de flesta, men alla kanske inte vill tillåta sig att bli sugen. Nu menar jag inte att man ska tvinga sig till något om man hellre tex vill sova, vilket inte vi heller gjorde. Ibland var man dödstrött och då hjälpte varken upphetsande ord eller smekningar. Men det märker ju partnern relativt snart.

Ja dessa tankar som lever sitt eget liv. Jag har photoshop öppet och tänkte nu göra klart de sista bilderna av de jag tog när det nu var, förra veckan kanske. Morgondagen är ett oskrivet blad.   

2 kommentarer:

Svenne sa...

Man måste inte knulla i tid och otid! Lite kel går också bra;-)

Gretas Svammel sa...

Så rätt du har...Svenne...ibland är närhet att föredra.